Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THREE THE HARD WAY je film, ve kterém se sešly tři nejpodstatnější jména akční sekce „blaxpoitation" - Jim Brown, Fred Williamson a Jim Kellz. Kdo jiný by totiž mohl zastavit neonacistu, který našel sérum, které vymaže každého černocha z planety? (ČSFD)

Recenze (3)

Lima 

všechny recenze uživatele

Blaxploitation jako řemen, kde primitivní zápletka hraje druhé housle, ty první tady fidlá neustálá akce, kdy se mezi pauzami jednotek minut střídá jedna akční sekvence za druhou, s tehdejšími třemi velkými hvězdami - Jim Brown je tady ten usedlejší, nadsamec Fred Williamson naopak dříve tasí, než myslí a trousí jednu ironickou hlášku za druhou a krátkodobá hvězdička Jim Kelly (který v té době plul na vlně popularity ´Draka přichází´ s Brucem Lee) předvádí něco jako chvaty bojového umění (moc mu to nejde, vypadá to spíše komicky). Bílá populace je tady samozřejmě opět za podrazáckou rasu (jak velila blaxploitation žánrová pravidla), která se sdružuje v neonacistických bojůvkách s červenými barety a symbolem SS, hlavní záporák vysloveně trapný, že by ho zfackovala i jeho uklizečka. Mrtvých (zejména bílých zkorumpovaných poldů a červených baretů) tady napočítáte na desítky, IQ celkově pod bodem mrazu. Náhle ustřihnutý konec je spíše diváckým vysvobozením. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Rasistický nebo proti-rasistický film (jak se to vezme) ale jinak vcelku ohromná zábava, tedy když se nadto vše trochu povznesete! Trojice černých bouráků, bojuje proti bláznivému neonacistovi (a jeho tajné bílé armádě červených baretů), který chce otrávit pomocí nově vynalezeného séra, všechny černochy především v černošských amerických městech jako Detroit, Chicago apod. Parádní blaxploiation jízda (akce střídá akci), přímo z hvězdným obsazením v tomto žánru. Trio Brown (Slaughter), Williamson (Black Caesar) a Kelly (Black Belt Jones, Black Samurai) si společně zahráli ještě třeba ve filmech Cesta do Sonory 75' nebo One Down, Two To Go z roku 82' oba jsem viděl ale tento byl nejlepší! Děj filmu je jednoduchý a lehce předvídatelný ale to vůbec nevadí, tady šlo hlavně o zábavu a rychlý sled akcí..Parádní a nezapomenutelná scéna je např. ta s pokřivenejma policajtama na ulici, kde je přesvědčivě zvládl drak Jim Kelly se svým jedinečným bojovým stylem, kterým nás ostatně dojímá až do konce. K tomu všemu musím připočíst i velmi dobrý soundtrack, který z mého pohledu ještě o trochu zvedl hodnocení. Chtělo by to remake a to s Denzelem Washingtonem, Willym Smithem a Wesly Snipesem:-) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu me bavily jen ty fighty a prestrelky. Dej me moc nezaujal a ještě byl super Jim Kelly jak zmlatil v ulici kazdyho fizla, kterej mu přišel pod ruku. To me pobavilo. ()

Reklama

Reklama