Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou napínavého příběhu je Corrine Maquire, svobodná matka dvanáctiletého syna Campbella, která žije v malém americkém městě a pracuje jako bezpečnostní inspektorka v blízké jaderné elektrárně. Ve shonu všedních dnů má Corrine sice pocit, že víc už by nezvládla, osud jí však chystá zkoušku, která ji má přesvědčit o tom, že to není tak úplně pravda. Jednoho dne totiž zjistí, že má odpovědnost za bezpečnost továrny před obrovskou bouří, která se blíží, a pustoší kraj děsivými tornády. Pod obrovským tlakem odpovědnosti za jadernou elektrárnu, a odpovědností matky, musí řešit rostoucí potíže a když bouře v podobě tornáda zasáhne elektrárnu plnou silou a poškodí chlazení reaktoru, hrozí katastrofa, která by mohla osudově poznamenat nejen obyvatele městečka, ale celého kraje. Corinne společně se šerifem C.B. Bishopem a jeho zástupcem Jakem Hannahem, začíná závod s časem, během kterého se snaží bezpečně evakuovat okolí elektrárny a současně zabránit jaderné katastrofě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Neblbněte, takovej název páni producenti?? Ale děte! Tohle je zase a znova ten samej televizní odvar stavící všechno na „atraktivní“ zápletce a patřičně komerčně podaném názvu. Jedna absurdní situace za druhou a to ani nemusíte být znalci jednoduchý fyziky a logiky abyste si klepali na čelo. Umělé prodlužování kritických momentů, času dost vždyť to jen za chvilku bouchne. Opět a po několikrátý cpou do vyhrocených momentů morality, vyznáváme si lásku a u zadku nám hučí tornádo. Zkrátka čím více myslíte, tím více se nudíte a ještě důrazněji si klepete na čelo. Takže ve výsledku se nejedná o katastrofický film, ale katastrofický dopad filmu na diváka. Tudíž váhám mezi jednou hvězdičkou za poměrně slušný začátek (v mezích možností) a mnou asi oblíbeným odpadem, jenž by korunoval snahu tvůrců o napínavý film. Ještě chci říct ať dáte bacha, neb se při klepání na to čelo můžete proklepat až na temeno. ()

arcticsky odpad!

všechny recenze uživatele

Bláznivá a fakt hodně pitomá crazy komedie pravděpodobně parodující onu slavnou noční šichtu v Černobylu. Zmatečná šéfka směny v atomové elektrárně - atraktivní holka v kožené bundičce a v tričku s výstřihem nechá při tornádu jediné spojení se světem (vysílačka) u otevřených dveří a pak se diví, kam vysílačka zmizela. Hlavní technik - maník s holinami (jehož pracovním oděvem u reaktoru je tričko Kiss) jen na všechno valí oči. A tak to tam jede pátý přes devátý až po nesmyslně pobíhající policajty a švihlé politiky, kteří hlásí do elektrárny že pomoc uvízla na cestě v bahně. To vše v situaci, kdy má reaktor do 40 minut bouchnout a vyhladit celé Tennessee... ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Film má opravdu nezvyklou přednost: výsostně atraktivní název, hned jak jsem si toho všimnul, musel jsem bránit záchvatům smíchu a přiznat tvůrcům, že alespoň zbytečky smyslu pro humor někde v jejich nitrech zůstaly. Stejně však po zjištění, že bezpečnost atomových elektráren v USA je strážena pěti panďuláčky (z toho dvě extra neschopné baby), musím smeknout klobouk před obsluhou černobylského reaktoru. ()

Niggo odpad!

všechny recenze uživatele

Výpravná zápletka zpracovaná výpravou bakalářské povídky. Naneštěstí je to totální kravina. Můj tatík má určité zkušenosti s jaderným provozem, který se mezi státy severní ameriky a střední Evropy až tak neliší. A bylo to poprvé, co sem ho viděl, že má nefalšované záchvaty smíchu. Kolik tam bylo dispečerů? Asi pět nebo šest, jesltli se nemýlím. Takto rutinně se k atomové energii bude přistupovat za několik století až objevíme princip antihmoty. Je to ten nejhrozivější příklad áčkového námětu z efkovým zpracováním. ()

NiaWolf odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film by měli zakázat vysílat nebo na něj dát alsp samolepku, že může způsobit zdravotní (zejména zažívací) potíže. Jestli někdo očekával v tomhle filmu tornádo, drama nebo akci, tak byl asi hodně naivní. Jediné co ve filmu je, je "jaderná elektrárna" a několik splašených rádoby herců, kteří se vás budou po celou útrpnou dobu, co budete na film koukat, přesvědčit, že za dveřmi elektrárny je tornádo (musíte se koukat opravdu velmi pozorně, abyste ho zahlédli) a že oni jediní mohou zachránit půlku Ameriky před jadernou katastrofou...nehorázný kýč bez špetky čehokoliv zajímavého. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve městě Manukau na Novém Zélandě a v Kanadě. (willy1)

Reklama

Reklama