Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Švédsko roku 1782. Po letech strávených ve Francii se vrací do rodného domu mladý šlechtic Jacob. Doma ho čeká milovaná sestra Charlotta, která je zasnoubená s baronem Alsamedenem. Svobodomyslnost, s jakou přistupují ke svému vztahu, je brzy dovede k zakázané intimitě. Z obavy, že jejich zakázaná láska a okolnosti Charlottina těhotenství vyjdou veřejně najevo, se milenci rozhodnou pro radikální řešení. Jacob odjíždí do ciziny a Charlotta se hodlá provdat za barona... Sjömanovi, který se v tomto kostýmním snímku zaměřil na provokativní otázky krvesmilství, šlo především o diskusi nad pojetím svobody a o konfrontaci různých podob světonázoru a předložení dramatu idejí. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Kvalitna filmarina Sjomana a naprosto obycajne dialogy prevladaju. Povodne som tipoval ako rezisera Bergmana, no mylil som sa   74 % ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Já jsem to sice hodnotil jen jako průměr, ale není to úplně tak. Vadí mí hra toho Jacoba. Vysloveně mě iritoval, jako kdyby ani mu nešlo o film. Jinak příběh je zajímavý, navíc končí s obrázky, jaké by spousta režisérů nedovolil ani dnes. (by neměli kuráž). Ale Sjöman, ten Švédský Trier je jiný kafe. 3/5 ()

Reklama

Reklama