Reklama

Reklama

Strážci vesmíru

(seriál)
  • USA Mighty Morphin' Power Rangers (více)
Akční / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA / Francie / Japonsko, (1993–1995), 48 h 22 min (Minutáž: 19–21 min)

Kamera:

Ilan Rosenberg

Hrají:

Richard Steven Horvitz, David Yost, Ed Neil, Paul Schrier, Jason Narvy, Barbara Goodson, Amy Jo Johnson, Robert Axelrod, Johnny Yong Bosch, Tom Wyner (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(145)

Pět normálních teenagerů je vybráno intergalaktickým čarodějem, aby se z nich stali Strážci vesmíru a pomocí svých nových schopností bojovali proti zlé Ritě Repulsa. (Netflix)

Recenze (498)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem to neskutečně žral. Jako dospělý jsem se skoro posral smíchy, protože takovou debilitu svět neviděl. Moje hodnocení je absolutně irelevantní, protože bych si nejspíš obhájil jakékoli, takže tohle brát s rezervou. Každopádně pětice (občas šestice) šašků, kteří chodí na vejšku občas zlikvidují bandu karatistů v šedivých oblecích, aby na ně následně zlá Rita poslala nějaké gumové monstrum, které samozřejmě také zničí (v prvním díle dokonce kečupem - no fucking way!), které se pak přemění na obrovské hovado mezi krabicemi od bot namalovaných na domy. Power Rangers v tu chvíli zavolají obří dinosauří roboty, ti se složí dohromady a spolu s půlkou města roztřískají velkou příšeru. Následně jsou zase všichni spokojení na vejšce a půlky města v plamenech si nikdo nevšiml. A takhle každý díl dokola a dokola. No není to k posrání parádní seriál? 100% ()

Her0.89 

všechny recenze uživatele

Kdo tvrdí, že to jako malý kluk nežral, je největší lhář. Kvůli tomuto seriálu jsem o víkendech vstával před sedmou hodinou a když se strážci "morfovali", byl jsem ve varu :-) :-). Nevím jestli bych se na to podíval znova ( no po pravdě určitě by sem se na to nedíval znova), ale už jenom za ten nápad a také za to, že mi tento seriál sáhl do dětství, tak dávám 4* (4* pro děti do deseti let, pro racionálně uvažující lidi je to hvězda jedna :-)) ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Dnes se tomu všichni asi ze srdce leda tak zasmějeme, ale Power Rangers můžeme klidně nazývat kultem tehdejší 90' leté dětské zábavy a přiřadit je k takovým tahákům, jako byly seriály Pokemon, Teenage Mutant Ninja Turtles či tvorba Walta Disneye. Popravdě jsem si nedávno zkusil sehnat pár česky dabovaných dílů a s nečekaným šokem sledoval obrazovku, co se to tam děje a jak se mi tahle kravina mohla kdysi líbit. Bohužel, dnes tu hromadu chyb vidím stejně tak, jako tupý princip každého dílu, který nabízí minimum inovací a je vždy o to samým. To co bývalo mým hlavním lákadlem, abych si seriál pouštěl každý víkend, jakož to souboje s morfelíny či díl od dílu jiná vytvořená speciální potvora, už nezabírá a spolu s kostýmy strážců, to vypadá jako pěkně pestré cirkusové představení obohacené po každém kontaktu vybuchujicím efektem. Hodnocení je proto založené čiště na dětské nostalgii a díky té hromadě hraček, videoher, kostýmů i vše možných serepetiček, které jsem sbíral jen díky tomu to seriálu, musím hodnotit 5 hvězdami. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička, .. asi jen za tu nostalgii z dětství. Když jsem se na Strážce koukal po 15 letech, tak jsem si myslel, že mám půjčeno něco uplně jinýho. Každopádně, jak tvůrce scénáře (to sem asi dost přehnal, přisuzovat tomu scénář), tak asi i rejža ujížděli na Speedu, LSD, Rohypnolu a Trip se dostavil, jak při psaní scénáře, tak i natáčení. Takže, .. každý díl je téměř identický, bezduchý se spoustou akce, blbejch keců a neuvěřitelných příšer, který by někdo při normálních smyslech nevymyslel. Ale když jsem na to koukal s 3 letým bratránkem musel jsem si ZAMORFOVAT. Něco na tom asi bude. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Seriál se dočkal své remasterované verze (2010), která zahrnovala nové vizuální efekty, a celkového ladění do komiksového stylu. (cinemag)
  • V japonské verzi ztvárnil žlutého strážce chlapec. V americké verzi dívka. (cinemag)

Související novinky

Strážce vesmíru čeká další reboot

Strážce vesmíru čeká další reboot

25.10.2020

Připraveni na nové Strážce vesmíru? Tvůrce seriálu The End of the F***ing World Jonathan Entwistle byl najat, aby vytvořil nové filmové univerzum založené na slavných postavách pro filmovou… (více)

Strážci vesmíru to nevzdávají

Strážci vesmíru to nevzdávají

03.06.2018

Zatímco nedávný pokus o přenesení populární televizní série Power Rangers: Strážci vesmíru na velká plátna nedopadl nijak slavně, společnost Hasbro je zdá se připravena dát Strážcům vesmíru druhou… (více)

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

Strážci vesmíru v celovečerním filmu

08.05.2014

Pokud je vám pod 30 let, těžko jste vyrůstali bez Strážců vesmíru. Původní seriál z roku 1993 se za poslední dvě dekády dočkal obřího množství bláznivých inkarnací, jeho celosvětový úspěch jej… (více)

Reklama

Reklama