Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

novoten 

všechny recenze uživatele

Žánrový mix s myšlenkou, kterou ani legendární 1984 nedokázalo dotáhnout do konce. O co zde v některých pasážích chybí akce, o to je pak lepší. Škoda pomalejšího rozjezdu, který místo strhující akční sci-fi jízdy připomínal spíš unylou postapokalyptickou story, zbytek je vizuálně atraktivní a myšlenkově plná záležitost, napodruhé pak ještě vydatnější a komplexnější. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Patrick Bateman meets 451° Matrixu and pre-Kill Bill:) Vizuálně podmanivá a dynamická vize budoucnosti, kde se na emoce zkrátka "nehraje." Christian Bale je charakterní herec extra třídy a v každé jeho roli jde vidět jeho perfekcionismus, s jakým je ztvárňuje. Z jeho postav a výkonů vždy vyzařuje velká síla a energie, a sledovat jeho herecký um je zážitek. Jen škoda, že jeho romance s Emily Watson se více nerozvinula. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Lidské city jako nemoc a strážci zákona, jejichž posláním je vymýtit tento zdroj krutosti…. Film, jenž silou dialogů (chvíli filozofickými, jindy drsně realistickými) nutí přemýšlet, jak bych se zachoval JÁ! Ch.Bale (jehož klerik si nezadá s elegancí netopýra) mne vtáhl do svého vnitřního boje s cestou k citům, tedy s cestou do zatracení. Samozřejmě, odkazy na jiné ,,legendy“ jsou více než patrné, ale 96 minut věnovaných zajímavému tématu s výtečnou hudbou (K.Bedert), proložených akčními střeleckými katy nepovažuji za zbytečných. Vždyť kolik jste v poslední době viděli sci-fi s myšlenkou? PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ *** Co uvidíme (možná) příště? Viděli jsme. K.Wimmer vyslyšel uživatele ,,Lima“. BOHUŽEL. Tady nepomůže ani PROZIUM! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typický případ filmu, kde se prudce rozešlo mínění filmové kritiky a fanoušků, bezprostředně po jeho uvedení měl, tuším, 80% hodnocení. Na plátně se mi opravdu líbil. Po odchodu z kina bych mu dal 75 % celkového dojmu, ale jsem přesvědčený, že při druhém sledování bych šel tak o 15 % dolů. S touhle sortou filmů je to jako když se seznámíte s půvabnou dívkou a na druhé rande přijde nenalíčená...Slušné herecké výkony i triky ,vizuálně je to nablýskané, ale ten scénář a úroveň dialogů - žádná sláva. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Všichni tu vynášejí nápad, ale ten je podle mého největším kamenem úrazu. Vize společnosti, kde si každý DOBROVOLNĚ píchne drogu, která mu odbourá city je natolik nesmyslná, že ho nemohla zachránit ani výborná vizuální stránka filmu (pokud to bylo myšleno jako podobenství, tak snad...). Film se ale v každém případě dá vidět, a i když je inspirace Matrixovými souboji zřetelná až příliš, tak se jedná o nadprůměrné Sci-fi s několika fakticky výbornými momenty .... Ovšem na takovou (nápadem příbuznou) Gattacu to nemá ani zdaleka. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Budovy, ktoré máme možnosť vidieť vo filme, sú napr. Hitlerov Olympijský štadión, letisko Berlin Tempelhof, ktoré bolo dostavané po druhej svetovej vojne, a takisto moderné tunely berlinského U-bahnu. (Greenpeacak)
  • Veľká časť natáčania prebiehala v Berlíne, a to najmä z dôvodu miešania fašistických a moderných budov. Podľa šéfa vizuálnych efektov Tima McGoverna bola fašistická architektúra vybraná preto, aby pôsobila na jednotlivca, že je malý, bezvýznamný a zvyšovalo to tak v očiach každého silu vlády. (Greenpeacak)
  • Některá z tankových vozidel, která jezdí po ulicích, jsou ve skutečnosti bíle natřené letištní remorkéry, které se používají k tlačení velmi velkých letadel. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama