Reklama

Reklama

Onion Stark bojuje na Divokém západě s majiteli ropné společnosti o záchranu svého cibulového pole. Jako zbraň nepoužívá tradiční pistoli, ale právě pouze cibuli... Cibule, nebo pistole? Pistole, nebo cibule? Franco Nero jako hlavní hrdina, živící se především syrovou cibulí a samozřejmě chránící právo a spravedlnost, prokazuje v tomto spaghetti westernu obdivuhodný smysl pro sebeironii. Film se naváží do osvědčených westernových schémat - nehrdinský hlavní hrdina, homosexuální šerif a jeho zženštilí pomocníci, mechanik připomínající svým obličejem Adolfa Hitlera... To vše dokreslené hudbou Quida a Maurizia de Angelis. (TV Prima)

(více)

Recenze (173)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Farmáři a naftaři, to nikdy nešlo moc dobře dohromady. Ti první si v poklidu chtěli pěstovat svou zeleninu, kterou by následně prodali na trhu. Ti druzí se viděli v černém zlatě. Někdo se futruje celý život špenátem a někdo dává přednost cibuli, kterou polyká ve smrtonosných dávkách, alespoň pro mě. Cibule mi jako zelenina nevadí, ale ládovat se jí jako Franco Nero bych prostě za žádnou cenu nedokázala, takže raději dávám přednost špenátu. Když se poprvé zakousl s takovou vervou do cibule, tak jsem sebou málem sekla o zem. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Když tento film dávali před lety v televizi, zůstal jsem kvůli němu doma ze školy. Dodneška je to jedna z nejzábavnějších taškařic, které jsem kdy viděl. Rvačky ve stylu Buda a Terence, honičky ve stylu němých grotesek a příběh téměř jako ve spaghetti westernech. Ovšem s příměsí pořádné dávky recese a humoru. Nad jiné podobné parodie ční též svéráznými figurkami (přihřátý šerif, teplí pomocníci, hlavní záporák s mechanickou rukou) a strčí do kapsy i "Žhavá sedla" od Mela Brookse. Moje hodnocení je nejspíš ovlivněno také nostalgií, ale přesto si myslím, že bych hodnotil stejně, i kdybych ho viděl před chvílí prvně. ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Špageťácká westernová komedie má snad všechno, na co si člověk může vzpomenout. Od Franca Nera v galoších, vzdáleně připomínajícího Maria Girottiho (včetně jeho koně!), přes saloony, vousatý pistolníky, zkorumpovanýho šerifa v dámským prádle a nabušený motorkáře až po padoucha s mechanickou rukou a Adolfem Hitlerem po svém boku. A především má spoustu cibule. Tenhle film zkrátka nebere nic vážně a paroduje snad všechno, co zrovna frčelo. Bohužel, musím konstatovat, že už mi to přišlo příliš přeplácaný a přestože se na scéně každou chvíli objevilo něco absolutně nečekanýho, tak mě to zkrátka příliš nebavilo. Co mě jediný bavilo, to byla tradičně skvělá hudba bratrů De Angelisových. Za tu dávám taky finální třetí hvězdu. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Vůni cibule jsem viděl asi ve dvanácti a to by bylo za pět hvězdiček, pro dítě ideální podívaná. S každou dekádou to nějak ztrácí kouzlo a hvězdičku, ale to je asi normální. Je to ztřeštěná italská komedie z westernového prostředí, která se řadí mezi nejznámější parodie spaghetti westernů. Technicky klasika, výsledný dojem záleží na vztahu diváka k westernům a jeho parodiím. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Od okamžiku, kdy Franco Nero poprvé vykoukl z hromady cibule, mi bylo jasné, že tohle bude parodie na parodie (ty s dvojicí Spencer/Hill), protože ta podoba nemohla být čistě náhodná. Terence zřejmě odmítl nebo zrovna neměl čas... Dějově teda nic moc, chvílemi je to parodie až moc veliká, narážky na Hitlera/jasně árijské pomocníky šerifa... no já nevím, asi trochu přes závit, to motat do tohohle žánru, stejně jako ta "motorizovaná" jednotka jakýchsi nabušenců. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama