Reklama

Reklama

Koralína a svět za tajnými dveřmi

  • Česko Koralína a svět za tajemnými dveřmi (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jedenáctiletá Koralína Jonesová je zvědavé a neposedné děvče. Přestěhovala se s rodiči na nudný venkov. Doma musí být zticha, hlavně nevyrušovat a jít nervózní mamince a duchem nepřítomnému tatínkovi z cesty. Koralína se nudí, a tak se vydá na průzkum okolí. Seznámí se s poněkud střeleným a upovídaným chlapcem Wybiem a jeho kocourem. V domě pak objeví tajná dvířka, která ji zavedou do světa skoro stejného jako je ten současný, jen tatínek a maminka tam mají místo očí knoflíky. Všechno je tam dokonalé, rodiče jsou hodní a mají pro ni vždycky spoustu času. Ale netrvá dlouho a Koralína zjistí, že vše není tak růžové, jak se původně zdálo. V ohrožení se octne nejen ona, ale také její skuteční rodiče. Koralína bude muset vynaložit veškerý svůj důvtip a odvahu, aby svou skutečnou rodinu zachránila. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (850)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Svět, který nechci obývat, film, ke kterému se nebudu tolik vracet jako k jiným selickovsko-burtonovským počinům. Znepokojivé a bizarně gilliamovské, promyšlené a důsledné, bezútěsné a depresivní, založené na dětských "straších" a fantaziích. Dobrá zpráva: Henry Selick se konečně osamostatnil a přístě k tomu snad nebude potřebovat ani vzájemně propojenou a "vychytralou" síť odkazů a sebereferenčních prvků. 9/10 P.S.: I když se to tak nezdá, předchozí řádky jsou pochvalou. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měl obavy, když se snímek pomaleji rozjížděl a svým příběhem se viditelně snažil zaměstnat především divákovu fantazii a trochu i trpělivost, ale přibývající minuty jakékoli pochyby úspěšně smazávaly a já jsem byl s konečnou podobou čím dál více spokojený. Jasně, není to žádný Miyazaki, chybí tomu poutavé skladby Dannyho Elfmana a celá zápletka nevyzní nijak extra libozvučně, ale pořád je tam to kouzlo, nápaditá myšlenka a velmi originální zpracování, což je u animáků vždycky to nejdůležitější. Oscarová nominace je dle mého naprosto zasloužená a mluví v podstatě za vše.. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Animovaným filmom sa posledné roky vyhýbam. Už som sa ich akosi prejedol. Občas však urobím výnimku. No musím mať na to pádny dôvod. Animák "Koralína a svet za tajnými dvermi", ktorý zrežíroval Henry Selick, som si pustil na základe nadštandartne silného zážitku, čo som mal pri jeho staršom filme "Predvianočná nočná múra". Takže som čakal, že si znova zopakjem animovanú emo jazdu. Henry Selick ma nesklamal, ale ani nijak zvlášť neohúril. Ponukol mi vcelku solidnú psychedelickú emo fantasy. *** ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Henry Selick je zaujímava postavička. Všetky tie opletačky okolo Predvianočnej Nočnej Mory sú veľmi zvláštne a zavádzajúce. PNM je braná každým ako Burtonov film, bez ohľadu na to, že na režisérskej stoličke bol Selick. Coraline je už úplne bez Burtona a ikeď práca týchto dvoch pánov je určite podobná, Selick sa ukázal ako úplne sebestačný a vyspelý tvorca. Coraline je parádna potemnelá rozprávka s kúzelnou stop-motion animáciou, nechýba jej skutočne nič. Mierna neoriginalita mi je ukradnutá, keďže toto dobrodružstvo šlape skutočne na vysoké obrátky a prakticky každá scéna prináša fantastické kúzelné divadlo. Som veĺmi zvedavý, čo vzíde s ohlásenej spolupráce Selicka a Pixaru. (8/10) ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Koralína je po vizuální stránce originální, velmi nápaditý snímek. Její svět za tajemnými dveřmi je uměleckým dílem, které diváka překvapuje a udivuje s každou další vteřinou. Oproti tomu děj značně pokulhává - místy jsem se poměrně dost nudila. Příběh je předvídatelný, konec už ani předvídatelnější být nemůže a vůbec celá zápletka je zpracovaná poměrně ploše - žádný strach, žádné napětí, žádné očekávání - prostě nic. Co se postav týče - Koralína - aneb bizarní kombinace Carrollovy Alenky s Larou Croft - je, ruku v ruce se svými rodiči, asi tou nejméně zajímavou, kterou Selick a Gaiman nabízejí. Asi nejzajímavější, rozhodně nejlépe vymyšlená a propracovaná je postava kocoura - elegantní a tajemný, s dokonalým hlasem Keitha Davida, který vytváří perfektní atmosféru v každé scéně. Po hudební stránce nemám co vytknout - různá témata perfektně doplňují obrazy. Písně sice nejsou tak chytlavé, jako tomu bylo v případě The Nightmare Before Christmas, ale Koralína se jako muzikál netváří, že... Tento film mohl být zajímavou podívanou, to by se však Selick nesměl snažit zavděčit všem. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (30)

  • Shodou okolností byla pro soundtrack k filmu do dívčího sboru jako hlavní hlas vybrána dívka, která se také jmenuje Coraline. (Bounded)
  • První pookénkově animovaný film, který byl snímán dvěma kamerami najednou - kvůli 3D projekci. (Pumiiix)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

A režisérem se stává...

A režisérem se stává...

01.02.2009

Moment, ale jakého filmu? Dnes nebudeme troškařit a naservírujeme vám rovnou tři kousky. Především je tady adaptace nejnovějšího bestselleru Neila Gaimana The Graveyard Book (v češtině vyšlo jako… (více)

Reklama

Reklama