Reklama

Reklama

Ženská věznice

  • Brazílie Femmine in fuga (více)

Od násilí v ženské věznici po peklo amazonské džungle, za vidinou svobody, jako divé bestie na útěku. Tento příběh není fikce, na druhém konci světa Angela Duvall skutečně tím vším prošla. Dnes je šťastně vdaná a má dvě děti. Zneužití moci, neprávosti a násilí však více méně změnily její osobnost a zanechaly hluboké stopy. Angela Duvall, brazilská žena byla odsouzena na 24 let vězení za zabití překupníka drog. Její krása vzněcovala vášně jak vězňů a strážců, tak i jejího spolužáka a obdivovatele ze školy Luise Cunhu, který byl jejím přítelem a obdivovatelem už od školních let. Luis je mladý vězeňský doktor, který je nucen hledat způsoby boje, jak ochránit Angelu od psychického zneužívání a mučení. Je rovněž podezřelý u ředitele věznice, když je Angela objevená po „pokusu o sebevraždu“. Luis zjistí, že Angela vlastně není vinná a jenom kryje svého bratra. On je skutečným vrahem. Ale to ještě není všechno. Zná též hlavu drogové mafie a nachází její členy také ve vězení s ní. Její bratr spáchá sebevraždu, zanechajíc písemné přiznání k vraždě, ale ve vězení již vzniká vzpoura na protest proti nelidským podmínkám. Mnoho vězňů i strážců je mrtvých, ale malé skupině vezeňkyň se podaří utéct do džungle. Angela je mezi nimi. Její propuštění přichází pozdě a již není platné. V džungli je čeká nejen boj s přírodními živly, ale i boj s hledači diamantů, kteří je zajmou s vyhlídkou na tučnou odměnu. Jak dopadne útěk? (Q FILM)

(více)

Recenze (5)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další z řady WIP movies. Tentokrát se jedná v rámci žánru o akčně dobrodružný soft kousek z brazilsko italské koprodukce. Vlastní příběh otevírá odsouzení Angely Duvall na pěknej kousek života za vraždu drogového bosse do nevábného brazilského vězení, kde ji samozřejmě nečeká nic jiného než sexuální násilí či nějaké to mučení. Mimochodem na krásné představitelce Angely stojí celý snímek a to nejen dějově, ale i herecky. Ani ostatní herecké výkony nejsou marné, v rámci žánru rozhodně velmi nadprůměrné, stejně jako příběh, který má hlavu i patu a díky svému pojetí nemůže diváka nudit. Poté, co Angela dostane ve věznici pořádně do těla, nastupuje samozřejmě útěk, jemuž dílko věnuje pořádnou část stopáže. Pro někoho ovšem na úkor vězeňské tortury, které si zde divák kromě pár momentů moc neužije, stejně jako hromadného sprchování, pro WIP movies téměř nezbytného, které v dílku kupodivu není. S absencí sprchování klesá i porce nahoty a sexu, i když je tu pár štavnatých scén. Ovšem méně někdy znamená více. Ale vraťme se k útěku, který se mi velmi líbil a to nejen díky zasazení do prostředí džungle plné nástrah, ale i svou krvavostí a pestrostí. Když už je řeč o pestrosti, musím zmínit i hudební doprovod, pro který je toto slovíčko naprosto výstižné. Dílko ovšem trošku ztrácí viditelnou laciností, což by se ještě dalo vzhledem k žánru s přehledem přejít, ale i trošku přiblblým koncem, který mi pokazil jinak velmi dobrý dojem z celého filmu. V rámci žánru pecka, které s klidným svědomím udělím i čtvrtou hvězdu. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

To, co cekate od kvalitniho WIP becka, to zde dostanete. Cele je to zpracovane v duchu italskych b filmu prelomu sedmdesatych a osmdesatych let, takze priznivec tohoto trendu bude spokojen. Film mohl byt o krapet kratsi, ale da se to vydrzet. V ramci zanru mirny nadprumer, a to i diky sviznosti deje. 4- ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nie najhorší zástupca subžánru WIP so sympatickou hlavnou hrdinkou, v ktorom nechýba nahota, nejaké tie šteklivé scénky či sexuálne násilie v lesbickom podaní. Pravda v momente, keď skupina chovankýň opustí múry väznice a rozhodne sa vydať sa naprieč nebezpečnou džungľou za svojou vytúženou slobodou, zmení Woman in Fury na béčkovú akčnú avantúru, čo bola aspoň pre mňa neželaná scenárová odchýlka. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Brazilsko-italské nízkorozpočtové decentní WIP v hlavní roli s mladou, krásnou, pěkně tvarovanou (žádné silikony!) Suzane Carvalho (Angel Duvall) odsouzenou na 18 roků do vězení (plném lesbiček!), za zabití drogového bosse, ač ho sama nezabila, kdo ho zabil byl její bratr, tak trvá na své vinně. Schéma jako obvykle u těchto filmů stejné, zavření-nějaké to mučení-zvácenosti-útěk. Narozdíl ale od jiných stejných žánrovek (třeba z dílny Jesse Franca), má tento film docela smysluplný děj. My tu vlastně po představení všechny jednotlivých charakterů, a vězeňského řádu, čekáme až do příznačné chaotické vězeňské vzpoury-spiknutí to bylo natočeno pěkně, pak se film nese na útěku horkými ulicemi města, poté džunglí, asi pěti spořeně oblečených vězeňkyň, rozhodující trochu naivně hloupé finále se odehrává v nějakém starém kostelíku-kapli. Hlavní výkres filmu by vypadat asi takto: Totálně neschopní vojáci i se svou technikou, málo násilí a jiných špinavostí (tady jen nějaké to bičování mokrými ručníky, kropení hadicí apod.), žádná sprchovací scéna (nezvyklé), nahoty si tu fanda užije dost, dokonce tu je jedna dobře natočená lesbická scéna mezi hlavní hrdinkou a hlavní vezěnskou správkyní. Z herců jednoznačně Angela Duvall, příjemný dobrosrdečný vězeňský lékař, ale líbila se mi i její Angely ochránkyně-nevím jak se už jmenovala ale já jsme ji dal jednoznačně jméno Black-Big-Mama. Podobné filmy: Black Mama, White Mama, Frauen für Zellenblock 9, Women Behind Bars,Femmine infernali a hromady dalších...Tohle je jedno z těch zdařilejších...Komentář zde jako první v pořadí... ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama