Reklama

Reklama

LOH 2020 Tokio: Závěrečný ceremoniál

(pořad)
  • Japonsko Tokyo 2020 Olympic Closing Ceremony (více)
všechny plakáty
Sportovní
Japonsko, 2021, 180 min

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k situaci, která ovládla svět, to Japonci nakonec celkem zvládli, coby pořadatelé těchhle opravdu zvláštních Olympijských her. Je jasné, že na tom prodělali i „gatě“, ale z pohledu fanouška našich sportovců byly více než vydařené (co se medailí i některých sportovních výkonů týče. Všichni ti co získali, medaili si zaslouží uznání, některým unikly o fous, jiní zklamali ale co už. Co se závěrečného ceremoniálu týče, tak ten patřil bohužel z mého pohledu mezi ty slabší. Nebýt nadšených a pařicích sportovců z různých koutů světa, asi bych se u to i nudil. Nicméně i tak patří Japoncům uznání, že to vůbec proběhlo… ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Konec olymp. her je vždy smutný. Člověk dva týdny a dva dny čumí na sportovce na třech obrazovkách, nestíhá přepínat programy a pak je najednou konec a nazdar zase za čtyři roky (tentokrát asi za tři, ale kdo ví, jak to bude), respektive za necelé dva u her na ledu a sněhu. Zakončovačka ušla, ale stejně jako u zahajovačky, nebýt covidu, udělali by Japončíci z celé akce takovou podívanou, na kterou by se jen tak nezapomnělo. No, aspoň čeští sportovci se ukázali v dobrém světle a nejlepší byl jednoznačně Lukáš Krpálek jakožto obhájce zlata z Ria a samozřejmě kusanec Siniaková, která je skoro tak nádherná jako má krásná manželka (manželka de facto, ne de iure, musel jsem se nechat rozvést a přepsat na ni majetek v řádech několika desítek milionů korun). Snad už budou příští hry normální. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Nádherné zakončení nejdivnějších, ale zároveň krásných Olympijských her v Tokiu... Hry byly odloženy o rok a málem nebyly vůbec, ale nakonec proběhly a jedinou kaňkou byla neúčast diváků... Olympijská myšlenka žije dál... K samotnému ceremoniálu - byl mnohem lepší než zahajovací, s plno krásnými efekty, v uvolněné atmosféře a všichni jsme si viditelně oddechli, že hry vůbec proběhly. Arigato Tokyo 2020 - à bientôt Paris 2024 !! ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Hry XXXII. letnej olympiády, ktoré sa konali o rok neskôr, než bolo plánované, zvládlo hostiteľské Tokio na výbornú. Hoci to bola olympiáda iná, než na akú bol svet doposiaľ zvyknutý, priniesla to najhlavnejšie, a síce neuveriteľné športové výkony, nové svetové rekordy, nadšenie, radosť aj - hoci tentokrát iba na diaľku - spojenie celého sveta. Necelé tri týždne, počas ktorých upieral svet zrak na japonské hlavné mesto, napísali príbehy, ktoré sa navždy stali súčasťou športovej histórie. Záverečný ceremoniál bol veľkolepou, no zároveň skromnou spomienkou na tieto chvíle a okamihy. Práve vďaka emóciám, ktorými (sme) boli všetci počas olympiády spojení, vyznel tento ceremoniál snáď ešte lepšie ako ten, ktorý celé hry tokijskej olympiády otváral. Vlajku, či ak chcete štafetu s piatimi kruhmi, si od Japonska prevzalo Francúzsko, konkrétne Paríž s hrami v roku 2024. Tokyo 2020 Olympic Closing Ceremony uzavrel ďalšiu športovú a olympijskú kapitolu. To posledné, čo k nej treba dodať, je snáď len arigato gozaimasu, Tokyo! ()

Reklama

Reklama