Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Orlické vraždy už byly podle skutečných událostí solidně zpracovány ve filmu Sametoví vrazi (2005) a taky se tomu věnoval jeden díl dokumentu Legendy kriminalistiky (2016). Něco už řešili středočeši i policejní prezidium a nedořešili, takže se to zjistí postupně, když kriminalisté sledují už nějakou dobu už od prvního dílu gang z posilovny v Podolí kolem Černého a po nehodě ochrnutého Kopáče, tak to rázem dostane nový rozměr, hlavně když začal Chodomský mluvit. ()

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stranu mi to přišlo strašně dlouhý na druhou jsem chtěl aby to bylo ještě delší. V druhé půli jsme se s přítelkyní přistihli, že detektivům držíme palce!! Čili nic co bych zaspal v polovině. Jediné co to sráží je zmiňovaná kamera. Když jsem dostal svou první taky jsem se lekl zoomu co všechno umí. Ale tady pan kameraman zoom využívá tak, že jsem se občas lekl, že se v letu rozplácnu o něčí zátylek. Ale i přesto 5*! ()

Reklama

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Po minulém díle, kde se vyřádil Novotný alias Jonák, jsem měl obavy, zda laťka nebyla nasazena příliš vysoko. Moje obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Ve třetí epizodě Devadesátky sviští dál. Pokračujeme ve starších případech a přibývají i nové, taková prostě byla 90. léta. Ústřední trio Finger, Sokol a Bartoš mě baví čím dál víc na úkor ostatních členů policejního týmu. Jonák je sice fuč, ale zpestřením je zajisté nová postava hraná Bořkem Slezáčkem. Kdykoliv se objevil na scéně, musel jsem se smát (na čemž má asi podíl i to, že v práci po telefonu občas mluvím s pár lidmi s podobným přízvukem). A ještě do toho ta začínající "romantická" zápletka s půvabnou kurtizánou z Jindřichova Hradce - mňo, myslím, že se máme v příštích dílech na co těšit... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Během tohoto dílu jsem konečně pochopil, na co zde hořekuje a nadává spousta méně zdatných hodnotitelů než jsem já. Já jsem na této databázi největší odborník všech žánrů, přesto musím uznat, že každý mezi jehož koníčky vyloženě nepatří zkoumání devadesátých mafiánských let v našich luzích a hájích, ta jméně zkrátka dávat nebude. Za minutu se zde objeví 50 jmen. 50 jmen postav, které jste v životě neviděli, kterým nedokážete přiřadit ksicht ani přesnější roli v celém případu. Znát všechna tato jména není sice nezbytně nutné k pochopení případu. Nicméně, jednou to je podle pravdy, člověk si sledováním doplňuje mezírky ve vzdělání a chtěl by si odnést co nejvíc. Ani po třetím dílu si nemohu zvyknout na vyšetřovatele Sokola. Jedná se však o svěží a milý závan detektivního větru. [75 %] ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní! Radost se koukat. Makačka na bednu i pro diváka, perfektně znázorněné lopotné vyšetřování, kdy kriminalisté ještě netuší, k čemu se přes vraždu bodyguarda vlastně dostali. Jejich údiv v baru, když se majitel posilovny rozkecal, neměl chybu. Skvělé je i souběžné čtvrteční uvedení dokumentu Polosvět. Výborně se oba pořady doplňují. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku scény s plk. Zelňákem (Pavel Batěk) je záběr na fotografii prezidenta Havla s ochrankou. Jedná se o skutečnou fotografii, na které byl ale vyměněn obličej a účes tehdejšího šéfa Havlovy ochranky, Františka Kollmana (muž v bílé šále). (aAmbi)
  • Pan Opavan zmiňuje člověka, který mu přivezl Škodu Favorit „Zkuherského“ k odvozu do Německa. Popisuje ho jako přibližně padesátiletého člověka otylejší postavy s pleší. Šlo o jiného sériového vraha devadesátých let – Ivana Roubala, který byl jakousi spojkou mezi Orlickými vrahy. Tento fakt byl zmíněn v pořadu Polosvět nájemných vrahů (2022). (Apollo_8)
  • Na vrátnici policie je vidět informační tabule, kde je hrubá gramatická chyba – „Odbor analitiky“. (Ricci)

Reklama

Reklama