Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tenhle dil mam nejradsi ze zacatku se sice az tak moc nedeje pribeh uz je tezce neoriginalni ale pak se to celkem rozjede no a ja musim vysvetlit svoje maximalni hodnoceni za ten ultimatni konec a asi tak 100 mrtvych za ctvrt hodiny proste musim dat 5* i dneska kdyz jsem to zkouknul mi to proste bralo dech... neuveritelna akce holt stara dobra nasilnicka 80 leta budiz pozehnana Bronson to pod taktovkou Cannonu a producenta Golana dopracoval od cistokrevny kriminalky k jednomu z nejvetsich akcnich masakru jakej sem kdy videl a jeste poznamka sakra to co tu napsal choze o pozehnanem roku 1985 tak na tom neco bude... kazdopadne podepisuji se pod to stoprocentne! ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Penzista Bronson opět kosí gaunery jako samozvaný soudce , přičemž gauner se pozná podle toho, že má barevný nestandardní účes, roztrhané hadry a vykulené oči. Oproti předchozím dílům ubylo syrové brutality - pouze jedno znásilnění a postižená ukáže jen prsa na tři sekundy. A Charles je starší a straší ... ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Já jsem se slušně bavil, když se na to člověk dívá s nadhledem tak je to docela sranda a věřím, že pro některé lidi, třeba z Matiční ulice, to může být i kulťák. Vemte si například to, že si hlavní hrdina nechá balíkem poslat rpgčko i s nábojema. Jó, není nad americkou zásilkovou službu. Jeho kamarád si zase z války jako suvenýr přivezl dva 50 mm kulomety z helikoptery, které schovává doma ve skříni. Dále tu máme tradiční složení předměstského gangu který se skládá z punkáčů, černochů a metalistů. A těmhle týpkům pan Architekt vylepšuje fasádu, tak jak bylo možné snad jen v 80.tých letech. Můžu říct, že jsem se takhle dlouho nezasmál, naposled snad při Žhavých výstřelech. Tak přemýšlím jestli čtyři hvězdičky nejsou vlastně málo ;). (3.2.2006) PS: viděl jsem podruhé a opět skvělá zábava: ještě doporučuji český dabing, jsou tam vypečené vychytávky: policista nad jedním mrtvým lumpem, který byl zastřelen ranou někam doprostřed zad pronese s kamenou tváří: "S ksichtu mu toho moc nezbylo." ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle už je skutečně hóóódně přemrštěná akce - Bronson se svým arzenálem vykosí uprostřed velkoměsta tolik zločinců, až divákovi tečou slzy od smíchu. Ale jako člověk, co žije ve městě a má příležitost denně sledovat bandy chuligánů, otravné opilce, nepředvídatelné narkomany a vůbec úchyly všeho druhu, tak nějak nemohu tenhle film úplně zatratit. Prostě to závěrečné krvavé běsnění utlačovaných obyvatel chápu. Kolikrát mi blesklo hlavou "Kerseyho na vás, hovada", kolikrát jsem ve svém bývalém zaměstnání u ostrahy měla chuť některé "takyobčany" odstřelit jako škodnou, protože policie s nimi zkrátka nic nedělá (to by byl rasismus, zavřít např. gang feťaček a jejich pasáků, kteří přepadají a okrádají hloupé, opilé dělníky z ubytoven). V reálném světě bohužel člověk nesmí vzít zákon do vlastních rukou, proč si tedy psychicky neulevit alespoň u téhle nechtěně parodicky natočené vraždírny. Vždyť je to jen zábava, nikdo to nebere vážně - proč se pohoršovat? 55% ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Ano, uznávám, žádné veledílo světové kinematografie to není. Ovšem tento film patří mezi kulty mého dětství a i dnes mě neskutečně baví. Sledovat bandu důchodců, jak bojují s pouličním gangem, je ohromná zábava. Navíc naprosto rozumím poselství filmu, které je v dnešní době muslimských no-go zón, které v Evropě rostou jako houby po dešti, opět velice aktuální. Jak s touto rostoucí kriminalitou bojuje EU ? Odzbrojuje občany a kecá něco o toleranci. Tento film je zkrátka nadčasový... Dále oceňuji hudbu, kterou složil Jimmy Page, legendární kytarista Led Zeppelin. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • V rozhovore pre The Stage z roku 2019 herečka Marina Sirtis hovorila o svojej účasti na tomto filme, keď sa jej pýtali na hnutie #MeToo. Povedala: „Viem, že o mŕtvych sa nemá zle hovoriť, ale dúfam, že Michael Winner hnije v pekle. Bola som dotlačená do toho, aby som hrala v scéne znásilnenia úplne nahá. Necítila som sa vo svojej koži, no nepovedala som nič. Bolo mi totiž vysvetlené, že ak tú scénu nenatočím, už nikdy nebudem hrať, a ja som nechcela, aby nejaký idiot, ktorý sa nevedel správať, zničil sen, ktorý som mala od svojich troch rokov." (m.a.t.o.)
  • Pôvodne mala byť postava Alexa Wintera súčasťou znásilnenia, no Winter sa na tom nechcel podieľať. Stretol však komparzistu, ktorý túžil po väčšej úlohe vo filme, a tak mu Winter navrhol, aby prevzal jeho miesto v tejto scéne. (m.a.t.o.)
  • Podľa herca Kirka Taylora boli mnohí členovia štábu a hereckého obsadenia rozladení autoritatívnym štýlom práce Michaela Winnera a jeho drzými výbuchmi. Jeden z podráždených členov štábu dokonca vytlačil falošný novinový článok, v ktorom stálo: „Michael Winner zabitý padajúcim lešením. Všetkých 200 členov štábu sa hlási k zodpovednosti." (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama