Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jakékoli srovnávání s Matrixem je zcela irelavantní, proto se k němu nechystám. Equilibrium má velice zajímavý příběh, který zavání skutečností. Můžeme přemýšlet o tom, zda je možné, že eliminace citů se stane skutečností. Proč by také nemohla. V příběhu je jasně vysvětleno, že jejich zneškodnění je jediné východisko z dané situace - neustálých válek - a proto nemůžeme tento film brát pouze jako nelogický prvek křičící do světa svou myšlenku. Samozřejmě, že se nejdná o jedinečný snímek, například konec trošku zavání odfláknutím (odříznutý obličej počítačový mágově sice nezvládli, ale o tom pomlčíme), mohu-li to tak nazvat, přesto však film zůstává tím čím je - příjemným a originálním SCI-FI snímkem. Jeho největším překvapením - nebo chcete-li trumfem (esem v rukávu) - je však Christian Bale, který předvádí velice dobrý herecký výkon, díky kterému snímek ztrácí tu poslední špetku neuvěřitelnosti. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

What THe Fuck?? Tenhle film se ke mně donesl s velmi krásnými Ohlasy,že se může rovnat s filmy jako je 96 Hodin a Ctihodný Občan.. Po shlédnutí filmu si nejsem jist, Jestli Český Národ na něčem Nejede!! Co to bylo za Akci? Parodie na Matrix či Akční Film?? Byla to Pouze Videohra? Bylo mi vždy do smíchu!! Ono ani není divu, Film je z roku 2002.. Pc technologie nebyla na tolik vyspělá, aby Efekty Měli nějaké Grády... Děj, příběh Super.. Zpracování Hrůza.. a na tom já stavím! Uvítal bych podobný film, ale z Roku 2012+ ! ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

od Kurta Wimmera sem prvne videl Ultraviolet a i pres to, ze tam byla stejne zbesila a neuveritelna akce, tohle me oslovilo mnohem vic.. I tady sice je vizual dosti ubohy, ale vse kompenzuje mnohem dramaticnejsi pribeh, nekolik fajnovych zvratu, charismaticky Christian Bale, totalitni budoucnost a co je hlavni, skvele doslova brilatne natocena akce, obcas v komiksovem razu rychlych strihu, nekdy zase skvely prehled dobijeni sidla povstalcu a totalni bojove umeni.. No rozhodne bych nechtel aby mir nastal na ukor svobody... Ale nastat by urcite mohl, jen kdyby lide prestali byt takovi vztekli jeden na druheho.. opravdu pekna scifi s temnou ideou za velmi maly rozpocet.. Doporucuji (narozdil od Ultraviolet) dobre 4 PS: co se tyce soundtracku, hlavni tema je opravdu dobre a akci skvele podkresluje.. takze to taky bod k dobru ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Christian Bale ako spasiteľ obracajúci sa proti systému je cool. Film síce vykráda Fahrenheit a Orwella ale je príjemným sci fi prekvapením. Najmä nápad zvaný Gun-Kata si zaslúži tie štyri hviezdičky, rovnako ako záverečná vykosťovačka jedného z klarikov. Nemožno však nevidieť naivitu záverečného boja pri ktorom máte dojem že "utočníci" by zahnali vycvičenú jednotku aj keby mali v rukách len kvetinky. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný sci-fi film. Má celkom dobrý príbeh odohrávajúci sa v časoch blízkej budúcnosti, kedy je veľká časť sveta po tretej svetovej vojne zničená a tak zvyšky obyvateľstva žijú v totalitnom režime, ktorý im zakazuje prejavovať city a tak kto neberie špeciálne látky na ich potlačovanie, je automaticky zločinec odkázaný na smrť. Najlepší vládny klerik bojuje a zatýka takýchto zločincov, ale keď raz spozná život s emóciami, už sa nedokáže vrátiť späť a pridá sa na stranu tých, proti ktorým bojoval. Spracovanie je na tom dobre, síce nič originálne sa tu nenájde, prakticky všetko ide tak ako má, čo možno pri tomto type sci-fi trochu prekvapí, ale vôbec to nevadí, hlavne, že film zaujme už od začiatku, na premenu hlavného hrdiny sa dobre pozerá a poteší aj dynamická druhá polovica. Akcie je tu celkom dosť, ale kľudne by som ocenil aj viac, pretože minimálne vo svojej kategórii je výborná. Celý tento originálny bojový štýl so zbraňami je výborný a tak tu akciu tvoria hlavne prestrelky, ktoré nie sú moc nápadité, ale sú skvelo natočené, s viacerými výbornými momentami a s množstvom zabitých. Ani sa nedá vybrať to najlepšie, celá finálna akcia, likvidácia hliadky pri záchrane psa, úvod, na všetku akciu je tu radosť pozerať. Herecké obsadenie sa mi páči, výborný Christian Bale v hlavnej úlohe, ktorý si získal väčšinu priestoru pre seba, ale poteší aj zvyšok postáv ako William Fitchner, Sean Bean a podobne. A nesklamú ani záporáci. Réžia a technická stránka sú vo svojej kategórii výborné. Na tento film sa dá pozerať dvomi spôsobmi, z ktorých ale obstojí len jeden. Ako inteligentný sci-fi film z totalitnej spoločnosti vôbec nie, na to je až príliš povrchný a klišovitý, ale ako akčný film zo sci-fi prostredia patrí určite medzi to lepšie, čo sa dá nájsť. Objektívna kvalita filmu- 70%, film sa páči mne na 77%. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Pojem Equilibrium je v ekonomike používaný ako označenie bodu rovnováhy množstva ponuky a dopytu tovaru či služieb. (Jello Biafra)
  • Dílo nazvané „He wishes for the cloths of Heaven“, které bezchybně cituje Errol Partridge (Sean Bean), pochází ze sbírky zvané „Vítr v rákosí“ od irského básníka Williama B. Yeatse. (Zdroj: ČSFD)
  • Automatická pištoľ, ktorú používa hlavný hrdina, je modifikovaná Beretta 92 FS. (Jakub225)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama