Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ještě v 80. letech snovali filmaři fantazie, jak dávní váleční zločinci krouží kolem míst svých zločinů - samozřejmě nikoli, aby se tam káli, nýbrž by se zmocnili tam ukrytého pokladu. A neštítí se žádných ničemností, dokonce se spojí s imperialistickými teroristy. Vznikla tak svérázná směs thrilleru s hrou agentů a vyostřeným politickým zázemím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Co pak to asi znamena Edelstein? Prelozte si a na zbytek filmu zapomente - spionatorsky snimek, kde agent Lubo pasuje jiste veci v modelu rychlostniho clunu na Dunaji do Rakouska, pote co zabil par nepohodlnych svedku, opravdu stoji za pendrek. Ale jako pocta strazcum nasich zapadnich hranic, co prvni strileji a pak se teprve ptaji mozna dobre ()

milos.bradik odpad!

všechny recenze uživatele

Hrůza. Nesmyslně se chovající teroristé, nebo co to mělo být, kteří po vraždě ujíždí jako zběsilí, kdyby jeli normálně, tak naše slavná VB ani ve spolupráci s StB neodhalí ani ťuk. Proč ti dva francouzští "turisté" sledovali toho Němce jak vykopává ten nacistický poklad? Vždyť tam byli naprosto zbyteční a neměli žádnou úlohu. Podobných nesmyslů je v tom filmu plno. Prostě ideologie, zlí západní teroristé a vševidící hodná StB. Toto opravdu nemusím. ()

Reklama

honz 

všechny recenze uživatele

Slovenská krimi z poloviny osmdesátých let, ve které hrají i čeští herci (Bořivoj Navrátil, Vítězslav Jandák ad.) a mluví se čtyřmi jazyky: německy, slovensky, česky a (i když jen málo) francouzsky. Hlavní hrdina záporák je totiž Němec a jede na Slovensko do hor pro zakopané Edelsteine. V patách mu jsou dva špióni z Francie (žena a muž), kteří však nepřežijí autonehodu. Film sice není veledílo, ale podle mě jde o celkem slušný thriller. Například v porovnání s tím, jaké thrillery nabízí zpravidla TV Nova (honičky v autech či na motorkách, které bývají nudně zdlouhavé, jelikož obvykle nemají opodstatnění, mnohdy bezúčelné střílení a kbelíky krve atd. atd.). Skutečně obrovský rozdíl! Ve filmu Akcia Edelstein se také střílí, také je tu rychlá jízda autem. A přitom děj má hlavu a patu, a snímek si zachovává úroveň. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Radoby akcni podivana v socialisticekm stylu. Urcitou hodnotu to ale ma a to predevsim vzhledem k celkove spine toho naseho sociku druhe poloviny 80. let. Vsechno je sede a spinave. Depresivni kulise pak pomaha i neprilis kvalitni kamera/zaznam. Polonaha Magda Šputová je jednim z mala svetlych okamziku. Na tu se clovek rad podiva... :))) ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oproti bídné předloze (jejímiž autory jsou zároveň scénáristé filmu Hajdúk a Niňaj) doznal příběh celé řady změn, ale těžko říci zda k lepšímu. Tajemná teroristická organizace, která ruku v ruce s válečným zločincem provozuje své nekalé rejdy na československém území už tu na rozdíl od knihy nevypadá jako spolek dementů a vyvrhelů, kteří se nejvíc ze všeho snaží (naprosto nesmyslně) zlikvidovat jeden druhého, zato plukovník Drocár je stále stejný nerudný a nesympatický chrapoun a hlavní padouch Moser je tu za naprostého diletanta a pitomce. Navíc v podání Lubo Romana vypadá tento údajný zabiják značně komicky. Proti němu je Jelínkův Barták ze soudobého a žánrově obdobného Brynychova snímku "Mravenci nesou smrt" hotový James Bond! ()

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v lokalitách Súľov, Terchová, Piešťany, Bratislava, Kalinčiakovo, Budapešť, Viedeň, Boboty, Šahy a Plavecký Štvrtok. (dyfur)
  • Zabijak Moser (Ľubo Roman) jazdí na aute Datsun Nissan. Na celom území bývalého Československa sa v tom čase pohybovali len tri takéto vozidlá. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama