Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Balu... 

všechny recenze uživatele

Od druhé poloviny nastavovaná kaše s nijak oslňujícím Douglasem. První polovina sice potenciál atmosféry má, ten je však následně znehodnocen až příliš lineární dějovou složkou a nedotažeností scénáře, který jak slibně začal, tak stupidně končí. Co mě ale z filmu skutečně zaujalo, byl pohled Brittany Murphy; to, co jsem v něm viděl mě zneklidňovalo a přitahovalo zároveň.. Ona je důvodem, proč tenhle thriller vidět.. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Snímek si i po letech drží slušnou úroveň v žánru psychokrimithrilleru především zásluhou castingu. Douglas stále neomylně na špici, jeho charisma obsáhne role finančníka, strážce či psychologa stejně bravurně jako elegantně, je to prostě dar, který není každému dán. Chudák Brittany, krásná Famke a záporák Sean mu skvěle sekundovali, a i když jsem se zápletkou musela trošku probourávat a nebyla až tak košér, pořád je to chytlavý kousek, jenž stojí za nejedno shlédnutí. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Klasický film o únosu dítěte z důvodu zrealizování nějakého úkolu. Bylo dost zajímavé, že v době, kdy jde o život dcery a čas neúprosně utíká, zachoval si Michael Douglas až překvapivě chladnou hlavu. Scény v ústavu mi (nevím proč) svou atmosférou připomínaly "Gothiku", celkově mi film připomínal "Firewall". I když tyto filmy byly natočeny později, viděl jsem je dřív. Celkově tento film nebyl špatný, významněji na mě ale nezapůsobil. PS: Totálně mě štvala policistka v podání J. Esposito, která zcela nepokrytě předváděla reklamu na ženskou emancipaci. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilý thriller. Hlavní motiv je tak nějak standardní (unesl jsem vám dítě a něco za něj budu chtít), ale film je i tak docela svižný a dokáže zaujmout. Michael Douglas je sice výborný, ale ještě víc se mi líbila Brittany Murphy. Jak si poradila se svojí postavou zasluhuje uznání. Jenom jsem čekal zajímavější a nějak gradující rozuzlení s tou šesticí čísel. Ale jinak slušně odvedená práce, která si **** zaslouží. ()

Wardan 

všechny recenze uživatele

Málem čtyři. Fakt dobře natočený thriller s pečlivě vystavěným napětím. Jen ke konci už začíná ztrácet dech a začíná být klišoidní, což mě nakonec dovedlo k rozhodnutí dát jen tři hvězdy. Jinak Douglas je herec neselhávající, Sean Bean jako padouch potěšil a Brittany Murphy výborná. V rámci filmů s tématem "Unesli jsme ti dceru/ženu/někoho jiného tobě drahého/kombinaci zmíněných, dělej co řeknu." se jedná o dost nadprůměrný kousek. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama