Reklama

Reklama

Dojeli včas

  • Dánsko De nåede færgen (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Horor
Dánsko, 1948, 12 min

Obsahy(1)

Mladý pár na motorce dorazí trajektem do Assensu. Aby mohli pokračovat dále ve své cestě, musí stihnout další trajekt v Nyborgu, který se však nachází na druhé straně ostrova. Z tohoto důvodu se uchýlí k riskantní a hlavně rychlé jízdě, která pro ně bude mít fatální následky… (SOLOM.)

Recenze (9)

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Decentní rychlovka (pro postavy ve filmu až vražedně rychlá). Líbilo se mi, že se nakonec ústřední dvojici úspěšně podařilo dopravit se k moři na loď (Dreyer zase snědl vtipnou kaši). Nedoporučuji zhlédnutí všem milovníkům helem, protože ve filmu - přeci jen - bylo málo helem. ( ͡° ͜ʖ ͡°) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tož to byla jízda(doslova). Cílem jízdy? Stihnout další trajekt. Což znamená 70km za 45minut. Stihnou? Nestihnou? I kdyby jste se většinu stopáže nudili tak kvůli tomu zakončení to prostě za vidění stojí. ()

Reklama

MarekT 

všechny recenze uživatele

Nálepka "horor", která se zde v profilu filmu skví, je dle mého soudu přehnaná. Nicméně jiskření tomuto minifilmu upřít nelze, stejně jako působivost jednoduchého příběhového rámce - až teď ex post se vlastně dozvídám, že i tento film točil Dreyer na objednávku, stejně jako dokumenty padesátých let se sakrální tematikou. Hlavní devizou je bezpochyby povedená pointa v podobě do děje vstoupivší vedlejší postavy, která pomůže hlavním protagonistům, aby (jak už je řečeno v názvu) dojeli včas tak, jak si na samém začátku příběhu přáli. Pro mě první setkání s dánským zástupcem světové filmové klasiky a dobrá pozvánka na jeho tematicky podobné celovečerní snímky. Ke shlédnutí ZDE. 70% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Mladý pár na motorce dorazí trajektem do Assensu. Aby mohli pokračovat dále ve své cestě, musí stihnout další trajekt v Nyborgu, který se však nachází na druhé straně ostrova. Z tohoto důvodu se uchýlí k riskantní a hlavně rychlé jízdě, která pro ně bude mít fatální následky…Jo na bezpečnost na silnicích by se mělo dbát a dodržovat rychlost – zvláště pak motorkáři bývají dost často nedobrovolnými „dárci orgánů“. Tato stará černobílá jednohubka nám sice nenabídne žádnou strhující podívanou – kromě poslední minuty, ale ta byla opravdu hodně slušná a na nějaký čas i nezapomenutelná. Vemte si z toho poučení…70% ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Dle stejnojmenné povídky Johannese V. Jensense Dreyer natočil propagační materiál, v němž odsuzuje rychlou jízdu na dánských silnicích. V roce 1948 totiž v Dánsku ještě neexistovaly žádné limity, které by stanovovaly maximální dovolenou rychlost, a počet smrtících kolizí neustále narůstal. Dramatická Roosova kamera zachycuje dvojici motorkářů, kteří za pětačtyřicet minut potřebují zdolat 70 kilometrů, aby stihli další převoz. Rychlý střih spolu s bouřícím rachotem motocyklu udržují vzrušující tempo až do posledního osudného závodu. Náš BESIP by si mohl od Dreyera hodně co vzít a natočit už konečně pořádné šoty o úskalích českých silnic. ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Assens v Dánsku. (Cheeker)

Reklama

Reklama