Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Ano, uznávám, žádné veledílo světové kinematografie to není. Ovšem tento film patří mezi kulty mého dětství a i dnes mě neskutečně baví. Sledovat bandu důchodců, jak bojují s pouličním gangem, je ohromná zábava. Navíc naprosto rozumím poselství filmu, které je v dnešní době muslimských no-go zón, které v Evropě rostou jako houby po dešti, opět velice aktuální. Jak s touto rostoucí kriminalitou bojuje EU ? Odzbrojuje občany a kecá něco o toleranci. Tento film je zkrátka nadčasový... Dále oceňuji hudbu, kterou složil Jimmy Page, legendární kytarista Led Zeppelin. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Polovina 80. let přinesla mnoho do dnes fanoušky vyhledávaných akčních snímků a tak není divu, že si tvůrci vzpomněli i na architekta Paula Kerseyho beroucího v zájmu spravedlnosti právo do svých rukou. Jako akční hrdina byl tématicky velice vhodný. A tak vzniklo třetí volné pokračování, které je od předchozích hodně odlišný. Pryč je psychologická stránka věci a citového porozumění. Tvůrci Paula poslali zpět do New Yorku navštívit svého přítele, který je mezitím, jak jinak, zavražděn. A tak se z tajnou podporou policie dostává do války gangů, kde nezůstane nit suchá. Nejakčnější díl série vezoucí se pouze na popularitě žánru své doby. Jako akční osmdesátce tomu není co vytknout. Patřičná dávka patosu, nemalého množství akce, sem tam nějaké té hlášky a hlavně hrdiny, který si s bandou grázlů umí poradit. Z nostalgického hlediska nestárnoucí akční béčkový film se svými klady i zápory, jak se na takový filmový počin sluší a patří. ()

Reklama

Shredder 

všechny recenze uživatele

Bronson prisiel, videl, rozputal 3 svetovu a odisiel. Tak primitivny dej a dialogy sa len tak nevidia, ale ze masaker to bol poriadny. Cestu pomstitela si zacal dlazdit malou pistolkou a skoncil bazukou, za vydatnej pomoci celej stvrte. Na Bronsonovi je vsak vidno, ze najlepsie roky uz ma za sebou. Je to hlupe, je to nekompromisne, ale zaverecne nepokoje by si nemal nechat ujst ziadny fanusik akcnych filmov. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Velice stručně - lepší než první díl, horší než druhý díl. Charles Bronson moc nenamluví, to je fakt, protože v Death Wish 3 za něj mluví spíše jeho pistole či později kulomet. Celkem fajn akce, která má téměř nulové poselství a nemá už tu atmosféru totální beznaděje, jako předchozí díl. 55 %. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Penzista Bronson opět kosí gaunery jako samozvaný soudce , přičemž gauner se pozná podle toho, že má barevný nestandardní účes, roztrhané hadry a vykulené oči. Oproti předchozím dílům ubylo syrové brutality - pouze jedno znásilnění a postižená ukáže jen prsa na tři sekundy. A Charles je starší a straší ... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Charles Bronson působí unaveným dojmem a moc toho nenamluví. Jeden z amerických kritiků dokonce napsal, že pravděpodobně řekl méně slov než kterákoli jiná hlavní postava od dob zavedení zvuku ve filmu. (hippyman)
  • Film sa natáčal iba štyri mesiace po neslávne známej streľbe Bernharda Goetza, ktorý New Yorku v decembri 1984 strieľal na štyroch čiernych mužov, keď sa ho v metre snažili okradnúť. Dvaja zomreli, jeden ochrnul a jeden mal ľahké zranenia. Po tejto udalosti Charles Bronson verejne prehlásil, že neodporúča ľuďom napodobňovať jeho postavu. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama