Reklama

Reklama

Inženýr Scott Henderson je neprávem odsouzen k smrti za vraždu své manželky. Jedinou šancí je pro něj svědectví ženy, s níž navštívil večerní show právě v tu noc, kdy jeho manželka zemřela. Avšak její jméno nezná a nikdo ze svědků (taxikář, barman, bubeník a další) si na tajemnou ženu nepamatuje. Hendersonova sekretářka Clare přezdívaná Kansas (Ella Raines) se tudíž vydává do temných ulic New Yorku, aby tajemnou dámu vypátrala stůj co stůj, a zachránila tak Hendersonovi život. (Don Carlos)

(více)

Recenze (19)

M.E.J.L.A. 

všechny recenze uživatele

Z nějakého záhadného důvodu ke každému Siodmakovu filmu přistupuju s obavami, že se mi nebude líbit. A nakonec se pokaždé ukáže, že počáteční rozpaky byly naprosto zbytečné. Phantom Lady je výborný "ženský noir", který vyniká prací s kamerou a svícením, je velice přesně obsazený a ačkoliv v druhé půlce trochu ztrácí dech, závěr všechno napraví. A tipoval bych, že Truffautův poslední film Konečně neděle není ani tak poctou Hitchcockovi jako právě Siodmakovi. ()

Katie88 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velice hezký noir s krásným ženským obsazením. Jsem trochu na rozpacích, zda se mi délka líbila nebo spíš nelíbila. Jsem fandou "stručně a výstižně" , ale tady by určitě nevadilo to celé trochu natáhnout a některé scény méně osekávat. Možná byl záměr konec moc nerozpitvávat, aby z toho nebyla love story, ale obávám se, že přesně to se z toho ve finále stalo. Rozhodně to ale bylo příjemné :-) ()

Reklama

Topco 

všechny recenze uživatele

Tak ani po opakovanom pozretí po cca 10 rokoch nemôžem ísť do plných. Áno, jednoznačne jeden z vizuálne najkrajších noirov. Nejeden očarujúci záber doslova pôsobí ako namaľovaný obrázok. Aj príbehovo je to prvú polovicu super: mierne mysteriózne, napínavé i bizarné, so skvelou džezovou sekvenciou... ale od polovice (od nástupu vraha) dej stráca na zaujímavosti a samotné finále je sklamaním. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Obyčejně bych si vystačil i s menším hodnocením, protože zvládnutý vizuál není u film-noiru vše, ale originální tah, obsazení ženy do hlavní role typického "soukromého očka", mě donutil hodnotit výše. Slabá zápletka, nulové napětí a především nezajímavý závěr spolu s pointou bohužel celý film srážejí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Siodmak /General Custer, Krizem Krazem 1949/ natocil vskutku vyborny film noir o cloveku, ktory je nepravom odsudeny za vrazdu, ale rozhodne sa dokazat svetu nevinu. Su tu klasicke atributy noir filmov ako temna atmosfera, drsne cynicke a temne charaktery, krasne zenske ako femme fatale a kvalitny dobry pribeh - mna teda fascinuju pribehy o nepravom odsudenych a o tom, ako treba dokazat ich nevinu. Herci ako Franchot Tone /Prichazi zenich 1951, Quality Street 1937/, dalej slusny Samuel S. Hinds /Call Northside 777 s istym Jamesom Stewartom, It´s a Wonderfull Life/ a krasna Ella Raines /Brute Force 1947/ slapu vyborne a divak si pride aj na herecke vykony. Nuda bola stlacena na minimum, Siodmak vedel tocit, takze aj rezia je proste vyborna. Dialogy su vyborne, maximalne dobre sa pocuvaju a film am len kratku stopaz - 87 minut - ktore utecu neskutocne rychlo. Dalsi nepravom zabudnuty film -noir ktory je tuna aj patricne podceneny : 94 % ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama