Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že to má literární předlohu, se, i díky jménu scénáristy, nemohu zbavit dojmu, že se tady prostě jen snažili ještě jednou zúročit nahý úspěch Základního instinktu a pozici a přínos Sharon Stone v něm. Byla-li hnacím motorem Základního instinktu zajímavá zápletka zabalená do erotického hávu, zde je to již jen a čistě Sharon Stone. Nepřebije to ani ta sociálně kritická linie o ztrátě soukromí. Nebude-li divák očekávat nic více, může si film užít. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

joe eszterhaz bude pre mna vzdy osoba len s jednym riadnym filmovym hitom (a to i jeho najvacsia pecka "basic instinct" funguje hlavne vdaka verhoevenovy a jeho rezii a nie vdaka scenaru). sliver je z rady nudnych erotickych thrillerov s ktorymi sa v 90tkach roztrhlo vrece, tu sa ani jeden z hercov vsak prilis nepretrhol, shoreova hudba je bezvyrazna a noyce napriek nepopieratelnej zrucnosti nepridava nic navyse, takto stupidita scenara vynikne este viac. navyse sharon a jej "sex face" je az smiesna... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Na těch několika erotických scénách jsem v dobách těžké puberty dost ulítával. Dnes vnímám tenhle žánrový kousek jako docela laciný příspěvek na poličku voyeuristů, jehož napětí značně kolísá a nelogičnosti s přibývajícím dějem vyplouvají na povrch. Sharon Stone, která se s neuvěřitelnou elegancí vzdává spodního prádla, si mohla po kombinaci intelektu a sexuální přitažlivosti ze Základního instinktu vybírat. Zvolila žánrově podobný projekt, ve kterém zdánlivě atraktivní bydlení na Manhattanu přináší i sérii smrtelných nehod (mimochodem i samotné natáčení mělo několik karambolů – producent měl srdeční záchvat, při natáčení se zřítil vrtulník, Stone a Baldwin si do oka prý příliš napadli). Snímek dere do vyšších pater schopný tým (třeba kamera legendárního Maďara Vilmose Zsigmonda – dvakrát u Spielberga, Lovec jelenů, Nájemní vrazi), aby mu mohl podrazit nohy slabší scénář. Holt, kdo chce kam.. 55% ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ďalší film postavený na tom, že Sharon Stone s niekym súloží. Okrem toho sa tu dlho nedeje nič zaujímavé a človek len čaká, kedy sa konečne niečo diať začne. Čaká, čaká a čaká a odrazu je tu koniec filmu, ktorý nemá ani poriadnu pointu. Jeden krát sa to pozrieť dá, lebo človek nevie ako sa to skončí a nie je to natočené zle, ale druhý krát by som to teda nechcel vidieť. 5/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Sharon Stone je tak sexy, že dokáže pouhopouhými pohledy povýšit tuctový thriller do nadprůměru. William Baldwin tu má sice jednu z hlavních rolí, jeho postava však nijak nevyniká, je plochá (to však není tak docela Willamova vina, z herecké rodiny Baldwinů je on možná po herecké stránce nejlepší). Tom Berenger si opět střihl roli záporáka a opět skvěle. I když jsem si to zpočátku nemyslel, scény sexu u sloupu a konečné střílení do obrazovek mě přinutili k 60ti %ům. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Sharon Stone podepsala smlouvu na hlavní roli za 2,5 milionu amerických dolarů. (Rocky62)
  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)

Reklama

Reklama