Reklama

Reklama

Predátor: Kořist

Trailer 1

VOD (1)

Predátor: Kořist se odehrává ve světě národa Komančů na počátku 18. století a je příběhem mladé ženy, vysoce schopné bojovnice, která se zoufale snaží ochránit svůj lid před hrozícím nebezpečím. Pronásleduje svou kořist, a nakonec se jí postaví. Ukáže se, že její kořist je vysoce vyvinutý mimozemský predátor s technicky vyspělým arzenálem, což vyústí v krutý a děsivý souboj mezi oběma protivníky. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (997)

Toren 

všechny recenze uživatele

8/10. Predátor je zpátky, bejby! Nechat emzáckého frajera bojovat s lidmi, kteří jsou od mala vychováni k lovu, byla zcela geniální myšlenka a naštěstí to nestojí a nepadá pouze na ní. Úžasně se tu pracuje se samotným živočišným ekosystémem, tématy predátorů a lovné kořisti, zatímco příběh až nečekaně emotivně předkládá postavy a jejich motivy - přičemž jsem s šokem zjistil, že se mi snad poprvé v celé franšíze stalo, že mi na ústředních hrdinech skutečně záleželo. Pomalejší první polovina bravurně využívá "exotického" prostředí, postupně budující atmosféry a napětí, zatímco druhá až agresivním způsobem zvýší tempo a skočí do holého boje o přežití, několika šťavnatých sekvencí a především prezentuje úhlavního borce v plné parádě. Nepamatuji si, kdy naposled byl Predátor takovým kráječem. A řádně brutálním. Jsem prostě nadšen. A nový film žeru. Jo a Dakota Beavers se musí prosadit! Jeho scéna 1v1 je top tier! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Béčko jako hrom. Příjemné prostředí, předvídatelný příběh, solidní akce. Není to však tak jednoduché. Pokud je Prey zase další Predátor naruby, slušelo by se přinést i špetku něčeho nového. Nemůžeme přeci prohlásit, že film je dobrý jen proto, že se v některých aspektech přibližuje originálu, který kopíruje. Nic neposrat ještě neznamená odvést dobrou práci... 6/10 ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Vinnetou kontra Pěkná držka...... Logika jde tentokrát stranou, protože tyhle novátorský experimenty se prostě musí cenit – navíc pokud se týkaj populárních blockbusterových franšíz. PREY je totiž atypicky koncipovaná, komorní, pomalá, atmosférická, vcelku minimalistická a přesto silně živelná, živočišná a zkrátka řemeslně poctivá žánrovka, s kterou si režisér Dan Trachtenberg neskutečně vyhrál (viz. pojetí native-american subkultury či dynamický akční pasáže), a která by se na velkém plátně krásně vyjímala, protože to jak kameraman Jeff Cutter precizně zachytil přírodní náturu severoamerické divočiny je prostě obdivuhodný.... Za mě fakt perfektní predátorský překvápko a extrémně poutavá přímočará survival-horrorová řežba, která se vymyká typické béčkové škatulce – aneb za málo peněz hodně muziky. No a Amber Midthunder je moje nová crush. Víc takových progresivních experimentů! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Přímočarý čirý komorní dobový survival "z bláta do louže a zase do bláta", který by obstál i sám o sobě. A tuplem pak když je funkčně, a nikoli pouze pro pozlátko, zasazen do predátořího universa. Není to bez mnohých "ale" (atmosféra měla být hutnější, sneslo by to ještě větší opření se o praktické triky místo digitálu, místy to působí jak adaptace restartovaného Tomb Raidera a angličtina se nemusela tak nadužívat), ale kdo by to řešil, když zrovna drží Lař... Ehm, Naře palce co to jde. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Myslíš, že nejsem lovec jako ty. Že nejsem hrozba. A proto jsem nebezpečná." Sympaticky snaživé, ale stejně jako Antalovi Predators oproti prvním dvěma dílům producentsky podvyživené. Místo dusné džungle nebo rozhicovaného velkoměsta dostáváme obyčejně působící lesík, místo barvité party vojáků/poldů nastupuje parta zaměnitelných indiánů a místo nadčlověka Arnolda drobná outsiderská Amber - což je zajímavé se vymezení/změna vůči originálu a funguje díky citovanému vysvětlení výše. Zasadit Predátora mezi indiány sice dává výborný smysl z hlediska zde dobře tématizovaného lovu, ale osobně by mě mnohem víc bavil jiný setting, od pirátů (mezi které chtěl kdysi poslat Predátora Rodriguez), přes kovboje, až po nácky. Budování tajemného a až hororového napětí tu zdaleka nefunguje tak, jako v originálu a hodně jsem postrádal původní hudbu, která originál strašně nakopávala. Takže i když je to pečlivě odvyprávěné, nápadité a o krev tu není nouze, vnímám to spíš jako decentní rehabilitaci série, než pořádnou palbu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (31)

  • Jde o druhý predátorský příběh zasazený do 18. století. Prvním je komiks „Predator: 1718“, který vyšel v roce 1996. (spacemaster)
  • Ke konci filmu hlavní hrdina Naru (Amber Midthunder) přivolá Predátora pomocí zmrzačeného muže využitého jako návnada. Poté, co Naru nastraží past, stojí ve tmě a zapíská, což je čin, který je v mnoha indiánských kulturách tabu. Pískání v noci prý přivolává zlé duchy, což odráží, jak Naru záměrně přivolává zlo na zraněnou návnadu. (mikki089)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kanade a skončilo 12.9.2021. (EvilMatus)

Související novinky

Nový Predátor našel staronového režiséra

Nový Predátor našel staronového režiséra

10.02.2024

Když v létě roku 2022 dorazilo na streamovací služby Hulu a Disney+ akční sci-fi Predátor: Kořist v režii Dana Trachtenberga (Ulice Cloverfield 10), zaznamenal tento nejnovější příspěvek do… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

Nový Vetřelec má název i datum natáčení

22.12.2022

Vesmírný teror se vrací. Po několika nezdarech týkajících se projektů navazujících na svět klasického hororového sci-fi Vetřelec z roku 1979 se nyní zdá, že nového snímku se už s 99 %… (více)

Pokračování Planety opic má název i obsazení

Pokračování Planety opic má název i obsazení

29.09.2022

Pokračování Planety opic ponese oficiální název Kingdom of the Planet of the Apes, tedy Království Planety opic, přičemž studio 20th Century oznámilo, že začátek natáčení vypukne už za měsíc. V… (více)

Reklama

Reklama