Reklama

Reklama

Berserker

  • USA Berserker: The Nordic Curse
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka šiestich vysokoškolákov sa rozhodla zažiť niečo vzrušujúce, a tak sa počas prázdnin vybrala z mesta do divočiny Utahu. Po dni strávenom vyvádzaním vo vode, jazdením na štvorkolke a podobných bláznovstvách si večer posadali k táboráku, aby si vypočuli jednu starú legendu o berserkoch, krvilačných elitných vikingských bojovníkoch. Na tvári mali medvedie masky, vyznačovali sa nesmiernou krutosťou k nepriateľom a tým, že jedli telá tých, ktorých zabili. Z tohto dôvodu ich boh Odin preklial, aby nenašli pokoj ani po smrti a reinkarnovali sa do nejakého zo svojich pokrvných príbuzných. A práve v tejto oblasti pred tisícročím jedna takáto výprava severanov pristala a odvtedy tu straší duch jedného z nich. Keď následne nájdu zmrzačené mŕtvoly staršieho páru, ktorý sa tu prednedávnom stratil, začína sa do ich myslí neúprosne vkrádať strach, že by na tej legende mohlo byť aj niečo pravdivé. Následný vývoj udalostí im opodstatnenosť ich obáv len potvrdí... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na tenhle horovej kousek jsem se celkem těšil ale dostal jsem totálně zprasenej námět. Vikingskej válečník s kanibalskými choutkami. To znělo velmi dobře. Čekal jsem krvavou vybíjenou v hezký přírodě. Hezkou přírodu jsem sice dostal. Krvavou vybíjenou ani omylem. Berserker toho moc nepředvedl. To už toho víc předvedl skutečnej méďa kterej se po okolí potuloval. Rádoby překvapivej konec byl už jen čirým zoufalstvím. Hodně slabý 2hvězdy. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný, skoro zabudnutý slasher z éry videokaziet, ktorý si vypožičal nosnú tému odľahlého kempu a na všetko odhodlaného zabijaka (inovatívne siahol po niekom z histórie), pridal k tomu niekoľko tínedžrov, nejakú tu legendu a vytvoril nudné béčko. Obsadenie takmer neznáme (a to aj pre niekoho, čo sa v tých kalných béčkových vodách už niekoľko desaťročí pohybuje - najznámejším tu asi bude George 'Buck' Flower ako nórsky prisťahovalec Pappy Nyquist, John F. Goff ako policajt Hill a Beth Toussaint ako Shelly, vyzerajúca ako klon Lindy Hamilton), akcia dosť nezvládnutá a tak sa jediným pozitívom filmu javí atmosféra v lese, o ktorý sa postarala vhodná kombinácia tmy, hmly a mesačného svitu v harmónii s kakofonickou minimalistickou syntezátorovou hudbou. Navyše, na slasher sa tu dosť dlho nič nedeje (asi do 40. min) a počet obetí je povážlivo nízky. Z nostalgie a súcitu za 2. ()

Reklama

V4nd4l 

všechny recenze uživatele

Spíš podprůměrná vyvrazďovačka s výbornou hudbou. Skupina teenagerů si vyjede na výlet na místa původně osídlena Nory - Vikingy. Jeden z nich je vášnivý čtenář, takže má knihu o historii toho místa a přečte ostatním o kanibalských pološílených vikingských bojovnících bereserkerech. Ktomš berserkera, který na začátku připluje se v kraji motá i medvěd, takže u zabití (kterých stejně moc není) se nejasné kdo vlastně zabíjí. Ke konci se dočkáme i souboje medvěda s berserkerem, ale ten taky za moc nestojí. Stejně jako berserkerova maska a vlastně celý film. Ten je na dvě hvězdičky, třetí hvězdička je hudbu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý nicméně úplně obyčejný monster/slasher horor. Prvních 50 minut se odehrává v lese kde kecaj hlavní postavy a choděj po lese kde se začnou postupně ztrácet. Je to sice celkem blbé, ale poměrně zábavné což mě docela překvapilo protože se tu celkem dost kecá. Film má poměrně dobrou atmosféru ale to nevynahradí poměrně ošklivé monstrum které se ukáže až na konci(a je mi jasné proč). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Typická osmdesátková záležitost. Skupina rozjívené městské omladiny vyrazí kempovat do divočiny. První polovina je nezáživné klábosení, cachtání se ve vodě, drandění na tříkolce a večerní posezení u ohníčku, kde se vypráví vikinské legendy o bersercích - mužích v medvědích maskách, co zešíleli a pojídali zabité nepřátele. Na téhle části, stejně jako i v té druhé, je nejlepší příroda. Vše začne (pominu-li úvodní zmasakrování postarších manželů) v momentě, kdy si jde blondýna odskočit. Prý k prvnímu stromu! Jenže se vydá snad do půli lesa, a tak i když se na zpáteční cestě potká se dvěma kamarády, stejně ji krvavý osud nemine. A zatímco dvojice se oddává sexu, blondýna řve a krvácí. Tedy ženy jsou zde vůbec jen od toho, aby neustále pobíhaly a ječely. Fajnová mlha se v kotoučích válí po lese a divák je maten, zda vraždí potulující se medvěd nebo psychopat v medvědí kůži. Klasicky - něco nahoty, nesympatické postavy, krev a rocková hudba. Já mám pro tyhle filmy slabost, tak dávám 3*, ale běžný divák asi dvakrát nadšený nebude. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama