Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

genetique 

všechny recenze uživatele

Film, na ktorý je radosť pozerať sa. Najjemnejší balzam na dušu, pohladenie po srdci, nad ktorým plesajú city nejedného diváka. Veľmi citlivý príbeh čierneho žrebca, ktorého životnú cestu poznamenali rôzne udalosti, smutné i radostné, avšak prirodzené a relatívne reálne, takže aj po stránke príbehu ma to milo prekvapilo. A tá hudba. 90%. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Krasavec Beauty je příjemným rodinným filmem, který nenásilně vypráví životní příběh hřebce od jeho narození po stáří. Mimo to je tento film obsazen hvězdnými herci, kteří přesto, že nemají mnoho prostoru, tak svou práci odvedli na výbornou. Velkým plusem je i to, že film netrvá ani hodinu a půl a tudíž rychle uběhne jeho sledování. Pro děti ideální věc. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy o koních jsou asi z hlediska producentů dosti rizikové. Moc se jich netočí a co jsem tak četl tak tato verze Black Beauty byla finančním propadákem. Což je škoda, protože je to krásný film a vesměs se mu nedá nic vytknout. Hádám, že se dost drží knižní předlohy a vzhledem k tomu, že se jedná o film adresovaný především dětem, je naopak obdivuhodné že nikdy nesklouzne ke kýči, jako jiné filmy o zvířatech. To jestli se vám bude film líbit záleží na tom, jestli máte rádi koně. Já je zbožnuju. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco úplně jiného, nějaký dobrodružný příběh s koněm a princem, ale tohle mě naprosto dostalo! Dojemný, smutný a napínavý příběh Černého Krasavce mi trochu připomíná třeba Bílého Tesáka a podobné příběhy popisující život nějakého zvířete. Když sledujete tento film, napadá vás, jak někdo může být tak krutý? Co je v životě opravdu důležité nebo co můžeme udělat jinak? Kdyby byli na světě lidé s vlastnostmi a srdcem Beautyho, žilo by se nám zde, na této krásné zemi mnohem lépe. Jinak hudba naprosto úchvatná, D. Elfman se tímto dobyl do mé TOP 10 skladatelů, herci byli příjemní, atmosféra venkova i panství v Anglii skvělá a nejlepší byli ovšem hlavní představitelé, koně, krásní, obdivuhodní a dobří. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Rodinný film klasického warneráckého střihu, se slušnou výpravou (tam kde byla potřeba) a několika známějšími jmény v titulcích: Sean Bean (pár minut na začátku), David Thewlis (daleko podstatnější část), Alan Cumming (v originále hlas koně), ale hlavně Danny Elfman, coby autor hudby. Na konec jsem snad byl i mírně dojatý :-) 60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo sa na viacerých miestach po celom Anglicku. (MikaelSVK)
  • Autorka původní román z roku 1877 psala v posledních letech života. Kniha se stala velmi populární a zařadila se mezi nejprodávanější knihy všech dob. (nezavisla)

Reklama

Reklama