Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Když vynásobím třetí odmocninu čísla 27,2 cotg. alfa, vyjde mi úhel beta, do kterého musím stočit zápěstí pravé ruky, abych zasáhnul toho týpky nalevo 2,5 cm pod pravé koleno... tak takovéhle šílenosti si uvědomují znalci matematického úhlozpytu s názvem Gun-Kata během setin vteřiny... poměrně originální prvek, který si svou atraktivitou zcela jistě přitáhne vaší pozornost. Film má svá pravidla, ponurou atmosféru, dobré herce a tak nějak si jde svojí cestou. A to se počítá. Finančně však naprosto propadnul. 20 miliónů dolarů(rozpočet)/5,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Equilibrium se snaží po vzoru Matrixu skloubit futuristickou akci a drama založené na silné, filozoficky laděné myšlence. Bohužel Kurt Wimmer není jeden ze sourozenců Wachowských, a tak zejména v akčních scénách je poznat nižší režisérská zručnost (celé je to tak nějak rušivě zrychlené) a nedostatek peněz na vizuální efekty. Přesto je Equilibrium velice působivý a silný film s opravdu super námětem. Svět bez emocí je vykreslen takřka hrůzostrašně, ale díky Christianu Baleovi dokáže i na tak chladném místě nakonec vykvést element lidství... 7/10 ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Hodně depresivní.. To je asi první věc, která napadne každého hned na začátku, kdy vzbouřenci pustí klasiku, před barákem zaparkuje černej sedan neurčité značky, a z něho vystoupí dva chlapíci v kabátu, se sveřepým výrazem v mrtvolně bledém obličeji. Wimmer natočil nečekaně kvalitní sci - fi, plné několika nezapomenutelných okamžiků (Byť místy hraničí až s Absurdnem - bitka kůli pejskovi), s fantastickým Christianem Balem (dle mého lepší než v Batmanovi), po vizuální stránce naprosto úchvatné (při scéně stojícího, sérem se dopujícího davu , kdy hrdina rozšláppne svoje ampulky, člověka zamrazí), hudebně více než na úrovni (Klaus Badelt tentokrát vykrádá jen trochu) a korunováno pointou, jakou by čekal opravdu málokdo. BOHUŽEL Měli tvůrci evidentně jen omezené finanční zdroje a na filmu je to občas až nepříjemně vidět. Narážím na občasné ploché (velice ploché triky) a místy nepříjemnou "televizní" kameru, která celkový dojem z filmu bohužel dost kazí. takže nakonec velice slušné 4 hvězdičky ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nadprumerny akcni film skombinovany s temnou vizi budoucnosti. Bale je hodne dobrej a je to jedna z jeho nejlepsich roli. Obleky kleriku trosku pripominaj oblek Nea a celkove mi to trosku pripomnelo Matrix. Taky tu je neco jako vyvoleny, ktery musi zmenit svet. Wimmer natocil inteligentni sci-fi s vybornou hudbou, spoustou emotivnich scen, nekolika klise a ne moc propracovanymi dialogy ve kterych se skoro furt probira "cítění". Mozna bych dal i 5*, ale precejen na to to nema hlavne proto, ze je to takovy cely dost roztahany a taky mi prislo divny, ze nejlepsi klerik se jen tak bez nejakyho vetsiho duvodu rozhodne prestat brat drogu a zacne pomahat povstalcum. Celkem bych byl rad kdyby nekdo natocil druhej dil, kterej by byl urcite zajimavej. A gun kata ma neco do sebe. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický případ filmu, kde se prudce rozešlo mínění filmové kritiky a fanoušků, bezprostředně po jeho uvedení měl, tuším, 80% hodnocení. Na plátně se mi opravdu líbil. Po odchodu z kina bych mu dal 75 % celkového dojmu, ale jsem přesvědčený, že při druhém sledování bych šel tak o 15 % dolů. S touhle sortou filmů je to jako když se seznámíte s půvabnou dívkou a na druhé rande přijde nenalíčená...Slušné herecké výkony i triky ,vizuálně je to nablýskané, ale ten scénář a úroveň dialogů - žádná sláva. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Klerik John Preston (Christian Bale) přinese k výslechu Mary (Emily Watson) fotografii, která je viditelně pomačkaná. Když odchází z místnosti, fotografii nechá ležet na stole. V další scéně ve své kanceláři tentokrát neporušenou fotografii s naprosto hladkým povrchem opět drží v ruce. (Platom)
  • Užívání drog k potlačení nežádoucích emocí a chování v represivní společnosti jsou podobná témata, která se nacházejí ve filmu THX 1138 (1971) George Lucase. (veronikajel)
  • Ačkoli ve filmu řídí Taye Diggs (Brandt) auto v několika scénách, ve skutečnosti v době natáčení řídit neuměl. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama