Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dario Mauri, kterého převeleli do Neapole, se rozhodne ukončit brutální válku mezi mafiánským bossem a jeho nepřáteli z podsvětí. (Netflix)

Recenze (10)

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Je strašně super, že Netflix začal houfně přidávat tyto polozapomenuté italské žánrovky. Konkrétně zařazení tohoto sedmdesátkové poliziotteschi mě velmi potěšilo, jelikož bych se k němu asi jen tak nedostal. Luc Merenda byl fajn, hodně se mi líbil místy až dark synth soundtrack a akční sekvence, honičky i přestřelky mě bavily. Na druhou stranu, scénář mi přišel až moc na hlavu. Sacchettiho práci mám rád, ale tady bylo až příliš nepravděpodobných a nelogických vyústění, hloupých hlášek a podivného chování postav, že to bylo moc i na mou tolerantní povahu. A do toho humor. Ten to celé táhl o třídu dolů. V poliziotteschi bývá humor zpravidla obsažen, ale občas je to opravdu špatný a dětinský humor, jak z nějaké přiblblé grotesky. Bohužel, Napoli si ribella je právě tento případ. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Klasický polizioteschi, který mě vlastně vůbec nebavil . Luc Merandu už viděl v jednom podobným filmu a hororu,  i zde ho vlastně divák vcelku přijme , ale děj byl fakt bída a jeho parťák katastrofa. Honičky vlastně zacelujou klasiku, že tady se to vyjezdí a bude to stačit. Bohužel ani to moc nestačí, ani do vcelku zajímavé hudby .Dvakrát usnul a pak najednou konec, že tam pan důstojník snad čekal už od začátku filmu :) 50% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Hudba v tomto poliziotteschi je fakt ze genialna, honicky, rvacky, presne pre tieto areibuty milujem poliziotteschi. Najradsej mam brutalne prestrelky na starom opustenom srotovisku plnom starych vrakov ..... jo a este brutalne autonahanacky po uzkych talianskych cestickach, Taliansko je nadherna krajina, to viem aj z tohto filmu : 92 % ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Souhlas s uživatelem Erl. Jde o celkem obstojné polizioteschi (samozřejmě v rámci velmi nízkého rozpočtu) s dobrými hereckými výkony a přímočarým akčním sledem. Navíc se na scénáři spolu s Tarantinim podílel i Dardano Sacchetti, autor mnoha znamenitých scénářů nejen v tomto směru (viz. "Beyond", "City Of The Living Dead", "Zombie 2", "Psychic" nebo skvělé Lenziho poliziotteschi "Roma A Mano Armata"). Luc Merenda + Enzo Cannavale, dobře se doplňující duo policejních parťáků, zejména postarší Enzo Cannavale jako Capece obohatil film o nějaké ty povedené komické výstupy. O malé mužské erotické potěšení se zas postarala svůdná brunetka Sonia Viviani, bohužel, ne tak, jak bychom si asi přáli. Není to úplně "TO NEJ" dílko ze žánru, ale zas na druhou stranu neříkám, že se to nemuselo někomu líbit. Zločinecký drogový syndikát, pěkné automobilové honičky + velmi vypečená sekvence pronásledování vlaku, nějaké to násilí (viz třeba bomba hozená do místnosti), střílečky (tady slabší, bohužel), prostě věci, které by neměl film tohoto směru nemít, navíc vyzdvihnout je třeba i dobrou práci kameramana..3,5/5*. Já jsem se rovněž nenudil a skvěle se bavil. Komentář zde jako druhý v pořadí... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když se mlčí a při tom se to mydlí, nahání, přestřelkuje a do toho zní sednoucí hudební podkres, tak je to výstavní zástupce subžánru sedmdesátkových pokleslých italských eurokriminálek. Jakmile se však začne odehrávat "jakože zašmodrchaný děj" či se začnou dělat dětinské humory (což je bohužel často), tak je to na pár facek od Buda Spencera. ()

Zajímavosti (1)

  • Inšpektor mal na pleci montgomerák a potom ho zabudol, keď prišli pre neho na stanicu a odviezli ho na policajnú stanicu, a pri naháňačke autami skoro na konci filmu sa opakuje scéna s odletenou puklicou, a to dvakrát. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama