Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Max Hoover je šéfem losangeleského speciálního policejního oddílu, který na příkaz starosty očisťuje město od organizovaného zločinu, přičemž používá tvrdé, obyčejně nezákonné, ale nadřízenými tolerované metody. V době vyšetřování vraždy mladé ženy se objeví film natočený zavražděnou Allison Pondovou. Jsou na něm záběry z tajného vojenského prostoru na zkoušky atomových zbraní, kterému vládne generál Timms. Ten se stane hlavním podezřelým, když vyjde najevo, že byl milencem Allison. Když se náhle objeví agent FBI, který velmi důrazně přikáže Maxovi, aby se případem dále nezabýval, Max samozřejmě odmítne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Lee Tamahori a jeho snaha o noir se slušným obsazením. Přiznám se, že kromě doby, která je využita v tomto filmu mě nejvíce k filmu táhla Jennifer Connelly. Bohužel se příliš neohřeje a pak ji lze sledovat pouze z černobílých záběrů ze statické kamery filmu, který si hlavní postava občas pustí. Škoda, ale přesto má film slušný příběh a herci odvádějí své. Nick Nolte pasuje do své role perfektně, stejně jako většina dalších. Stejně jako podobně laděné filmy je však Boss poměrně pomalým filmem, v kterém se vše odkrývá po kouscích a divák může občas hlavního hrdinu rychle předběhnout. Šance na výjimečný snímek tu byla, ale zůstala nevyužita. Pro fanoušky Jennifer Connelly však tento film zůstane určitě velmi oblíbeným i díky nahlédnutí na její ladné křivky z mládí... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Distribučný názov debilný. Film pevne žánrovo ukotvený. Mne z klasík najviac pripomenul ČÍNSKU ŠTVRŤ, ktorý osobne nepovažujem za až tak vydarený, akú má povesť. Možno aj preto som bol teraz pomerne spokojný, lebo som nemal veľké očakávania. Mulholland Falls nemá veľmi osobitný rukopis, ale má kopu známych ksichtov a nič výrazne nekazí... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Atmosfericky hodně slušná kriminálka s buldočím Noltem v hlavní roli. V lepších chvílích film mírně připomene vynikající L.A. - přísně tajné, ale ve výsledku se jedná o nevýraznou detektivku, která nemá divákovi moc co nabídnout a ani závěrečné rozuzlení, nepatří k těm povedeným. Na jedno podívání slušné, ale ničím výrazné. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po scenáristickej stránke celkom solídna oldschoolová kriminálka v štýle Čínskej štvrte či L. A. - Prísne tajné, zľahka šmrncutá Neúplatnými. Problém je v tom, že to režíroval tvorca ultrasračky XXX 2 a hoci tu bol ešte krotký a zaobišiel sa bez digitálnych efektov, zároveň ukázal, že bez nich už je celkom nezaujímavý. Navyše namiesto Nicholsona či Crowea je tu Nick Nolte, namiesto Basingerovej či Dunawayovej Melanie Griffith. Proste druhá liga. Film z kategórie "načisto zabudnuteľná jednohubka" vytrháva snáď len hláškujúci Palminteri. Nuž a eroticko-podväzkové flashbacky s Jennifer Connelly tiež nie sú celkom na zahodenie ;-). ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Štýlová noir atmosféra sa v tomto filme dosť často konfrontuje s menšou nudou, ale celkovo som mal z tohto filmu lepší pocit. Príjemná spomienka na staré dobré časy plné cigaretového dymu, čiernočiernych charakterov a upršaných nocí. Herecké obsadenie je tiež na vysokej úrovni, veľká škoda tých vyložene slabých miest. Boss je asi najvážnejší Tamahoriho film, škoda, že to dotiahol len na lepšie ***. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Černé auto, ve kterém jezdí Max (Nick Nolte), je Buick Roadmaster Cabrio z roku 1949. (Terva)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v Kalifornii a tiež v mestečku Wendover v Utahu. (MikaelSVK)
  • O režisérske kreslo sa zaujímal aj Ridley Scott po tom, čo bola zrušená produkcia jeho filmu "Hot Zone". (MikaelSVK)

Reklama

Reklama