Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Past je příběhem z našich dnů, v němž tři zločinečtí komplici doplatí na vzájemnou věrolomnost a léčka, kterou nastražili na oběť, sklapne na druhou. Vraždu řeší mladá žena, poručice kriminálního oddělení, což je zatím v českých filmových detektivkách nezvyklý fenomén. Sevřená a při tom z detektivkářského hlediska rafinovaná kriminální kauza se odehrává na venkově, mimo oblast velkých měst, o to je její naléhavost přesvědčivější a ze sociálního hlediska varovnější. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jako detektivka nic moc, ale jinak dobrý. 1)  Snímku hodně škodí přílišný televizně-inscenační vzhled a určitá lehkomyslnost, ne-li přímo nekvalita při sestavování díla._____ 2)  Zaznamenal jsem pár hezkých kluků: 23letého Lukáše Kantora (policista Lukášek) či 27letého Jiřího Racka (zrzavý policista). Jindy sladký už 41letý Lukáš Vaculík (policista Dvořák) tu ovšem na mě žádný sexy dojem neudělal.           . ()

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele

Pat a Mat nejen v rolích pachatelů a vyšetřovatelů, ale i tvůrců. Nejlepší je přirozeně působící scéna, kdy stěrače neberou déšť a následně "hrdina" jde ven a je sucho... Past má všechno, co správná detektivka mít nemá (včetně krátké stopáže - i když v tomto případě lze pokus o past na diváka přežít...). ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Na poli tv kriminálek se nejedná o mimořádný počin. Měl však k němu blízko. Jenže nulová propracovanost scenáristických dějových postupů, Petr Sudek se řadí spíše k průměrným scenáristům kriminálek, a s tím i spojená určitá nelogická vyústění zabránila dostat tento tv film do většího povědomí. Herecké obsazení je přitom pozoruhodné. Především Miroslav Etzler v šíleném plavém přelivu ukazuje, že jeho kreace labilního delikventa utkví v paměti. Jindy ctnostný Lukáš Vaculík je najednou za zápornou postavu a dokonce svede policejní vyšetřovatelku. Zřejmě měl už ve filmových postelích lepší ženské kousky než je Nela Boudová, ovšem s tím nevyvstal problém. Martin Preiss do záporné party také lehce vklouzl a bylo zaděláno na zajímavý krimi film. Děj ovšem netrpělivě přeskakuje a působí nesoudržně. Zločin je předveden poměrně nedotaženě a policejní práce také působí málo pravděpodobně. Lacinější produkční háv se také zřejmě pod nevyrovnaným výsledkem podepsal. Nebyl dostatečný prostor celý krimi čin lépe a dostatečně rozvést. A i samotné finále je poměrně až moc uspěchané. Řada momentů je ovšem pojata obstojně, Etzler dominuje, pokud je na scéně, a některé scenáristické obraty mají i originální ráz. Jedná se o poslední film zesnulé velezkušené režisérky Anny Procházkové, která občasně zabloudila ve své dlouhé tvůrčí kariéře do kriminálního žánru. Docela se jí v něm dařilo, ačkoliv se jedná o divácky málo známá až zapomenutá dílka, co mají přednost ve svém neobehraném režijním přístupu. 6/10 ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak to vypadá, když se nepovede režijně zvládnout docela dobrý scénář se zajímavou zápletkou. Začalo to už výběrem herců, kteří se, s výjimkou Etzlera, do rolí moc nehodili (úplně mimo byla dvojice kriminalistů, kteří vypadali spíše jako studenti střední školy), pokračovalo to nepříliš propracovanou scénou i dialogy a končilo plochým hraním většiny postav, opět s výjimkou Etzlera. Škoda. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama