Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novela „Black Beauty“ od Anny Sewell patří již od prvního vydání knihy v roce 1877 celosvětově mezi nejoblíbenější příběhy se zvířecí tématikou. Příběh je vyprávěn hlavní postavou, jedinečným černým hřebcem s bílou "hvězdou" na čele, kterého životní pouť zavede z idylické vesnické krajiny, plné potěšení, do ulic Londýna, dlážděných kočičími hlavami. Verze režisérky a autorky scénáře Caroline Thompson (Tajemná zahrada) patří bezesporu mezi nejvydařenější. Jistě si oblíbíte vzdorovitou kobylku Ginger, škodolibého poníka Merrylegse i galantního hřebce jménem Beauty, jehož velkorysé srdce mu pomáhá vycházet s ošetřovateli, ať jde o ty laskavé, jakým je bezesporu kočí Jerry Barker (David Thewlis), i ty hrubší, počínaje farmářem Greyem (Sean Bean) nebo mladým čeledínem Joe Greenem (Andrew Knott). (Magic Box)

(více)

Recenze (96)

Rediik 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že kazeta s Krasavcem Beautym byla snad "nejojetější" ze všech, které jsem kdy jako malá dostala. A vůbec se tomu nedivím, už jako malá jsem měla strašně ráda koně (což mě drží dodnes), takže se nebylo čemu divit, že jsem na Beautyho koukala skoro neustále. Už je to možná i pár let, co jsem film viděla naposledy, ale mám ho ve své paměti tak vyrytý, že si pamatuju snad vše. Jaký osud si lidé připravili pro krasavce Beautyho? Nelehký, určitě to nebyla procházka růžovou zahradou. Nádherné prostředí a hudba. Jednoznačně jeden z nejoblíbenějších filmů s koňmi:)) ()

danielwanderer 

všechny recenze uživatele

Sviatočné ráno, nechcem budiť rodinu rachotom z PC, tak si spravím raňajky a zapnem telku, že bude nejaký shit, o ktorom napíšem. Pozerám, Čierny krásavec a tak nejak mi došlo, že to bude o koňoch, ktorých práve najväčší fanúšik niesom, ale som celkom prekvapený. Už v prvom rade tým, že celý dej sledujeme v pohľadu práve koňa ako hlavného hrdinu. Sledujeme jeho život, to ako žil stále inde a stále inak. Cítil skoro ako človek, skoro preto, lebo cítil silnejšie ako človek. Škoda toho, že úplne všetko čo sa malo stať sa stalo a tak nách nečakalo žiadne prekvapenie (vlastne jedno áno) a ešte happy end, achh jo... No nemôžem hodnotiť nijako zvlášť záporne. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Krasavec Beauty je příjemným rodinným filmem, který nenásilně vypráví životní příběh hřebce od jeho narození po stáří. Mimo to je tento film obsazen hvězdnými herci, kteří přesto, že nemají mnoho prostoru, tak svou práci odvedli na výbornou. Velkým plusem je i to, že film netrvá ani hodinu a půl a tudíž rychle uběhne jeho sledování. Pro děti ideální věc. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem něco úplně jiného, nějaký dobrodružný příběh s koněm a princem, ale tohle mě naprosto dostalo! Dojemný, smutný a napínavý příběh Černého Krasavce mi trochu připomíná třeba Bílého Tesáka a podobné příběhy popisující život nějakého zvířete. Když sledujete tento film, napadá vás, jak někdo může být tak krutý? Co je v životě opravdu důležité nebo co můžeme udělat jinak? Kdyby byli na světě lidé s vlastnostmi a srdcem Beautyho, žilo by se nám zde, na této krásné zemi mnohem lépe. Jinak hudba naprosto úchvatná, D. Elfman se tímto dobyl do mé TOP 10 skladatelů, herci byli příjemní, atmosféra venkova i panství v Anglii skvělá a nejlepší byli ovšem hlavní představitelé, koně, krásní, obdivuhodní a dobří. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nádherný príbeh o krásnom čiernom žrebcovi. O jeho nenaplnenej láske, dobrých či zlých majiteľoch, o nádherných rokoch strávaných na krásnych lúkach, či ťažkých rokoch, v ktorých sa takmer udrel k smrti. Scény cválania a šantenia na lúkach dávajú aj divákovi neuveriteľný pocit voľnosti, slobody, chuť niekam sa rozbehnúť, alebo minimálne napumpujú adrenalín. Mnohé scény sú emočne dosť silné, čo je v príbehoch o zvieratách častým javom, zvlášť, ak dej doprevádza tak nádherná a dojímavá hudba. Skvelý film, skvelý soundtrack. Kapesníky nutné. 80%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Walt Disney Productions vydalo také LP s příběhem o Krasavci Beautym. Uvedení se ujal hudební ředitel Tutti Camarata. (nezavisla)
  • Autorka původní román z roku 1877 psala v posledních letech života. Kniha se stala velmi populární a zařadila se mezi nejprodávanější knihy všech dob. (nezavisla)

Reklama

Reklama