Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bláznivá komedie z prostředí mezinárodního hotelu... Zákulisí mezinárodního hotelu je světem se zvláštními zaměstnaneckými vztahy a kromě pracovní činnosti tu probíhají i lecjaké nekalé kšefty. Hrdinkami filmové komedie jsou tři starší dámy (J. Jirásková, J. Třebická a A. Ferencová), které pracují jako uklízečky v jednom pražském interhotelu. Jejich povinností je „prošmejdit“ každý den celý hotel od sklepa až po půdu. A tak není divu, že na leccos cestou narazí. Že najdou peněženku s velkým obnosem, to ale nečekaly… (Česká televize)

(více)

Recenze (20)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pokus o černou crazy komedii 1)  dopadl tak nějak neurčitě. Vznikla komedie šedá._____ 2)  Zpočátku svěží tempo postupně zpomaluje._____ 3)  Ale 58letá Jiřina Jirásková (nejaktivnější z uklizeček) v oranžové paruce působí impozantně._____ 4)  23letý Jiří Langmajer (nový uklízeč) je jako obvykle hezký a přitažlivý. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Obludný pokus o televizní taškařici z těch nejodpornějších normalizačních let se zakládá na několika nudně se opakujících obloucích víru – pádu, zranění, příjezdu sanitky, příchodu strážníku, objevení se valut a osvojené nevtipné a urážející mimice zbyvších postav. Režisér se všechny tyto otáčky neúspěšně snaží obměnit a jejich znovu-objevení osvětlit jako (svůj dů-)vtip, ale dojem ustavičného navracení se v čase, který zákonitě vzbuzuje úzkost, zastínit nedokáže. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Bláznivá komedie která pobavila, což byl měl být samozřejmě, hlavní důvod podobně zaměřených filmů. Trio Jirásková, Třebická a Ferencová (obstarožní baby uklízečky), neměly chybu, stejně tak jako jejich nevybíravý slovník se znaky privitivismu a jednoduchosti, kolika lidem to vůbec zamotali hlavu a do kolika prekérek je dostali:-)? Reálný socialismus v plné parádě. Tahle tv hra se povedla si myslím.. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Pomaly končiaci rozkladajúci sa socialistický systém plodil všeličo. Napríklad túto televíznu komédiu, plnú viac alebo menej nesympatických postáv v hoteli so zahraničnou klientelou, kde prekvitajú pokútne finančné transakcie, ilegálny hazard a všeobecný cynizmus. Všimol som si, že vo viacerých filmoch z perestrojkového obdobia je hotel a jeho zamestnanci zobrazený ako skorumpovaná materialistická peleš. Do tohto prostredia stačí voľne vložiť značný obnos v tvrdej mene a začnú sa diať veci. Herecky dominuje pani Jirásková, zahanbiť sa ale nedajú ani ostaní, napríklad staré známe vekslácke ksichty z iného Olmerovho opusu. Poteší na svoju dobu odvážny humor. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československá televizní komedie odehrávající se v mezinárodním hotelu, kde se shodou náhod dostane značný finanční obnos, určený na ilegální peněžní machinace a výhodnou výměnu valut, do rukou tamějších uklízeček. Nezáživný a chabý příběh, jenž má s realitou pramálo společného, se točí kolem hospodaření těchto dam s penězi a snahou jejich pravých majitelů je získat zpět. Nezábavné a mdlé výkony nečekaně obdarovaných uklízeček J. Třebické a A. Ferencové zachraňovala jejich nejvýřečnější a nejvýraznější kolegyně J. Jirásková s netypickým oranžovým zbarvením kadeří. Jednu z nejzajímavějších postav, mladého nesmělého nočního uklízeče, představoval J. Langmajer, omylem považovaný za tajného policejního příslušníka, jehož záliba v entomologii a určování druhů brouků zcela jistě souvisí s podivuhodným názvem tohoto nepovedeného Olmerova snímku. Své komediální kvality zde potvrdil také O. Vlach, podílející se na plánované finanční transakci. Bohužel se zdá, jakoby se režisér V. Olmer, jenž v 80. letech proslul velmi zdařilými psychologickými dramaty, s nastupujícími společenskými a politickými změnami přeorientoval na jiný typ diváka a nadobro tak ztratil své dobré jméno, což tento hodinový zapomenutý pokus o komedii jasně potvrzuje. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama