Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Sharon Sharon....bez ní by to de facto nebylo nic víc, než-li šedý lehce zapomenutelný erotický thriller, takhle se to z hlediska atraktivity a sexuálního náboje dostává téměř do průměru. Samozřejmě se mi daleko více líbila knižní předloha Iry Levina..............moje hodnocení = 5,5 z 10. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Pro mě nostalgický snímek, na který jsem se dívala tajně, když jsem byla v pubertě a naši nebyli doma, uznejte, že v té době, jsem z něho musela být značně ,,vypleskaná". Z dnešního pohledu úsměvně působí, nejen sledovací vybavení, přes celou místnost, ale hlavně změna Williama Baldwina, z vysportovaného sexy zajíčka, v pána v letech s velkým pupkem. Sheron Stone, můžu v jakémkoliv filmu. Mimochodem dobře zvolený hudební podklad. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většina lidí byla namlsána Základním instinktem a tak měli neustále potřebu srovnávat každý další erotický thriller, který se následně objevil a hlavně když si v něm zahrála Sharon Stone. Tahle zatraceně sexy dračice se dokázala prodat i zde, no a přestože už nedošlo na tak odvážné scény jako v Basic Instinctu – i tak se bylo na co dívat. Mělo to i docela zajímavou atmosféru a hlavně šmírácké prostředí. William Baldwin nikdy nepatřil mezi špičkové herce, ale tady odvedl docela slušný průměrný výkon. Takže já na tom nevidím nic špatného, když dám průměrné ohodnocení i celému filmu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na těch několika erotických scénách jsem v dobách těžké puberty dost ulítával. Dnes vnímám tenhle žánrový kousek jako docela laciný příspěvek na poličku voyeuristů, jehož napětí značně kolísá a nelogičnosti s přibývajícím dějem vyplouvají na povrch. Sharon Stone, která se s neuvěřitelnou elegancí vzdává spodního prádla, si mohla po kombinaci intelektu a sexuální přitažlivosti ze Základního instinktu vybírat. Zvolila žánrově podobný projekt, ve kterém zdánlivě atraktivní bydlení na Manhattanu přináší i sérii smrtelných nehod (mimochodem i samotné natáčení mělo několik karambolů – producent měl srdeční záchvat, při natáčení se zřítil vrtulník, Stone a Baldwin si do oka prý příliš napadli). Snímek dere do vyšších pater schopný tým (třeba kamera legendárního Maďara Vilmose Zsigmonda – dvakrát u Spielberga, Lovec jelenů, Nájemní vrazi), aby mu mohl podrazit nohy slabší scénář. Holt, kdo chce kam.. 55% ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Sharon byla prostě kus, které v devadesátkách nikdo neodolal. Ani Douglas, ani Seagal, ani De Niro, ani Sly a dnes už vím, že ani Willda Baldwinů. Když čumím na stáří filmu, musím uznat, že tenkrát to byla stopro temná pecka se skvělou atmoškou. Dnes je to tvrdej průměr, ve kterým je všechno čitelný a předvídatelný. Nicméně za tu Sharonku krapet silnější procenta než si film zaslouží. 60% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)
  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)

Reklama

Reklama