Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Blíží se vánoční svátky a Ian Wickham, který žije v Los Angeles, dostane nečekaně od svého otce Richarda pozvání do Utahu, kde má horskou chatu v jednom z lyžařských rájů plném sjezdovek. Ti dva spolu nevycházejí zrovna nejlépe, protože se otec věnoval pouze práci a na syna a rodinu si nikdy neudělal čas, Ian se přesto nakonec rozhodne do Utahu jet. Možná doufá, že jeho vztah s odcizeným otcem se ještě dá zachránit, možná jen proto, že by to mohla být báječná dovolená pro skupinu jeho blízkých přátel, na které se pozvání také vztahuje. Ať už nezkušeného gaye Davida, rozhodnutého udělat něco se svým panictvím, nebo pohledného Jona, jenž sebou přivede atraktivní německou přítelkyni Carlu, kterou chce za každou cenu dostat do postele, a to i navzdory těžké konkurenci v podobě sympatického německého lyžařského instruktora Hanse, který mu Carlu velmi rychle přebere. Ani dalším však dovolená neprobíhá tak, jak si představovali. Keaton McCarthy zjistí, že jeho sestra Jane je těhotná a přestože chce, aby jí Keaton pomohl vyřešit problém s otcem, odmítá prozradit jeho jméno. Navíc se vynoří další citový problém, když se ukáže, že jeho dlouholetá kamarádka Lisa chce posunout přátelství do podoby mnohem hlubšího vztahu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zajímavá obměna obvyklých klišé romantických filmů, která poměrně funkčně absorbovala i komediální prvky, jež tu spíše přispívají k výslednému, rozhodně ne bezduchému, dojmu. Celkem nenásilně jsou tu probírány a řešeny všechny podstatné problémy milostných vztahů nynější doby. Vůdčím tématem celého filmu je klasický problém nedůvěry syna k otci, který ho v dětství vyměnil za úspěšnou kariéru. Tento problém je brán asi nejvíce komediálně a z otce se stává až nezodpovědný a nešikovný roztomilý skorodědeček. Dále jsou tu dva spíše nevýrazně zamotané milostné vztahy, které bez větších peripetií spějí ke svému šťastnému, poměrně odvážnému, konci. Teoreticky sledujeme velice provokativní věc, jíž by měl být sex s těhotnou v určitě vyšším měsíci. Naštěstí při ožehavějších scénách je dobře poznat, že inkriminovaný polštář zůstal tentokrát bez výraznějšího hereckého angažmá. Působení Claudie Schiffer má být asi tím nejromantičtějším, ale přes Hansův herecký výkon, tu smysl jaksi uniká. Na gay-romantiku jsem tedy ještě nedorostl, pročež se výraznějších komentářů zdržím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to schematické, jak většina romancí. Spíše se to snaží vycházet z reálného života a odpozorovaných situací. To filmu dodává zvláštní autentický pohled. Příznivý dojem kazí scénáristická snaha mít ve filmu něco extra navíc. Nějaký vulgární dialog nebo přisprostlou scénu. To by se hodilo spíše do teen komedie, než do filmu s herci střední generace. Snaha vnést do zažitého schematismu romantických filmů inovativní prvky vychází také díky solidnímu hereckému obsazení. Není to film, který bych si pustil opakovaně, ale napoprvé svůj účel splnil dostatečně. 60% ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Dosť netradičný romantický film, ktorý chvíľami prechádza až do erotického žánru. To, čo ho vyťahuje do mierneho nadpriemeru sú herecké výkony (najmä Robert Downey Jr.). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sablonovita schematicka romanticka komedia, nudna zivacka bez poriadneho momentu. Pretty Woman aspon mala Julcu, a ona bola myslim prostitutka    : 20 % ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Docela úchylnost teda. Párkrát jsem se fakt od srdce zasmála, ikdyž to bylo v momentech, kdy bych se asi smát neměla :D. Jinak většina času poměrně nuda.. :) ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Zajímavé obsazení slibovalo zajímavý film. Bohužel se nekonalo. Film balancuje mezi romantikou, erotikou a psychologickou sondou do duše mládeže, nějak se to ale celé rozpadá. Za zmínku stojí jen půvabná Claudia, možná stálo za to vidět v originále Downeyho Jr. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Tak to zase zbylo na mě, upozornit na jednu vypečenou scénu, která mi u amerického, veskrze mainstreamového filmu z roku 1999 doslova vzala dech. Přátelé se chtějí vykoupat ve vyhřátém venkovním bazénku, ale děvčata se odmítají svléci jako první, a tak je řada na pánech – a jediný, kdo se odhodlá odhodit ručník je neznámý skoroherec Neill Barry. Kamera poté asi pět vteřin zabírá jeho genitál, pomocí plastické operace pravděpodobně ještě zvětšený. Vím, že tato recenze by se spíš hodila do diskusního pořadu Soni Polonyové, ale nemohl jsem si ji odpustit. Tyto scény jsou totiž mnohdy z celého filmu to nejzajímavější. ()

TesterX 

všechny recenze uživatele

Film o nicem. Vyrazte s partou kamaradu na horskou chatu a vezmete s sebou kameru. Avsak da se na to koukat, je tam par vtipnych momentu a Downey Jr. jako nemecky instruktor (nejen) lyzovani je skvely. ()

Devilskitten 

všechny recenze uživatele

Film není nic extra, děj není moc rozvinutý, sem tam se střídají lepší hlášky, jediné co je veliké plus je Robert Downey jr., ale upozorňuji, dívejte se v originál znění, Robert s německým přízvukem je opravdu srandovní. Mé hodnocení je 2* film + 1* za Roberta :). ()

Reklama

Reklama