Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 2

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (997)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takhle mě to stačí a úplně vyhovuje. Každý soudný člověk musí ctít originál, ve kterém nabušenou jednotku chlapisek nahání a loví v džungli vesmírný lovec. Jsem osobně hrozně moc rád, že nový film je v lecčem jiný a vlastně je to stejná nekomplikovaná naháněčka jako poprvé. Hlavní indiánské postavy (jsou jenom 2) mě byly velmi sympatické a nepokrytě jsem jim fandil. Povedlo se trefit prostředí, zápletku (indiáni vs. predátor) je prostě super nápad. Bylo pro mě vzrušující přemýšlet jak se technickou převahu predátora budou snažit indiáni eliminovat. Chválím, chválím, chválím. Dopadlo to nejlépe jak mohlo. Tenhle díl stavím na podobnou úroveň jako Dvojku. Trojka je za mě dost OK a vyloženě nejvíce mě zklamala Blackova 4. Budu rád, když po čase zase příjdou scénáristé zase s nějakým fajn nápadem a vznikne další rubanice. Klidně ať jsou to třeba Piráti vs. Predátor. Prey byl super nápad od začátku a jsem rád, že rozhodně nezklamal. Poctivých 80% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jestli krvácí dá se i zabít! Ok režisér Trachtenberg je evidentně fanda jedničky a odkazů na ni se tu najde kolik si kdo přeje jenom Get on the chopper! se tu z pochopitelných důvodů neobjevilo. Každopádně někdy to funguje víc někdy míň, ale narozdíl od některých mých oblíbenců nemůžu mluvit o nějakým vyloženým průseru. Po totálně přestřelený Evoluci která mě, ale taky nijak vyloženě neurazila je tu spíš komornější verze vracející se více ke kořenům a asi jo napíšu to i když tím leckoho pohorším, ale asi nejlepší pokračování od nedostižného originálu který, ale taky pro mě nebude nikdy žádný kult a v tom se asi odráží i můj přístup k tomuhle univerzu. Tak jako tak zasadit Predátora do téhle doby a prostředí není úplně špatnej nápad a když si odmyslím pár historických nesmyslů tak je to solidní survival s pravda možná lehce zmateným Predátorem který i přes hi tech výbavičku úplně nepřipomíná toho neohroženýho zabijáka, ale vem to čert. Do hlavní hrdinky jsem se nezamiloval, ale ani mi vyloženě nevadila, takže zůstanu neutrální a střelím 60% ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Jeden les! Jedna indiánka! Jeden Predátor! Jedno téma a tím je KOŘIST! Tak málo stačilo k tak dobrému zážitku! Film pojednává o lovu a co pro různé lidi...pardon! Různé BYTOSTI může znamenat a jak se k tomu různé osobnosti staví. Pomalé budování hlavní hrdinky, jejího kmene, bratra a predátora vede k silnému a odměňujícímu finále. Kdo tohle nazývá GIRL POWER, tak mu už z toho dnešního politického klimatu šplouchá na maják. Takhle prostě příběhy fungují a hrdinka není zázračně schopná, jenom získá sebedůvěru a odvahu, která ji celý film chybí! Využije své dovednosti ze světa můžů i žen a zvítězí jen díky své chytrosti a dovednostem, nikoliv díky zázračné síle. Není to sice dokonalý, CGI zvířata se slabší animací kazí dojem a stejně tak to vyvrcholení je přeci jen trochu příhodné. Avšak konečně to vypadá, že jde Predátoří série správným směrem a je ve správných rukou. Tak snad to tak i zůstane! 8/10! ()

Big_Boss 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že po posledním Shanovo fiasku Predátor: Evoluce jsem věřil, že je Predátoří značka suveréně mrtvá, protože hollywood dokáže točit pokračování jedině větší, dražší a velkolepější, ale přesto se mu nikdy nepodaří zachytit to kouzlo originálů. Ale! Dan Trachtenberg na to šel úplně opačně a vrátil Predátora zpátky na začátek, ne jenom časově, ale udělal pokračování komornější, levnější a osobitější. A světě div se, ono se to vyplatilo! Po dokoukání jsem fakt litoval, že jsem neměl možnost vidět tohle na velkym plátně, protože tyhle naděje předchozí kasovní neúspěch úspěšně pohřbil. Film je rozhodně R-ko, takže se tu nešetří krví nebo násilím na zvířatech, ale nejde o nějakou přepálenou krvavou lázeň jenom tak pro efekt, jak to předvedl třeba AVP2: Requiem. Když to jde, klidně se usekne nějaká ta hlava nebo končetina i mimo záběr. To všechno podrthuje tu Predátorovu syrovou brutalitu a krásně to dodává filmu mrazivou atmosféru. Navíc jsem byl rád, že si režisér odpustil přiblblej humor, kterej totálně zabil vážnost Evoluce. Kořist je totiž pojatá stejně vážně jako první dva filmy a to má za mě hodně velkej palec nahoru. Pokud bych měl říct nějaký slabší negativa, tak i přesto, že má film jenom hodinu a 40 minut (což je obdobná stopáž jako u jedničky), tak uznám, že se začátek filmu trochu vleče a vystřihnout třeba 5-10 minut by vůbec nebylo na škodu. Hodně se v recenzích řeší i slabší CGI u zvířat, ale kromě jedné scény medvěda v pohybu mi nic zážitek z filmu nekazilo. Víc mě třeba mrzelo, že po odhalení Predátorova obličeje je zřejmé, že na něm bylo použito CGI a hned mi to připomnělo toho hnusného digitálního Superpredátora z Evoluce. Co nezachránili jedničky a nuly, ale náramně vynahrazuje krajina ve filmu, protože se všechno točilo převážně v přírodě a ne v kulisách. Vizuální stránka filmu je opravdu skvostná. Kořist je pro mě osobně takovej závěr mojí Predátoří trilogie, kterou tvoří Arnieho jednička, Gloverova dvojka a teď i pětka s Amber Midthunder, která měla původně vyjít v půlce 90. let. Trachtenbergovo počin mě příjemně překvapil a rozhodně ho doporučím všem fanouškům Predátoří série. Víc takových Predátořích filmů do budoucna prosím. 8/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $65miliónov║ Tržby USA ║ Tržby Celosvetovo ▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Vykúpenie  Dana Trachtenberga, dokázal to, máme tu sci-fi western  Tanec s Predátorom a dobre, takto to funguje nadmieru. Bez zbytočného vymýšľania, tu máme kľudný pomaly rozbeh aby to postupne vygradovalo do surového loveckého masakru.  Vizuál, hudba a herci priam bravúrne, až chytľavé. Digi zvieratá v norme, moc nekazili, akcia a vychytávky okolo toho berú. Veľká spokojnosť. Výborné to dejovo nadpája na prvé dva diely. S prehľadom som to zbaštil 2x za jeden deň. /90%/ ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Bio maska Predátora je vyrobena z lebky River Ghosta, kterého jsme mohli spařit ve filmu Predátoři (2010). (DJMaroko)
  • První díl knižní trilogie „Aliens vs. Predator“ nese podtitul „Prey“, tedy „Kořist“, stejně jako název tohoto snímku. (M.Šalda)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama