Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

woody 

všechny recenze uživatele

Možná nad mím hodnocením tohoto BLIVAJZU nevěřícně kroutíte hlavou.Tak já vám to tedy vysvětlím.Michael Winner se po natočení jedničky(kulťák) a dvojky(odvárek s více mrtvolama a více znásilněníma) rozhodl, že si svou trilogii o architektovi-mstitelovi zakončí něčím velkým.Na co potupně vraždit nějaké grázlíky a devianty v jakémsi L.A. a v N.Y. někde v metru.Vždyť za těch 10 let se toho trochu změnilo, je víc peněz JDE SE NA TO! Skóre Paula Kerseyho činilo do tohoto dílu jen něco přes 12.Uděláme si to větší.Jenže jedním magnumem toho moc nezvládne.Je tu ale KULOMET a PROTI PANECÉŘOVKA.Ale rodinu už má přece povražděnou.Byl však v Koreji někoho ještě mít.A toho zavraždí.A kam to umístíme?Samozřejmě že na předměstí Nového Yorku, kde vládne asi padesáti člený gang feťáků v čele s hnusným gaunerem!Tak a je to! A finále?Je tu přece kulomet z koreje a vylepšená magnumka a utlačovaní obyvatelé a ten hnusnej gauner si povolá motorkáře a začne povstání.To bude MASO!!Celkové skóre pana architekta je za tento díl 45 hajzlů. Ale jde se dál! Je přece ještě 4. a 5. Tak chápete to hodnocení? Ne! Chápete ten film? Ne! Tak to jste na tom stejně jak já. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Bronson vs. zástup krvelačných punk's! Ty Charles likviduje bez servítek, to však ale nezachraňuje fakt, že to má celé tak tragický scénář, až je to k smíchu. Třetím dílem z nekonečné série udělal Bronson tečku za svojí kvalitní částí filmografie (háro ani knír už není co bejvalo!) a to mj. tak, že hlavního grázla odpálil bazukou. Parádní, ale smutné! 50% ()

Reklama

Kimon 

všechny recenze uživatele

No, já sice nechápu komentář woodyho, ale docela sympatizuji s jeho hodnocením. Musím přiznat, že snímek také považuji za nepodařený akční odpad, ... sice se stárnoucím, ale pořád dobrým Bronsonem. V tomto případě nehodnotím film z hlediska uměleckého, ale jen a jen obsah, který možná dává návod, jak nakládat s dnešními zrůdami v lidské podobě. Právě to je mi na tom filmu velmi sympatické. Z hloubky své duše nenávidím jakékoliv násilí páchané na slušných a dokonce fyzicky slabých a starých lidech, žijících spořádaný život. Kde nestačí (nebo nechce stačit) oficiální ruka zákona, tam musí nastoupit jiný způsob. Na organizované násilnické gangy platí pouze a jen zase to násilí. Jsem přesvědčen, že charakterově pokřivené zrůdy jsou nepřevychovatelné a pokud slušné společnosti škodí, zaslouží smrt. Vězení je nenapraví, spíše jim poskytne ještě "vyšší" vzdělání na poli kriminality. Proč je tedy živit na úkor společnosti ve vězeních? Za šíření poselství tohoto škváru dávám čtyři hvězdy a hleď si na mě čtenáři jak chceš. :-) ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc, protože je ryze 80tkový, hl hrdina sejme víc jak 60 lidí možná jich bylo víc, hlavně tu je plno výbuchů, spousta násilností, člověk by se divil, že Američani ještě vůbec existují, protože v tomto filmu ač je to extrém a je to hodně nadnesené, al věřím, že to tu bylo, je a bude. Bronson si na pomoc vzal kulomet a pěknou protipancéřovku, hajzlové padají k zemi jak hrušky a na pomoc mu přicházejí i civilisté. Těším se na další díl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak tady se už musím jen smát. Trojka už absolutně kapitulovala od reality a scénárista dal naplno proniknout svému nelogickému smýšlení. Stařík Bronson sice ještě pořád vypadá jako tvrďák a ani toho moc nenamluví, ale se zbraní se ohání líp jak zamlada. Tentokrát mu do cesty vstoupí bandička totálně vypatlaných pouličních grázlů, jejichž IQ nedá dohromady snad ani 50. Kdybych se na to měl dívat, jako filmový kritik musel bych se pohybovat někde okolo odpadu. Jelikož jsem však u této série již úplně kapituloval (a tvůrci si z nás už jen dělají prdel), tak já jsem na tu jejich trapárnu přistoupil a dám 50%. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson málokedy poskytoval rozhovory alebo komentoval svoje vlastné filmy. No pri tomto filme viackrát otvorene prejavil svoju nespokojnosť. Zvlášť ho rozhnevalo, keď zistil, že režisér v jeho neprítomnosti nakrútil extrémne krvavé zábery s komparzistami ako anonymnými násilníkmi. (m.a.t.o.)
  • Vo svojej autobiografii Winner nezmieňuje žiadny osobný rozpor s Bronsonom a tvrdí, že hlavným dôvodom, prečo odmietol režírovať ďalšie pokračovanie, bolo jeho sklamanie z rozpočtových škrtov. Mal totiž pocit, že film by skončili priamo na videu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama