Reklama

Reklama

Uprostřed noci

  • USA Middle of the Night
Trailer

Obsahy(1)

Jerry Kingsley je úspěšný padesátiletý obchodník s oděvy, který po smrti své ženy řadu let žije spíše nenápadně a věnuje se hlavně práci. Přestože rodina se domnívá, že by měl brát "radosti a slasti života" už spíše jen z povzdálí, on se nechce s podobným postojem smířit. Jeho život se změní v okamžiku, když se zamiluje do přitažlivé mladé blondýnky Betty Preisserové, s níž se denně setkává při své práci. Také ona k němu cítí náklonnost, příliš se však obává věkového odstupu, jež je od sebe rozděluje? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nečekaně civilní drama. Docela jsem čuměl, že postavy v černobílém filmu z roku 1959 vedou dialogy o sexu. Kim Novak byla opravdu půvabná a zahrála to skvěle a Fredric March podal také výborný výkon. Líbilo se mi, že postavy byly z masa a kostí a jejich starosti se neliší od starostí nás všech. Možná by to šlo o něco zkrátit, každopádně to předčilo moje očekávání. Oceňuji natáčení v exteriérech a ne někde ve studiu. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film, uvedený jako "pocta Kim Novak" na letošním Febiofestu, jsem konečně shlédnul krásně velkolepě v kině na velkém plátně a spíš než Kim ve mě zanechal stopu Jerry v podání Fredrica Marche. Dle mého mírně nadčasový film, zabývající se velmi do hloubky mezilidskými vztahy a předsudky všude okolo, které mohou za určitých okolností nastat, a reakce na ně v podání obou protagonistů. Zaujala mě po herecké stránce Lee Grant jako dcera Jerryho, která šikanovala manžela a byla závislá na otci, a pak mě bavil Albert Dekker s jeho "tootsie stories" :)) ()

Reklama

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Výborný nadčasový snímek, který má co říci i v současnosti. V době vzniku filmu byly naprosto odlišné společenské konvence a vztah mladé ženy a jednou tak starého muže určitě nebyl tak běžný jako dneska. Zmínil bych i výborné herecké výkony obou hlavních představitelů. A navíc Kim je určitě nejhezčí nositelka jména Novák, kterou znám... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě realistický a dopodrobna vztah pitvající (někdy až příliš) film, který "konečně" nazírá na generační problém ve vztahu z toho druhého, ne tak přitažlivého hlediska, kdy se tu vyskytuje všechno kromě laciné jednoznačnosti, či dokonce romantického pozlátka. Jako přídavek pak působí několik docela vhodných suše-černých vtípků - např. náhrobní nápis "Jedna velká ztráta času!". ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Úsměvný snímek o postarším vdovci, jenž se zahledí do své o více než čtvrtstoletí mladší zaměstnankyně (krásná Kim Novak). Předpokládaná skutečnost, totiž ta, že na netradiční vztah dvou osamělých duší budou jejich známí a rodina nahlížet skrze prsty a se značnými rozpaky, je nasnadě. Film poměrně často podprahově (a s postupujícím časem stále zřetelněji) zabrousí i na dramatické pole, k čemuž ho zajímavé téma vyloženě vybízí. Ideální podívaná na nedělní odpoledne pro všechny ty, kteří svůj čas rádi tráví v laskavé společnosti starých (černobílých) amerických filmů. Určitě nebudou považovat investici do "Uprostřed noci" za ztracenou. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama