Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Tento díl se mi líbil nejvíc, protože je ryze 80tkový, hl hrdina sejme víc jak 60 lidí možná jich bylo víc, hlavně tu je plno výbuchů, spousta násilností, člověk by se divil, že Američani ještě vůbec existují, protože v tomto filmu ač je to extrém a je to hodně nadnesené, al věřím, že to tu bylo, je a bude. Bronson si na pomoc vzal kulomet a pěknou protipancéřovku, hajzlové padají k zemi jak hrušky a na pomoc mu přicházejí i civilisté. Těším se na další díl. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Možná nad mím hodnocením tohoto BLIVAJZU nevěřícně kroutíte hlavou.Tak já vám to tedy vysvětlím.Michael Winner se po natočení jedničky(kulťák) a dvojky(odvárek s více mrtvolama a více znásilněníma) rozhodl, že si svou trilogii o architektovi-mstitelovi zakončí něčím velkým.Na co potupně vraždit nějaké grázlíky a devianty v jakémsi L.A. a v N.Y. někde v metru.Vždyť za těch 10 let se toho trochu změnilo, je víc peněz JDE SE NA TO! Skóre Paula Kerseyho činilo do tohoto dílu jen něco přes 12.Uděláme si to větší.Jenže jedním magnumem toho moc nezvládne.Je tu ale KULOMET a PROTI PANECÉŘOVKA.Ale rodinu už má přece povražděnou.Byl však v Koreji někoho ještě mít.A toho zavraždí.A kam to umístíme?Samozřejmě že na předměstí Nového Yorku, kde vládne asi padesáti člený gang feťáků v čele s hnusným gaunerem!Tak a je to! A finále?Je tu přece kulomet z koreje a vylepšená magnumka a utlačovaní obyvatelé a ten hnusnej gauner si povolá motorkáře a začne povstání.To bude MASO!!Celkové skóre pana architekta je za tento díl 45 hajzlů. Ale jde se dál! Je přece ještě 4. a 5. Tak chápete to hodnocení? Ne! Chápete ten film? Ne! Tak to jste na tom stejně jak já. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson, coby štít konzervativních amerických hodnot na domácí půdě, se vrací do New Yorku a tentokrát se zcela otevřenou podporou policie rozpoutává válku proti chuligánům. Třetí eskapáda mstitele Paula Kerseyho přichází s castingovým konceptem, který posléze převzal Tomáš Magnusek, kdy proti mlaďochům a nehercům v rolích grázlů staví coby personifikace tradičních hodnot vrásčité tváře oceňovaných hereckých veteránů. "Přání smrti 3" podobně jako další dobový hit Cannon Films, "Delta Force", zaujme coby film vytěžující reálné události hýbající společností s tím, že ale realitu ideologicky přepisuje a vyhrocuje. Nezmiňovanou inspirací snímku byla událost z 22. prosince 1984, kdy Bernhard Goetz v newyorském metru postřelil čtyři mladíky, kteří se ho pokusili okrást. Incident se stal zosobněním nálad obyvatel New Yorku, který začátkem osmdesátých let platil za jedno z nejnebezpečnějších měst na světě, a rozpoutal debaty stran práva nosit zbraň a sebeobrany. Braková fantazie s Bronsonem v hlavní roli pak představuje zcela otevřenou oslavu práva nosit zbraně a přímo jednotlivými scénami zdůrazňuje, jak blahodárné může pro městské komunity být, když její členové budou ozbrojení. Bronsonova adorace velkorážních zbraní pak už hraniční jednak s otevřenou reklamou, ale i zvrhlým fetišem a jasnou freudovskou kompenzací v jiných oblastech. Právě díky opulentní nesoudnosti a otevřené radikálnosti, ale i pompézně heroickému scénáři představuje trojka nejpřímočařejší, nejzábavnější i nejabsurdnější díl série "Přání smrti". ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na dramatickou zápletku už tady příběh mstitele bez bázně, ale s hanou, prakticky rezignoval a přesunujeme se do vod akčního béčka. A je nutno říct, že i dosti zábavného, spratci už nejsou likvidování jen pomocí kanónu, ale máme tu kulomet, pancéřovou pěst i rozličné až macgyverovské pasti. Kersey už rovněž a konečně není zbabělec plížící se ve stínech s ukrytou zbraní, ale staví se tu hajzlíkům tváří v tvář. Pravda, kulisy gangem ovládané čtvrti mi přišly téměř jako preapokalyptické, gangsterská mládež monochromatická a Bronson prostě není Eastwood. Ovšem přece jen kopice nadsázky (konečně!) a exploze násilí v závěrečné čtvrthodince stojí za ty čtyři trochu vratké béčkové hvězdy. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl v necelých deseti letech a měl jsem z toho velký šok. Takto násilný film není přece určen dětem na pionýrském táboře (ano, tam nám tento film v létě 1989 pustili "vychovatelky" a "učitelky"). To ale neznamená, že se mně film nelíbil. Naopak! Zřejmě vzhledem k této nostalgické vzpomínce a prvnímu dojmu z filmu dávám plný počet hvězdiček, byť se určitě nejedná o kinematografické veledílo. Bronsonovi a jeho přátelům v jejich boji proti pouličním a všeho schopným grázlům však přeji dodnes. Tvrdit, že jde v případě chování Paula Kerseyho ve filmu o silně nepřirozenou reakci, považuji za dost podivné. Pokud policie není schopná nic udělat a pomoci takřka bezbranným civilistům proti zfetovaným zabijákům a násilníkům, nelze jinak než se přece jen postavit zlu na odpor. Tak to vidím já a minimálně to tak vidí určitě lidé, kteří se stali oběťmi podobného násilí a přežili to. Howgh! ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • Film dostal pôvodne rating X, rovnako ako jeho predchodca. Nakoniec sa v amerických kinách premietal s prístupnejším ratingom R. (m.a.t.o.)
  • Podľa herca Kirka Taylora boli mnohí členovia štábu a hereckého obsadenia rozladení autoritatívnym štýlom práce Michaela Winnera a jeho drzými výbuchmi. Jeden z podráždených členov štábu dokonca vytlačil falošný novinový článok, v ktorom stálo: „Michael Winner zabitý padajúcim lešením. Všetkých 200 členov štábu sa hlási k zodpovednosti." (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama