Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nathan Conrad je pozorný manžel krásné Aggie a milující otec osmileté Jessie. Jako psychiatr se specializuje na dospívající mládež a ve svém oboru je uznávanou kapacitou. Jeho život se však otřese v základech, když na žádost kolegy Sachse vyšetří katatonickou osmnáctiletou Elizabeth Burrowsovou, která má za sebou řadu mylných diagnóz a neúspěšných léčebných procedur. Nathanovo vyšetření má definitivně rozhodnout, zda stráví zbytek života v ústavu. Uvědomí si ale, že dívka svůj stav zřejmě jen předstírá. Krátce poté je unesena Jessie. Psychiatrovi zavolá bezohledný únosce a sdělí mu své požadavky. Zabijí jeho dcerku, pokud do dalšího dne nevytáhne z Elizabeth šest čísel, které zná jen ona. Jsou klíčem k tajemství, pro které jsou únosci schopni všeho. Dají mu také jasně najevo, že ví o každém jeho kroku a dozvědí se o všem, co řekne nebo podnikne… (TV Nova)

(více)

Recenze (203)

Wardan 

všechny recenze uživatele

Málem čtyři. Fakt dobře natočený thriller s pečlivě vystavěným napětím. Jen ke konci už začíná ztrácet dech a začíná být klišoidní, což mě nakonec dovedlo k rozhodnutí dát jen tři hvězdy. Jinak Douglas je herec neselhávající, Sean Bean jako padouch potěšil a Brittany Murphy výborná. V rámci filmů s tématem "Unesli jsme ti dceru/ženu/někoho jiného tobě drahého/kombinaci zmíněných, dělej co řeknu." se jedná o dost nadprůměrný kousek. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

V podstatě se proti tomu nedá nic namítnout. Loupež cenného kamene, nečekaný podraz a následná pomsta po deseti letech, do které se zamotá nic netušící psychiatr. Tomu unesou dceru a nutí ho, aby z jedné pacientky dostal informace vedoucí k nálezu ztraceného drahokamu. Klasika zručně natočená, sestřihaná a všichni hrají jak mají. Na televizní večer ideál. 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Psychiatr Douglas vytáhne dceru ze spárů únosců, i kdyby se lékařské tajemství věšelo! Soubor žánrové běžné praxe a pravidelných postupů, co trošku připomene Howardův Ransom a kterému ke konci začnou ve velkém zmírat mozkové buňky (ještěže jsme na hřbitově). Ta nejistota... pošlou zase nebohého Seana Beana šest stop pod zem? Neptejme se jestli, ale jak a já trochu vyspoileruju, že to bude ve zrychleném řízení.. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Solidní thriller s tradičně dementními scénkami na konci. Zajímalo by mě, koho normálního by napadlo s pistolí u ucha hlavního padoucha pátrat, jak se vlastně jmenuje. Já teda, když už bych se dostala tak daleko, tak bych konverzačku rozhodně vynechala a rovnou bych střílela. Ale je to věc názoru. Každopádně mezi thrillery lehce nad průměrem. ()

Drc 

všechny recenze uživatele

Svižný a zábavný krimi thriller s psychiatrickým podtextem. Sice ničím nepřekvapí a jde pouze ve stopách úspěšných předchůdců, ale není to zas tolik na škodu. Samozřejmě některé situaci nejsou úplně dotažené a příběh působí místy uměle, skoro by se dalo říct, že celý film je poskládaný z momentů z jiných filmů. Ale i tak poskytne dobrou zábavu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Hřbitov, na kterém se odehrává závěr filmu, byl postaven ve skladišti v Torontu. Filmaři nechali navozit čtyři tisíce tun zeminy a zasadili třicet osm stromů. [Zdroj: časopis Cinema 1/2002] (Locksley)

Související novinky

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

Statham a Franco ve Slyově akčním thrilleru

03.08.2012

Jason Statham versus James Franco? To je podivuhodná kombinace, přesto s ní počítejte. Už v září začne v New Orleansu natáčení drsné akční střílečky Homefront. Film vzniká podle románu vietnamského… (více)

Reklama

Reklama