Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

brit84 

všechny recenze uživatele

Velké počáteční očekávání vystřídalo poměrně rychlé vystřízlivění. Nechytlo mně tady vlastně nic. Odstranit lidem emoce je celkem problematické i s pomocí drogy. Tím spíš, že skrýt emoce ve filmu se ukazuje být ještě těžší. Třeba černoch v podábí Taye Diggse se pořád usmíval. A radost, byť ironická, je přece také emoce. Navíc jsem se absolutně neztotožnil s city Christiana Balea. Tzv. členové rezistence, tedy anarchizující zbytek lidstva mně byli sympatičtí tak, že bych klidně zmáčkl spoušť za něj. Citové vydírání ve scéně se psy bylo do očí bijící a do náruče mu samozřejmě vběhlo roztomilé štěně, ne škaredý voříšek. Dál jsem nepochopil, proč všude posílali celkem nesynchronizovaný komando, když stačilo poslat frajera Balea a bylo po problému. Srovnání s Matriem je úplně vedle, protože tohle na mě působilo jako špatnej minifilm v jeho titulkách. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Všichni tu vynášejí nápad, ale ten je podle mého největším kamenem úrazu. Vize společnosti, kde si každý DOBROVOLNĚ píchne drogu, která mu odbourá city je natolik nesmyslná, že ho nemohla zachránit ani výborná vizuální stránka filmu (pokud to bylo myšleno jako podobenství, tak snad...). Film se ale v každém případě dá vidět, a i když je inspirace Matrixovými souboji zřetelná až příliš, tak se jedná o nadprůměrné Sci-fi s několika fakticky výbornými momenty .... Ovšem na takovou (nápadem příbuznou) Gattacu to nemá ani zdaleka. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

What THe Fuck?? Tenhle film se ke mně donesl s velmi krásnými Ohlasy,že se může rovnat s filmy jako je 96 Hodin a Ctihodný Občan.. Po shlédnutí filmu si nejsem jist, Jestli Český Národ na něčem Nejede!! Co to bylo za Akci? Parodie na Matrix či Akční Film?? Byla to Pouze Videohra? Bylo mi vždy do smíchu!! Ono ani není divu, Film je z roku 2002.. Pc technologie nebyla na tolik vyspělá, aby Efekty Měli nějaké Grády... Děj, příběh Super.. Zpracování Hrůza.. a na tom já stavím! Uvítal bych podobný film, ale z Roku 2012+ ! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Urbanistický/industriální feeling skvělý, takový retrofuturistický, lehce to připomíná vizuálem V for Vendetta. Na skvělou akci chyběl trochu rozpočet (i tak mají švih a razanci), stejně tak okázalé scény výbuchů nejsou úplně to pravé ořechové, ale v rámci akčního béčka s rozumnými ambicemi ? Proč ne. Bale je sympatický a myšlenka je hluboká, ačkoliv jednoduchá. Jsou tam nedostatky, ale není to nic zásadního. Tenhle film má spád a drajv a ví co a jak chce říci. To je to hlavní. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněných šancí. Téma výborné, film průměrný. Zbytečně moc emocí ;-) Na množství akčních scén příliš málo krve. Ano, i lidem bez emocí by měla ve chvíli smrti téct krev. Závěrečné scény už jsou až legrační. Nelogičnosti v ději, nevěrohodné chování postav... Nedotažený scénář. Christian Bale i Taye Diggs si zasloužili opravdu více uvěřitelného chování svých postav. Pak by pánové zasloužili i hvězdy čtyři. Tři hvězdičky jsou pro mě za dobrý film. Dobrý průměrný film v rámci žánru. Za pár let si na něj ale vzpomenou asi jen skalní fandové. V tomto případě opravdu škoda... ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Práce Hugha Ferissa, výtvarníka z 20. storočia, boli inšpiráciou na vytvorenie mesta Libria. (Greenpeacak)
  • Ačkoli ve filmu řídí Taye Diggs (Brandt) auto v několika scénách, ve skutečnosti v době natáčení řídit neuměl. (veronikajel)
  • Název filmu je někdy zkracován na EQ – anglickou zkratku pro „Emoční kvocient“. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama