Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $36,300,000Tržby Celosvetovo $116,300,000║ len okatý komerčný kalkul po Základnom inštinkte, zameraný na nahotu Sharon Stone, ktorá to ako tak ťahá ale nesympatický William Baldwin tam vôbec nesedí, film kde nepomôže ani zručná réžia Phillipa Noyce /40%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Už päť rokov nenapísal žiadnu knižku. Ale jeho posledná zarobila toľko, že ani nemusel.“ Po Základnom inštinkte začal Hollywood do kín vypúšťať jeden škandalózny erotický triler za druhým, kde sa pred kamerou tu viac, tu menej vyzliekali a sexuálne boli aktívne tu viac, tu menej renomované herecké tváre (a telá). Ale už nikdy z toho nebol taký kvalitný erotický triler, ako u Verhoevena. Rodili sa jednak prepadáky a jednak (to hlavne) nekvalitné záležitosti typu Showgirls alebo, nuž, dnešného filmu. William Baldwin mal síce vtedy svoje lepšie obdobie (Hráči so smrťou, Oheň), ale toto neustál ako on, tak ani nudná Sharon Stone (ktorá v tých časoch mala samoúčelne pikantnú scénu skoro v každom svojom filme a to i v takom, v ktorom to od nej príbeh nevyžadoval). Voyeuristický scenár nie je úplne od veci, ani náznak znepokojivej atmosféry, ale to je asi tak všetko. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Já tam tedy erotiku neviděla ani náhodou. Je sice fakt, že William Baldwin mě vzrušuje ještě méně než složenka za plyn, ale díky tomuto fádnímu týpkovi mi ve filmu chybělo i napětí. Škoda, že Joe Eszterhas vyplýtval svůj scenáristický talent na takový brak. Asi s Basic Instinctem vystřílel veškerou svou munici a teď už jen vaří z vody. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone se pokusila navázat na svoje erotické úspěchy a opět se objevila v roli sexuální dračice, kterou v moderní věžní budově pronásleduje pomocí nainstalovaných kamer tajemný vrah. Že onen tajemný vrahounek bude divákem nechtě odhalen už po prvních deseti minutách, vlastně hovoří v neprospěch tohoto erotického thrilleru, který se nepovedl tak, jako jeho předchůdce Základní instinkt. Scénář opětovně obstaral renomovaný Joe Eszterhas který tentokrát nedosáhl kýžené sofistikovanosti, ale režisér Phillip Noyce a Sharon Stone byli v ideální formě. Stoneová  měla smůlu jen v tom, že mezí ní a jejím hereckým kolegou Williamem Baldwinem to vůbec nejiskří. Erotické scény dokonce nechtěně působí komicky. Tajemný ráz s příměsí originality dal dohromady podívanou určenou zejména příznivcům Sharon Stone. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Sharon byla prostě kus, které v devadesátkách nikdo neodolal. Ani Douglas, ani Seagal, ani De Niro, ani Sly a dnes už vím, že ani Willda Baldwinů. Když čumím na stáří filmu, musím uznat, že tenkrát to byla stopro temná pecka se skvělou atmoškou. Dnes je to tvrdej průměr, ve kterým je všechno čitelný a předvídatelný. Nicméně za tu Sharonku krapet silnější procenta než si film zaslouží. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)
  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama