Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kmen Apačů, který vykopal válečnou sekeru, se rozhodl zabít všechny bělochy v celé Arizoně. Muže, ženy i děti. Vojenská jízda je velice špatně vyzbrojena a její šance v boji proti indiánům závisí na tom, zda se přes nepřátelské linie dostane zásilka čtyřiceti nových opakovaček. (Hans.)

Recenze (3)

Winster 

všechny recenze uživatele

Zajímavý námět, nicméně celkem to tvoří dosti zvlášní dílo. S ohradou jako obrannou linií proti Apačům, perfektním střeleckým výkonem A.M. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Další z řady béčkovejch nizkorozpočťáků s Audie Murphym, který neomrzí, ale tady mi trošku vadilo, že je vidět, že se celý film natáčel v jedné lokaci a tudiž je prostředí filmu stále dokola. Né, že by se mi ty krásný hory nelíbili, ale když kolem nich během té hodiny a půl jedou už asi po desáté, tak už to není prostě ono. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Solidní westernová podívaná, která se sice nezařadí mezi nejlepší Murphyho počiny, ovšem i přesto se příjemně sleduje a dokáže zaujmout i díky svému příběhu. Závěrečná přestřelka "puška proti pušce" je sice značně naivní, podobně jako úvodní pěstní souboj, ovšem dojem z filmu setrvává pozitivní. Závěr s puškami rozmístěnými ve skalnatém terénu mne pro změnu bavil. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Vojáci jsou zde povšechně vybaveni puškami The Springfield Model 1873 Rifle (Trapdoor), které se musely po každém výstřelu znovu nabít. Kdežto toužebně očekávají zásilku zbraní tzv. „Winchesterovek“, které měly plnění z boku a zásobník pojmul od 13 do 17 nábojů (dle přesného typu). Tyto pušky jsou známé z westernových filmů, nicméně jejich dostřel byl oproti „Springfildce“ nebo „Henryovce“ malý. (Winster)

Reklama

Reklama