Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Topmodelka Alison se se svým přítelem právníkem Michaelem nastěhuje do nového domu. Náhle ji začínají přepadávat noční můry a návaly pocitů hrůzy. K těmto jejím stavům nepřispívají ani podivní nájemníci, v čele se slepým a senilním knězem. Záhy začíná přicházet na tajemství jejich nových sousedů. Již několik let nejsou mezi živými. Alison začíná pátrat po tom, proč ona a zrovna v tomto domě se dostala do této absurdní situace. (Chatterer)

(více)

Recenze (76)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý príbeh kočíruje striedma réžia a v mnohých prípadoch to zaváňa nudou, ktorú si divák môže krátiť počítaním vtedy, či v budúcnosti slávnych hercov, a že je ich tu neúrekom. Občas svitne na lepšie časy ( strašidelná scéna s otcom hlavnej predstaviteľky, záver ), ale sú to len krátke zastávky. A zo začiatku to vyzeralo naozaj sľubne. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Přesto,že pomalé filmy mě nudí a uspávají, tak Sentinel je unikátní výjimka! Celý film doprovází záhadná a silně náboženská atmosféra a Michalen Winner si krásně pohrává s divákem. Konec je zvláštní mix znetvořených lidí a canibalů a obsahuje spousta znepokojivých scén. Je to velmi kuriozní,ale skvěle to funguje! ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Svojim komentárom a hodnotením sa jednoznačne ako je už zrejmé, zaradím ku skupine uživateľov, ktorí Sentinela v dobrom slova zmysle prirovnávajú už k menovaným klasikám a ťažkým peckám hororového žánru s náboženskou tematikou. Aj keď nie tak úplne. Nemyslím si totiž že sa k nim len blíži, ale že sa im plnohodnotne vyrovná (aj Exorcistovi!!!). TRUE HORROR! ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Ne, filmům jako jsou Rosemary´s Baby, The Omen a nebo Prince of Darkness, ke kterému má Sentinel vůbec nejblíž, se tento nevyrovná ani náhodou. Vyznívá od začátku nudným dojmem, který je podkreslen ještě nudnější hudbou a navzdory několika povedeným a místy dokonce i strašidelným scénám je tímto dojmem provázen až do konce. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna ze zapomenutých perel z konce 70.let! Sentinel je přesně onen typ hororu, který velmi pomalu a pečlivě nabaluje zlověstnou atmosféru, která graduje ke kulervoucímu finále! Krásná a překrásná Cristina Raines v roli topmodelky postupně upadá do víru halucinací a děsu, aby postupně odhalila tajemství a podivné okolnosti dějící se v pohádkově zařízeném bytu. Zkrátka se jedná o příběh ve kterém se v průběhu začnou vynořovat čím dál podivnější situace a vše nasvědčuje tomu, že něco s bytem a nájemníky není v pořádku. Dnešnímu divákovi možná některé situace vyčarují lehké úsměvy, ale tyhle dobové šmakulády mi spíše navozují slast, která je u těchto starších snímků převelice kouzelná. Kupodivu zde narazíte také na herecký výžblebt od populárního Jeffa Goldbluma, který byl na počátku své kariéry a také fogyho kung-fu legendy Davida Carradine, vlastním jménen John. Ale to spíš jen tak pro zajímavost. Sentinel jsem sice v krátkém horizontu viděl dvakrát a je pravda, že napodruhé jsem se tolik nebavil jako prvně, přesto ho mile rád nechám nadhodnocený v plném počtu, protože si takové ocenění plně zasluhuje. Mystery-atmo-hororo-žrouti do něj! ()

Galerie (83)

Zajímavosti (5)

  • V Universal Pictures doufali, že se režie ujme Don Siegel, ale ten odmítl točit tento žánr. (Chatterer)
  • Krátko po uvedení filmu režisér Winner prezradil, že mnohé z deformovaných osôb vo finále boli v skutočnosti ľudia s telesným postihnutím a abnormalitami, ktorých obsadil z nemocníc a rôznych cirkusov či karnevalov. (Sunwheel)
  • Ako skladateľ hudby bol pôvodne zvažovaný John Williams, napokon ju skomponoval Gil Melle. (bergCA)

Reklama

Reklama