Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poprvé se musíme obejít bez Jonáka... Jeho auru má asi nahradit Bořek Slezáček, jenže to je jen obyčejný rusák bez všeobecného pozadí. Ale pořád platí, že Ondřej Sokol jako nadporučík Tůma, tvářící se jakoby jedl citróny, naprosto neumí hrát a kazí dojem seriálu. Stejně tak kamera je tragická, jediný fígl je to neustálé přibližování a oddalování, herci mluví a nevidíme jim do obličeje, či jsou pozdě zabíraní.. Příběhově je to takové vyšetřování z doslechu, málo pátrání hodně výslechů. Tak amatérský přístup od zkušených policistů, že je po právu poučuje nováček Kozák. Překvapení, že výpověď jednoho práskače nemůže vést k obvinění naprosto bez důkazů? To nebyla diskuse dychtivého se zkušenými, nýbrž s namyšlenými neprofesionálními idioty! ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak jsem předpověděl, že tenhle díl bude o ostrých hoších z východu tak se stalo. Přestřelka v bordelu ukazuje rostoucí vliv východních skupin, bude zajímavé jestli dojde na legendární zátah U holubů. Líbí se mi jak Sokol je na rozcestí mezi světlem a temnotou. Orličtí vrazi jsou zpracováni bravurně, líbí se mi proces policejní práce, jak prozkoumávají souvislosti, koukají do půjčovny aut no a předně jak se jim na konec podaří přesvědčit člověka kvůli přátelství, aby jim pomohl. Zajímalo by mne, jestli to s tou děvkou povede k nějakému manželskému dramatu. Líbí se mi, jak došlo ke konfliktu kvůli orlíku a jeho prohledávání, tak uvidíme co připraví další epizoda. ()

Reklama

Zemi11 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná kdybych měl notýsek a poznačil si alespoň každé druhé jméno, které zazní (pokud jej tedy neříká Sokol nebo Finger aka zazní, ale není rozumět), bylo by to o něco stravitelnější. Takhle je výsledkem pouhá změť údajů, postav a čísel, ze které je každý jeden český divák nadšen, protože devadesátky jsou prostě sexy téma na cokoli ostatní nehledě. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní! Radost se koukat. Makačka na bednu i pro diváka, perfektně znázorněné lopotné vyšetřování, kdy kriminalisté ještě netuší, k čemu se přes vraždu bodyguarda vlastně dostali. Jejich údiv v baru, když se majitel posilovny rozkecal, neměl chybu. Skvělé je i souběžné čtvrteční uvedení dokumentu Polosvět. Výborně se oba pořady doplňují. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ztrácim se konstantně v postavách a komplikovanejch dějích, ale tím chci říct hlavně to, že se na Devadesátky budu muset ještě podívat jednou, což s chutí určitě udělám :-) Touhle dobou už proběhlo příjemný seznámení s postavama (včetně Vaška, jehož přerod v dobráckýho sympoše Bolka Polívku jako jedinej nevěřim, ale to neni kritika ani jednoho z herců, každej ho prostě pojal trochu jinak), je to furt poctivý, devadesátky z toho jsou cejtit výborně, herci se mi líběj všichni. Ještě bych si dal líbit nějakou luxusní hromadnější scénu třeba z velkýho devadesátkovýho supermarketu - ale chápu, že finanční možnosti ČT nejsou na úrovni BBC, HBO, Netflixu a dalších :-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Zmiňovaný Aleš Skuherský byl ve skutečnosti Aleš Katovský, podnikatel zastřelený orlickým vrahem Ludvíkem Černým během jízdy v autě, když Katovský řídil. Šlo o první oběť orlických vrahů. Z Orlické přehrady byl ale vytažen až jako poslední, zabalený v pletivu. (Frontier)
  • V čase 55:07 je vidět vitráž ve stylu graffiti v pasáži Palác Lucerna od umělce Pasta Oner (vlastním jménem Zdeněk Řanda), která vznikla v roce 2013. Nevyskytovala se tedy v době, kdy se epizoda odehrává. (masloxmaster)

Reklama

Reklama