Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Mno, takže to máme: Cool název + Dva frajeři v hlavní roli + pěkný ženský + nezapomenutelný hlášky + neuvěřitelné akční sekvence + scéna s telátkem + Daniel Baldwin jako bezkonkurenční buzík + Las Vegas + vychcaná reklama na motorky a cíga = Kurevská dávka nostalgie. Pod 5 nejdu, zapomeňte. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy bouchač Mickey Rourke v motorkářském ohozu a Eastwoodovský, tichý kovboj Don Johnson musí v tomto snímku čelit švihákovi v podání Toma Sizemore a jeho zabijáckém komandu v pláštích z Matrixu. Několik ne zcela logických scén, pravá, nefalšovaná Bromance a Bezstarostná jízda. Harley Davidson a Marlboro Man vyzní možná trochu jako béčko, ale mě se líbilo, že dvě hlavní postavy nestylizuje jako drsné hrdiny, kteří mají všechno na háku, všechno ví a nic je nezastaví. Ani oni sami si na ně nehrají. Jsou to prostě obyčejní chlapi, parťáci, co brázdí Ameriku na mašinách, nebojí se ukázat emoce a říct si všechno do očí. A možná se objeví i Bobby Sixkiller:) ()

Reklama

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Todle je moc zábavně povrchní jednohubka a to rozhodně ne v opovržlivém významu. Od záčátku si to na nic nehraje a celkem si to udrží i nadhled až do konce. Story je jednoduchý, motivace je jednoduchá a díky tomu se to nedostane do trapnosti kdyby se to o něco snažilo. Mickey Rourka je ještě ve formě, těsně před tím než se z něho stane gumovej ksicht jako je teď. Don Jonson konečně v lepší poloze než jen starostivej hezoun s vyfoukanejma vláskama. Strašně mě bavěj jaký tam maj auta espézetky.Takovýdle detily oceňuju. :D ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Skromný a však velkolepý námět na akční řežbu, který zde vlivem honosnějšího příběhu nebyl plně využit. I přes to se jedná o biják hodný ke shlédnutí. Mickey Rourke a Don Johnson se tu ukázali jako velmi dobrá dvojka, která má své určité charisma a která funguje. Příběhy ze světa motorkářů byli vždy velmi přitažlivé, zvlášť pokud šlo o divoký způsob života. Tento snímek je o velkém přátelství , které mohlo stát i nejeden život. Film vznikl počátkem devadesátých let, ale atmosférou je ještě jakoby z let osmdesátých. Jedná se dnes už o klasickou akční zábavu bez zběsilých efektů, honbě za senzacemi a spousty krve. Akční film jakých je sice spousta, ale je to jeden z mála, který má co říct i dnes. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Hodně překvapující snímek. Ikdyž jde o "béčkovou" záležitost, tak jsem se u páru hlášek a scén fakt zasmal a celkově jsem se u tohohle filmu příjemně odreagoval :) Jízda dvou kovbojů za záchranou svého oblíbeného baru je hodně svižná a vtipná. Nepřátele v podáni gumových, radoby gestapackých šašku je neobvyklým kořením... :-D 70% ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zbraň, kterou Harley (Mickey Rourke) sebere lupičům a poté daruje Marlborovi (Don Johnson), je Desert Eagle MK VII - .44 Magnum. Zbraň, se kterou se učil střílet Harley a kterou použije v závěrečné přestřelce, je Ruger Blackhawk - .357 magnum upravený na ráži .454 Casull. Kevlarový Kabátníci používají útočné pušky Steyr AUG carbine s 16" hlavní - 5.56x45mm. (HectorHagman)
  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)
  • Mickey Rourke veřejně přiznal, že vzal roli ve filmu čistě jen z finančních důvodů. V jednom z dalších interview prohlásil, že tento film přispěl ke krizi, kterou procházel během 90. let, kdy se, jak říkal, cítil jako by byl "výprodej Mickeyho Rourkea". (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama