Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává během studené války. Nepopulárnímu prezidentovi USA se podaří získat smlouvu o jaderném odzbrojení, ale zjistí, že i tak se národ obrací proti němu. Plukovník Jiggs Casey zjistí, že generál Scott, který měl v plánu kandidovat v příštích prezidentských volbách, nehodlá už déle čekat. Chce svrhnout prezidenta i členy jeho kabinetu co nejdříve. Casey předá informace prezidentovi a odstartuje tím nepřehlednou síť intrik, kde si žádná strana nemůže být jistá komu věřit. (Hans.)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi fajnový politický triler, ktorý najprv začína nevinne a príliš ukecane, ale rozhupne sa do skvele rozohranej hry. Možno z dnešného pohľadu mu chýba nejaká akcia a možno aj záverečný zvrat, ale na svoju dobu a v čase rozhypovanej studenej vojny ide o vydarený Frankenheimerov kúsok. Vysokú kvalitu dodáva nielen výborné obsadenie Douglasa a Lancastera, ale aj high-tech vyzerajúce interiéry vtedajšej bezpečnostnej organizácie (videotelefóny už ale boli príliš). O jasnom posolstve je zbytočné hovoriť. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

ELLIE. YES? ANOTHER RAIN CHECK? TUCK IT SOMEWHERE SAFE, WHERE YOU WON'T FORGET!!! Kirk zase řádí jako hurikán v lese. Bohužel od druhé půlky je dost v ústraní pana presidenta. Burt tu hraje zápornou roli, za což jsem rád, protože mi do klaďasů nikdy moc nešel. Film má své momenty a závěr kdy Kirk předává Ellie její dopisy mě rozbulel. Prostě i když jí provedl něco naprosto hrozného, tak mu nakonec odpustila, protože ho měla ráda. Dobrý film i když přiznávám, že ze začátku trochu fádní. To než člověk přijde na to, o čem to vlastně celé je. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Údajně jeden z top politických thrillerů všech dob líčí konflikt prezidenta se sborem náčelníků štábů armády a tajnou hrozbu zvanou "ECOMCON" - tj. vojenský coup d'état v reakci na smlouvu se sověty o odzbrojení. Film prý vznikl na popud samotného JFK (po zkušenosti s hardcore generály typu Curtis LeMay), už úvodní titulky sjedou původních sedm článků Ústavy a rychle se rýsuje ústřední téma, ideál demokracie versus militantní pravičácká paranoia. Což beru lehce s rezervou, úsměvem, ale i s jistou dávkou dějepisný sliny - při pohledu takhle hezky zpětně od studené války a záhadného atentátu v listopadu 63, člověku to nemůže nešrotovat... Každopádně kvalitní podívaná, silná zejména herecky - zásluhou ústřední čtveřice (flirty Douglase se smyslnou Gardnerovou nemají chybu) potažmo všech účastněných. ()

westerns 

všechny recenze uživatele

Výborný politický thriller, úžasné herecké duo (Lancaster - Douglas), ktorí sú u mňa jedni z najväčších hereckých hviezd!!!, a hlavne zdvíham nahor Lancastera, ktorý tu šel jak nikdy! :) Rola generála Scotta, ktorý chce rozpútať vojenský prevrat, a zmocniť sa vlády mu sadla ako uliata... Na druhej strane stojí Kirk, ktorý sa mu jeho plány snaží prekaziť... ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

V uplynulých měsících se objevily šeptané pochyby, zda jsme neztratili velikost. Tak vida, ony tu ty pochyby byly už těsně po pifnutí JFK / před vstupem USA do Vientamské války. K tomu témata jako whistleblowing, nepovolené drancování vládních fondů, norimberské mediální móresy, rekordně neoblíbený prezident, fuckování tisku ve velmi napínavém politickém thrilleru o puči po emericku, který trudná současnost pokropila elixírem aktuálnosti. To vše je legračně rámováno dobovým režijním stylem, používáním rekvizit jako videotelefony a drátovými telefony snad ve všech šuplících psacího stolu. A Kirkem Douglasem s dírou v bradě jak od Lee Harvey Oswalda. Musím jet do Texasu. To samo stačí na to, aby se člověk chtěl vykašlat na politiku. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu trvalo 51 dní. (westerns)
  • Martin 'Jiggs' Casey (Kirk Douglas) nosí hodinky značky Bulova Accutron Astronaut GMT. (dyfur)

Reklama

Reklama