Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jan, moravský markrabě, se zamiluje do prosté dívky Maríny, kterou si vezme za ženu. Ale už na jejich bohaté svatbě se věci začnou komplikovat. Zlá víla Plevelice v podobě krásné komtesy (v podání Lindy Rybové) dělá vše pro to, aby Jana podřídila své moci. Jeho láska k Maríně bledne, všechno navíc komplikuje válka. Maríně, která před narůstající zlobou svého manžela utíká ze zámku, se narodí chlapec Ječmínek (Radim Drexler). Čím víc se s ním pak ukrývá, tím hlasitěji se ke slovu dostávají báchorky o dobrotě malého následníka a o jeho nadpřirozených schopnostech. Ve chvíli, kdy se otec Jan setká se svým synkem, všechna zlá kouzla pominou a do kraje zlatavých polí přijde znovu dobrá vůle a láska. (Česká televize)

(více)

Recenze (38)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Pověstí a adaptací na téma Ječmínek koluje všude spousta. Ale to,že si čecháčci dovolili napsat všude, že se jedná o ČESKÝ film mě zarazilo, protože ačkoliv to málokdo přizná existuje také Morava a pověst o Ječmínkovi je čistě moravská záležitost. Co se týče filmu nelze hodnotit lépe než třemi hvězdičkami, protože to je průměrný "český" film, kterému chybí nápad. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavu přivdané selky na královský dvůr fakt líp vybrat nemohli. Netalentovaná, vizáží i hlasem nepřitažlivá. Omlouvám se strašně moc všem, ale v pohádkách by princezny měla hrát snad jen Libuška Šafránková! ;-) O ději se taky nechci moc rozepisovat, protože de facto ani není o čem moc hovořit. Takové nudné, nepropracované, paměťovou stopu nezanechávající. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Jsem holt na ty veselé pohádky. Upřímně, kdyby zde nehrál titulní roli kolega spoluhodnoticí a kamarád, pan Radim Drexler, asi bych tuto pohádku, vycházející z staré moravské legendy, ani nedokoukal. Hvězdičky za docela pěknou výpravu a docela sympatické herce (samozřejmě, že v čele s Radimem, u něho si umažte slůvko docela). 35% ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není zase tak špatná pohádka. Má hlavu a patu, vychází z bájné české legendy, takže se děti i přiučí a herecké složení se zde také dalo přežít. Především Linda Rybová mě zde zaujala v roli půvabné potvory a ten její nevinný kukuč se dá tak dobře použít do záporné postavy - působí to pak tak schizofrenicky, že seběvětší záporačka by nepochodila lépe. Ostatní herecké složení je sice zapomění hodné, ale naštěstí nikde nějak extra nevyčnívala herecká topornost. Jako nedělní pohádka to splnilo účel dokonale. A abych nezapomněl, celou dobu, co jsem pohádku sledoval, mě uchvacovala příjemná hudba, takže na jméno Jiří Pavlica se ještě zřejmě zaměřím. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jako pohádka nic moc, jako film s puncem historie taky nic moc. Kromě hezkých záběrů krásné země Moravské vlastně film nic nenabídnul. Vondráček se snažil seč mu ječmen rostl, ale to samo o sobě nestačilo. Hlavní představitelka se dle mého pro roli moc nehodila, ty víly byly jak pěst na oko a celková atmosféra byla dosti zavádějící. Od chudého dvora, až po prokreslení postav. Dialogy kožené, hudba také nic moc. za mne tak, tak 50%. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo na státním zámku Milotice a státním zámku Velké Losiny. (otík)
  • Kvůli výraznému slovenskému akcentu Kamily Magálové namluvila při postsynchronech postavu Dobré víly polí Ilona Svobodová. Dále pak ještě Ječmínka (Radim Drexler) namluvil Marek Cieslar a vílu Chrpku (Ivana Stejskalová) namluvila Jana Štvrtecká. (funhouse)

Reklama

Reklama