Reklama

Reklama

Harley Davidson a Marlboro Man

  • USA Harley Davidson and the Marlboro Man
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva motorkáři, říkající si Harley Davidson (Mickey Rourke) a Marlboro Man (Don Johnson), chtějí pomoci svému starému příteli zachránit jeho majetek a přepadnou bankovní vůz. Domněnka, že rychle vezmou peníze a zmizí se však ze vteřiny na vteřinu mění ve zcela odlišnou realitu - auto je naplněno drogami. Tím se oba stávají nepřítelem číslo jedna zkorumpovanému řediteli banky, který na ně kvůli ukradeným drogám posílá nemilosrdné a chladnokrevné zabijáky. (Kubesz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (194)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tak tyhle dva chlápky mám fakt rád. Role šitá jako na míru Rourkovi. To ,že tuhle roli vzal Mickey z finanční nouze se mi snad nechce ani věřit. Zdálo by se, že jeho role mu byla šitá přímo na míru. Skvělé hlášky, akce a naprosto vynikající hudba!! Tohle je prostě vtipný akční nářez a tak to mám rád a že místo prachů převáží bankovní kára drogy?? A co , je mi to jedno. To , jak tahle western/biker parta vyřídila kevlarový koloušky za doprovodu hudby Bon Joviho mě prostě dostalo!! "Když bejk stárne, tvrdnou mu rohy" !!!!! ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sexy bouchač Mickey Rourke v motorkářském ohozu a Eastwoodovský, tichý kovboj Don Johnson musí v tomto snímku čelit švihákovi v podání Toma Sizemore a jeho zabijáckém komandu v pláštích z Matrixu. Několik ne zcela logických scén, pravá, nefalšovaná Bromance a Bezstarostná jízda. Harley Davidson a Marlboro Man vyzní možná trochu jako béčko, ale mě se líbilo, že dvě hlavní postavy nestylizuje jako drsné hrdiny, kteří mají všechno na háku, všechno ví a nic je nezastaví. Ani oni sami si na ně nehrají. Jsou to prostě obyčejní chlapi, parťáci, co brázdí Ameriku na mašinách, nebojí se ukázat emoce a říct si všechno do očí. A možná se objeví i Bobby Sixkiller:) ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když Harley Davidson (Mickey Rourke) se svým přítelem Marlboro Manem (Don Johnson) zjišťují, že muž, který je oba vychoval, brzy přijde o celý svůj majetek (a hlavně bar, kde oba dva vyrůstali), rozhodnou nestát mimo a potřebnou sumu dvou a půl milionu dolarů mu sehnat. Se zbytkem party přepadnou bankovní vůz, ale auto nepřeváží peníze, ale drogy, se kterými čile kšeftuje ředitel banky (Tom Sizemore). Ten se ale samozřejmě s přepadením jen tak nesmíří, a tak posílá své zabijáky v čele s nemilosrdným Alexandrem (Daniel Baldwin), aby dostali drogy zpět ... Pamatuju si, když jsem tento film viděl kdysi dávno poprvé (nepochybně potajnu) - jak jsem z něj byl nadšenej. Dva bezkonkurenční kovbojové (dobře, kovboj z nich byl jen jeden), výbornej (a slizkej) záporák - i se svým bouchačem - co víc si přát. Teďka se mi podařilo díky nejmenované televizní stanici film shlédnout znovu, a tak nějak se ono nadšení už nedostavilo. Ne že by film byl špatnej, ale do kultu má hodně daleko, podobně laděných filmů jsou desítky (i mnohem lepších), takže zůstávají jen herecké výkony Mickeyho Rourka, a samozřejmě Toma Sizemora. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Lepší zemřít jako frajer, než žít jako srab. Pokud lze o Pařbě ve Vegas říct, že to je čistě mužská záležitost, tak tady to platí desetkrát tolik. Tohle je totiž film speciálně pro chlapy. Jsou tam přestřelky, krásné ženy, přátelství na život a na smrt a asi tuna vtipných hlášek. A pokud chcete vidět film, který reprezentuje béčka z přelomu let 80. a 90., tak tohle je jasná volba! Nemůžu jinak, dávám plnej počet. To víte, když jsou ty Vánoce, není nad to pustit si takovýto film, který vás zahřeje u srdce… :-) ()

Metzger 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně největší pecka mýho mládí - Mickey Rourke jako hláškující drsňák Harley , tak trochu nešika a Don Johnson jako zkušenej kovboj a nejlepší střelec pod sluncem kterýho nikdy nic nerozhodí - oba si to štrádujou na svejch mašinach s kvérama za opaskem ... pak ale přichází problém - kamarádi vlastnící místní bar jsou v problémech a jediná cesta jak z nich ven je přepadnout konvoj místní banky narvanej doláčema - všechno to dopadne trochu jinak a tak jde oboum hrdinům o život a všichni kamarádi mizí na onom světě :D . Scény jako přepadení obrněnýho vozu , neprůstřelní Daniel Baldwin a jeho Hot Boys , nebo přestřelka na vrakovišti letadel maj prostě něco do sebe i po těch 15 letech . Navíc Tom Sizemore jako slizskej ředitel banky ( a minimálně dvakrát hubenější než je teď ) ... tohle je prostě 5 hvězd - ,, Z bouchaček se střílí Harley , ty se neházej ... necukej tak s tim když střílíš - neni to tvuj pták ! ,, ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Na bundě Mickeyho Rourkea můžeme zahlédnout nápis SRV a římské číslice. Znamenají letopočet narození a úmrtí kytaristy Stevieho Raye Vaughana (spolupracoval například s Davidem Bowiem). (Ai.ma)
  • Mickey Rourke dostal za film honorář ve výši 2 750 000 dolarů. (Eldrick)
  • Ve filmu je několik narážek a odkazů k filmu Butch Cassidy a Sundance Kid, ať už jde o zmíňku o Marlborovo rodné město, jeho pistolnické dovednosti či skok z velké výšky do vody. (Ai.ma)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama