Reklama

Reklama

Meč barbarů

  • Itálie Sangraal, la spada di fuoco (více)

Obsahy(1)

U velké řeky žil lid planin, vládl mu Ator, moudrý a spravedlivý král. Sláva a blahobyt jeho království byly tak veliké, že se rozšířily až za hranice světa lidí do pekelné říše, k velké nelibosti sil zla. Ty si jako vyslance své vůle vybraly Krotara, jenž shromáždil velkou a krutou armádu a během jediného strašlivého rána vyhladil celý Atorův národ. Jeden z mála přeživších byl Atorův prvorozený syn Sangraal (ohnivý meč), z nějž se stal statný válečník, který se žalostnými zbytky svého lidu hledá novou zemi. (J.Connor)

(více)

Recenze (7)

inutihar 

všechny recenze uživatele

Pravda, v tomto filmu je špatné úplně vše, ovšem závěrečná bitka s hlavním padouchem nemá chybu. Fanoušci gore záběrů, odhalených dámských ňader či zpocených mužských těl rozhodně nebudou zklamáni... Ostatní by se raději měli tomuto kousku vyhnout. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Je to už asi pätnásty sword and sorcery flák z 80tych rokov, čo som za ostatný týždeň videl, takže som už prešiel určitou lobotómiou (a naučil som sa, že barbari - muži i ženy - zásadne nosia len tangáče) a moje nároky sa rapídne znížili (zlatý Fulci a jeho Conquest!). The Sword of the Barbarians napriek svojej amatérskej povahe má dosť mágie a súbojov, dôjde aj na trochu krvi i (polo)nahé barbarky a to všetko v skromnej minutáži, čo je základná kombinácia úspešnej vykrádačky Conana. Najlepšou scénou je dozaista sólo na zlato nafarbenej (a pravdaže nahej) diabolskej Sabriny Siani. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vyšperkovaný italo fantasy, kde sa pravdepodobne niekto snažil aspoň o nomináciu na Oscara za kameru - tak obdivuhodné zábery sa len tak nevidia. Blbé, nudné a s minimom Sabrini Siani. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Další ze zástupu nízkorozpočtových sword and sorcery, vyrojivších se po úspěchu Conana. Ústřední hudební motiv tak zdařile opisuje od Basila Poledourise, že jsem si chvíli myslel, že je to snad on. V podstatě celá úvodní pasáž - výhled do kraje, vypravěč, příjezd kruté jízdy a masakr ve vesnici z Conana vykrádá, ač se následně vydává svou cestou, nicméně onu cestu by nalinkoval i hodně průměrný dungeon master v AD&D. Je zajímavé, že scénárista i hlavní protagonista rok předtím vyplodili Gunana - krále barbarů, ehm... a jménem krále zase odkazuje na D´Amatovo fantasy Ator. Každopádně Meč barbarů je hodně levný a dost nenápaditý. Je z něj cítit určitá snaha, především co se týče kamery (neustálé podhledy, zpomalovačky, rádoby snové pasáže) nicméně i Fulciho Conquista je proti němu uměleckým dílem a Deodatovi Barbaři zase výpravným eposem. Asi největším třešničkou jsou žabí muži z jeskyň, což je parta chlápků natřených na zeleno, se zeleným hadrem přehozeným přes ksicht. Herci pochopitelně nestojí za nic, ale i v rámci trashe existují charismatičtější postavičky, ze známých obličejů je tu jen Hal Yamanouchi, často viděný v taliánských scifárnách. Nicméně musím na závěr konstatovat, že film nespadl do kategorie těch, co by mě svou blbostí nasraly a ani mě neunudil k smrti, pročež shovívavě udělím dvě hvězdy. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Priserne to kopiruje Konana, ale tam pan CiernyCernoch bol takmer kultovou postavou, tuna vladne mizeria a priserne dialogy. Kulisy odporne : 0 % ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama