Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S Proziem vymažeme trápení, zničíme žárlivost, vymýtíme vztek. Že s nimi zmizí i jejich sestry - láska, radost, a eufórie - bereme jako spravedlivou oběť." Každé ráno se modlím k Zentivě, aby vymyslela další ze svých skvělých léků, díky kterým zemřu bez bolesti, radostněji a hlavně o dost dřív. Také si samozřejmě dávám Prozium před každým jídlem, střelbou a sexem, takže jsem na funkci klerika naprosto skvělým kandidátem. Kdybych to Prozium nebral, tak bych si dovolil napsat, že mě můj kolega John Preston svými kousky dost bavil, ale jako bezemoční člověk to rozhodně nenapíšu. Otec by se totiž určitě zlobil a klerikem bych se pak nestal, což nehodlám riskovat. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jakékoli srovnávání s Matrixem je zcela irelavantní, proto se k němu nechystám. Equilibrium má velice zajímavý příběh, který zavání skutečností. Můžeme přemýšlet o tom, zda je možné, že eliminace citů se stane skutečností. Proč by také nemohla. V příběhu je jasně vysvětleno, že jejich zneškodnění je jediné východisko z dané situace - neustálých válek - a proto nemůžeme tento film brát pouze jako nelogický prvek křičící do světa svou myšlenku. Samozřejmě, že se nejdná o jedinečný snímek, například konec trošku zavání odfláknutím (odříznutý obličej počítačový mágově sice nezvládli, ale o tom pomlčíme), mohu-li to tak nazvat, přesto však film zůstává tím čím je - příjemným a originálním SCI-FI snímkem. Jeho největším překvapením - nebo chcete-li trumfem (esem v rukávu) - je však Christian Bale, který předvádí velice dobrý herecký výkon, díky kterému snímek ztrácí tu poslední špetku neuvěřitelnosti. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je takový škemravý hybrid. Tuze moc by chtěl být filosofickým sci-fi reflektujícím (nejen) aktuální dění a zároveň líbivou podívanou plnou "coolovosti" pro mladé. V prvním bodě ta snaha vede k tak trapné a kýčovité doslovnosti až je to k zblití. Není tu byť jen jedna jediná originálně podaná myšlenka, respektive vůbec nějaká myšlenka. 451° Fahrenheita, Brasil či Mechanický pomeranč můžou v klidu dál trůnit na svých piedestalech. V tomto ohledu jde tedy o prohru tvůrců na celé čáře. Na druhou stranu co se akční části týče, tak ta celkem funguje. Samozřejmě s ohledem na nízký rozpočet filmu. Pohromadě to drží jedině díky Christianu Baleovi a jeho charismatu, kterým dokáže zakrýt i nezajímavě napsanou postavu. Žádný druhý Matrix se tedy nekoná. Pouze stěží průměrné béčko, které si za každou cenu hraje na něco více než na co má. A to nemám rád. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Docela milé překvapení. Béčko, který se inspirovalo Matrixem, ale i přes to má šmrnc a dobře se na to dívá. Akce je svižná a nabitá různými efekty, kterým dopomáhá rychlý střih a Christian Bale, který je zde vynikající. Sice je ve filmu mnoho nedostatků, které mě z obrazovky hned praštili po tváři, ale i tak to má zajímavý příběh a ze závěru jsem byl lehce překvapen. Ode mne Equilibrium dostává 4 hvězdičky... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi film připomínal Příběh Služebnice, ale v takovém jakémsi mužském vydání. Svět, ve kterém jsou všichni v šedočerných hadrech bez emocí, inspirujících a rozptylujících rekvizit života připraveni hájit totalitní pakárnu v čele s "šéfem". Rozjezd moc dobrý, ale postupem času došlo na jiný film. To, co zřejmě mělo být vrcholem, naopak původní slibnou myšlenku retardovalo, protože jestli něco nemusim, tak chlápka, který sám kosí armádu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • V závěrečné bojové scéně visí na zdi Dupontovy (Angus Macfadyen) kanceláře obraz „Důsledky války“ od Petera Paula Rubense. (veronikajel)
  • Do výběru herců pro roli Partridge (Sean Bean) se dostalo na 200 lidí. Dokonce se už začalo natáčet s Lucasem Fosterem. (Aknah)
  • Náramkové hodinky Grammaton Cleric použité ve filmu jsou hodinky Android Alien s černým ciferníkem, bez jména výrobce na ciferníku. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama