Reklama

Reklama

Černý pás

(neoficiální název)
  • USA Black Samurai
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Uplna bomba. Teda pokud mate chut na sedmdesatkovy beckovy akcni kousek. Je to ten druh nizkorozpoctaku, kde jsou spatni herci, zvuk i vsechno ostatni, ale presto to ma neopakovatelne kouzlo, ktere jinde v historii kinematografie nenajdete. Nejlepsi scena je s jetpackem, to jsem necekal. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nemůžu jinak opět Kelly sorry, ale baví mě opravdu jen když bojuješ a souboje jsou spíš až ke konci..zbytek je sračka. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jim Kelly se měl ve své době (po úmrtí Bruce Leeho) stát zřejmě další martial arts hvězdou. Bohužel neměl zřejmě ty správné kvality na to, aby se mu to podařilo. Možná v tom měl vliv i jeho černošský původ nebo prostě neuměl hrát jako herec ... Každopádně natočil pár akčních snímků (tzv. blackploitations), které dosahovaly dost nevýrazných kvalit, ale jisté kouzlo měly a mají dodnes. Zejména pro příznivce starých grindhousů a okrajových rarit... Jeho film Black Belt Jones z roku 1974 byl sice hrozný, ale jeho jistá naivita a kouzlo 70. let plus neustálé hraní si Jima na "nového Bruce" je tak pěkně naivní, že mě ten film docela dobře pobavil. Bohužel u tohoto snímku se to říct nedá. Je to film technicky vysoce nekvalitní, se špatným střihem (zejména při některých soubojích), občas ujíždějící kamerou, ale hlavně s otřesným nudným až bizardně horrorově podaným dějem. Jim hraje nějakého agenta, kterému unesla nějaká "woodoo sekta" jeho dívku a on se ji vydává zachránit. Temné prostředí starého hradu je vskutku nezajímavé, o herectví jednotlivých postav raději pomlčím. Jedná se hlavně o karate řežbu, některé scény jsou v pohodě, nepřátelé nabíhají po desítkách celý film a padají po pár ranách a kopancích, ale někdy ani nevíte kam a proč to schytali ... Úplný konec a naháněčka v podzemních kobkách je pak trapnost na druhou a jen jsem nevěřícně kroutil hlavou, co zde těch pár zbylých herců předvádí ... to už mi ani do smíchu nebylo ... Film je to sice zajímavý, ale i přes řadu soubojů a akce je prostě nepovedený a vyloženě špatný. Díky Kellymu se však jeho laťka kvality výrazně zvyšuje, jinak by to byl odpad ... ()

Reklama

Reklama