Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Knor 

všechny recenze uživatele

Když Charlie Bronson přišel o celou rodinu v předešlých dílech, tak začali umírat i jeho kamarádi a všichni umírají jako oběti násilnických chuligánů, sexuálních deviantů a v tomto případě ještě punkáčů. Nevyplatí se bejt v jakýkoliv přízni s postavou Bronsna že? Tenhle třetí díl už je čistokrevný akční béčko. Vybíjení šmejdů začíná po chvilce a pokračuje až do konce. Scénář je hloupej a něco hlubšího tu nenajdete. A tentokrát se střílí i s kulometu a bazuky. A i když to celý vypadá a zní blbě, mě to bavilo, jde o akční nenáročnej výplach s drsným Bronsonem, kterej už nejde po několika vybranejch cílů, ale vybíjí to po desítkách :-D ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je skutečně hóóódně přemrštěná akce - Bronson se svým arzenálem vykosí uprostřed velkoměsta tolik zločinců, až divákovi tečou slzy od smíchu. Ale jako člověk, co žije ve městě a má příležitost denně sledovat bandy chuligánů, otravné opilce, nepředvídatelné narkomany a vůbec úchyly všeho druhu, tak nějak nemohu tenhle film úplně zatratit. Prostě to závěrečné krvavé běsnění utlačovaných obyvatel chápu. Kolikrát mi blesklo hlavou "Kerseyho na vás, hovada", kolikrát jsem ve svém bývalém zaměstnání u ostrahy měla chuť některé "takyobčany" odstřelit jako škodnou, protože policie s nimi zkrátka nic nedělá (to by byl rasismus, zavřít např. gang feťaček a jejich pasáků, kteří přepadají a okrádají hloupé, opilé dělníky z ubytoven). V reálném světě bohužel člověk nesmí vzít zákon do vlastních rukou, proč si tedy psychicky neulevit alespoň u téhle nechtěně parodicky natočené vraždírny. Vždyť je to jen zábava, nikdo to nebere vážně - proč se pohoršovat? 55% ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ve finále strašně vtipný film. První hodina je vyloženě nuda. Bronsona to, zdá se, už nebaví a ani na to nemá. Jenže v poslední půl hodině se rozjede neuvěřitelný tupý vraždění. Bronson chodí po městě s kulometem, s Magnumem, a kosí to ne jak Rambo, ale jako Topper Harley. Nepřátelé mu vbíhají do ran, jeho jako zázrakem nic netrefí a když dojdou náboje, vystřelí bosse gangu ze 2 metrů bazukou. Finále fakt nemělo chybu, díky němu film není takový propadák, jako se ze začátku zdál. ()

Pekisan 

všechny recenze uživatele

Proste akcnak z 80. rokov. Bud to beries s nadhladom a bavis sa alebo vidis aka je to uberblbost. Bronson je asi najmenej sympaticky antihrdina vsetkych cias aj kvoli tomu, ze vlastne nic nehovori, takze na koolove hlaskovanie mozme zabudnut. Pokial ide o celu seriu, tak opat nastal posun niekam inam. Neviem ci k lepsiemu, ale zmena byva vzdy prislubom novych napadov (protitankova pest?:))). ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zacalo to dobre - DetVis 1 s Bronsonom - ako pomsta za znasilnenie a kradez to mohlo kludne byt - a zvitazoilo opat dobro, to som tam mal rad. Bolo mi jasne, ze vystudovane filmove teoretiky -elitari film zjebu /jo, aj s touto vulgaritou, to musi byt/ pod ciernu zem - abych siel konkretne, uzivatel Madsbender a jeho komentar k jednicke. Skoda, ze potom sa uz len zacala varit 1 000x prevarena voda, rezisersky bieda, vyzeralo to, ze sa ani Winnerovi do toho moc nechcelo. Hm, keby nebola ta prestrelka na konci, dam 1 spunta alebo odpad : 25 % ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)

Reklama

Reklama