Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přece jen malinko vyčpělé, protože se vlastně jen opakuje to stejné téma s tím, že tady se Paul Kersey na chvíli i dostane do vězení, ale vlastně za něco, co nespáchal, což je pěkná ironie. Herecky je to opět takové suché, což udává sám Charles Bronson, a dějově to asi nepřekvapí, jen je to takové větší, více to tu bouchá, více se střílí. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

No, já sice nechápu komentář woodyho, ale docela sympatizuji s jeho hodnocením. Musím přiznat, že snímek také považuji za nepodařený akční odpad, ... sice se stárnoucím, ale pořád dobrým Bronsonem. V tomto případě nehodnotím film z hlediska uměleckého, ale jen a jen obsah, který možná dává návod, jak nakládat s dnešními zrůdami v lidské podobě. Právě to je mi na tom filmu velmi sympatické. Z hloubky své duše nenávidím jakékoliv násilí páchané na slušných a dokonce fyzicky slabých a starých lidech, žijících spořádaný život. Kde nestačí (nebo nechce stačit) oficiální ruka zákona, tam musí nastoupit jiný způsob. Na organizované násilnické gangy platí pouze a jen zase to násilí. Jsem přesvědčen, že charakterově pokřivené zrůdy jsou nepřevychovatelné a pokud slušné společnosti škodí, zaslouží smrt. Vězení je nenapraví, spíše jim poskytne ještě "vyšší" vzdělání na poli kriminality. Proč je tedy živit na úkor společnosti ve vězeních? Za šíření poselství tohoto škváru dávám čtyři hvězdy a hleď si na mě čtenáři jak chceš. :-) ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přání smrti 3 : Kersey se vrací. A návrat je to vskutku stylový. Pokud by v dnešní době vzikl v nějaké nezvladatelné městské čtvrti problém, není nic snadnějšího než tam poslat našeho hrdinu. Ve 3. díle si už tvůrci vůbec nedělají hlavu s tím aby jeho řádění nějakým způsobem kryli, ale rovnou rozpoutají občanskou válku. Chvílemi závěr připomíná koncovky Policejních akademií. Počet sejmutých lumpů spočítat opravdu nešel, protože jsou zde scény kdy jsou gangsteři pokropeni kulometem. 30% ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak trochu parodie, tak trochu postapokalyptická střílečka. Sedmdesátky jsou dávno pryč a s nimi zmizel i realismus prvního dílu. Trojka se nese v duchu osmdesátkové nadsázky a ploché akčnosti. Brooklyn už není tím obyčejným městem ve kterém se zločinci skrývají v temnotě. Víc než cokoliv připomíná Vězeňskou zónu Manhattan z Útěku z New Yorku, kde se beztrestně zabíjí pro zábavu. A Paul Kersey se zde cítí jako doma. Michael Winner běžně točil béčka, sem tam nějaké céčko, ale tímhle filmem opustil abecedu a stvořil trash. A nejspíš udělal dobře, protože koncept mstícího architekta už vyčpěl a potřetí vyprávěný ten samý příběh by působil zbytečně. Nové pojetí sérii prospělo a i když se Death Wish 3 se staršími díly nemůže měřit, tak jako jednoduchá zábava obstojí. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $9miliónovTržby USA $16,116,878Tržby Celosvetovo $16,945,171║ Tak tretia likvidačná seanca už bola troška nad normu prestrelená, hlavne záverečná pouličná vojna proti všetkým hnilým típkom z ulice. Už len také akčné bezhlavé béčko. /40%/ ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Přestože exteriéry evokují USA, vyjma úvodních scén ale natáčení probíhalo v Londýně. (infected)
  • Vo Švédsku bol film v 80. rokoch zakázaný, pretože miestnym autoritám sa zdal byť až príliš násilnícky. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama