Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sociálna balada. Tri poviedky - Uzlík tepla, Chlapec a pánboh a Rubári - zobrazujú tri odlišné ľudské príbehy, ktorých spoločným menovateľom je utrpenie a existenčné ohrozenie. Autorom druhej poviedky je Milo Urban, ostatných dvoch Margita Figuli. (oficiální text distributora)

Recenze (7)

corona 

všechny recenze uživatele

tri smutné poviedky nesúce typický Ťapákov rukopis, mňa najviac dojala druhá poviedka Chlapec a pánboh, kde malý chlapec stojí pred krížom a vyčíta Bohu svoj ťažký osud ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Martin Ťapák měl velice dobře zvládnuý televizní formát, předlohy volil často ze slovenské litaratury, jistou slabost měl pro tragické příběhy. Pro televizní obrazovky a nenáročného diváka vkusně zpracováno. ()

Reklama

Stefan_M 

všechny recenze uživatele

Druhý príbeh je veľmi silný. Ináč slabé. Osoby a obsadenie: Magda Vášáryová - Marina, Jurova žena; Július Vašek - Juro; Slavo Záhradník - strážnik; Imrich Eperješi - Štefan Koňarčík, syrota; Ivan Rajniak - gazda Lasoň; Emília Došeková - Lasoňová žena; Adam Matejka - starec; Milan Kňažko - Juraj Mišut; František Desset - drevorubač Hubáň; Beata Znaková-Drotárová - Hubáňova žena; Miloš Pietor - úradník; Ján Kramár - drevorubač; Vladimír Kostovič - drevorubač; Lothar Radványi - drevorubač; Marián Sotník - Drevorubač; Alžbeta Pietorová-Barthová - žena, ktorej zomrelo dieťa. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Tři dojemné a velice působivé povídky, které měly společné téma...hlad, chudobu, neštěstí a bídu. Pan režisér Ťapák vtiskl svou myšlenku dokonale, dojemný ráz povídkám dali i hlavní představitelé paní Vašáryová, Imrich Eperješi a Milan Kňažko. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

V prvni povidce se vyhladovela Magda, ktera ma doma hladove a nemocne miminko, vydava snehovou bouri do vesnice krast brambory. Nakonec umrza. Vic utrpeni uz tam dat neslo. V druhe povidce maly klucina prijde o rodice a potaci se od jednoho souseda k druhemu. Vetsinou ho jen zneuzijou a zbijou. Nakonec hazi kameny na krizek u cesty a vycita mu utrpeni, ale vesnicani to videj a zas ho chytej a zase zbijou. V treti povidce lesni delnici bojuji stavkou za zlepseni svych podminek. Je tam zajimava Beata Znaková-Drotárová, jinak nic extra. Celkove pekne. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama