Reklama

Reklama

Deranged

  • USA Deranged: Confessions of a Necrophile (více)
Trailer

Obsahy(1)

Farmář Ezra Cobb žije na polorozpadlém statku jen se svou panovačnou a despotickou matkou, která má na něj značný vliv. Zakazuje mu ženy a učí jej, že všechny jsou zlé. Když matka zanedlouho zemře, psychicky ho to poznamená. Nedokáže se s její smrtí vyrovnat, těžce to nese a začíná trpět paranoidními představami, že k němu mrtvá stále promlouvá. O rok později ji tedy vykope z hrobu a vezme do svého domu, kde ji nějaký čas drží a poté mumifikuje. To mu však bohužel nestačí a vykrádá další hroby. Stále je poháněn matčinými myšlenkami a nakonec sám pomalu postupuje k ještě strašnějším zločinům. (Karlos80)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

I přesto, že vzniknul o celých 8 měsíců dřív než příbuzný Texaský masakr motorovou pilou, zapadl Deranged do stínu svého kultovnějšího bratříčka. A je to ohromná škoda, jelikož tenhle film má svoje nezpochybnitelné kvality, a mnohém se tyhle dva horory dokonce nevídaně podobají. A co je hlavní: oba se inspirovaly šokujícím případem Ed Geina. Zatímco Hooper sází spíše na hororovou stránku, Deranged volí autentičtější a psychologičtější sevření. Žádné máchání řetězovkou, ale opravdu poctivá sonda do života maniaka, který se po smrti své milované matky rozhodne vykopávat mrtvoly a vraždit mladé ženy. Nevšední, syrovou a poměrně mrazivou podívanou navíc podtrhuje skvělý Roberts Blossom v hlavní roli, vážně radost ho sledovat. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Strašně nepříjemnej film. A to v dobrým slova smyslu. Už začátek v dokumentárním stylu mě upoutal a to co následovalo pak byla síla. Emoce a psychika Ezry byla fakt dokonale napsaná a hlavně zahraná, děda z Sám doma zaslouží pochvalu:-) Film má zatraceně nepříjemnou atmosféru která graduje další minutou. Začátek na smrtelné posteli byl strašně nepříjemnej. Film nikam nepospíchá a tak je tu sledujeme co a jak se dělo z Ed geinem. Parádní film. Ale i tak tu je pár věcí které občas překážely třeba nadržená paní která měla udajně pomoc Ezrovy, celá ta scéna byla taková nepříjemná. Vím že do filmu pasovala ale nepřišla mi moc dobrá. Masky mrtvol a všechno tohle bylo dokonalé. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Místy jsou záběry z Deranged skutečně nechutné (hlavně vše, co se odehrává, okolo vykopaných mrtvolek). Celkově je to však velmi dobře natočené, s akurátně zvolenou stopáží a zejména pak ďábelským výkonem pana Blossoma. Ten totiž dokáže bez nějaké větší námahy skákat mezi polohami obyčejného burana, šílence a chladnokrevného zabijáka. Zejména tomu tleskám. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Psycho par excellence, ale zároveň taky film, který mi vůbec nezalezl pod kůži. Osoba vypravěče tu a tam přímo vstupující do děje zřejmě měla dodat zrnko nadhledu či originality, nu mě akorát srala. Příběh o vystupňování psychózy jednoho navenek neviditelného muže byl zjevně inspirován Psychem páně Hitchcocka a ve své syrovosti a surovosti jde mnohem dál, Ezra Cobb nakopává Normanu Batesovi zcela nepochybně svou pokřiveností prdel a výsledek totálního kolapsu jeho osobnosti v závěru, co do brutality, překoná máloco. Mimo iritujícího vypravěče mi trochu vadil i styl vyprávění sám, postavy se potkávali, často spolu debatovali, ale chyběl tomu život, ale uznávám, že hledat jej v příběhu o maniakovi asi můžu opravdu jen já. Čtyřka, ale slabší. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Ve svý podstatě vlastně hrozně smutnej, ale i docela milej film, ehm jen kdyby se tu nevykopávaly mrtvoly a nerozřezávaly ženský jak prasata na zabijačce... Deranged se na první pohled nezdá, ale stav mysli jednoho pomateného šílence, kterému jeho matka vštěpovala do hlavy, že všechny ženský jsou kur..., vykresluje velice dobře. To navíc podtrhuje i přesvědčivý výkon Robertse Blossoma (mimochodem už chápu Kevina, co byl sám doma, proč měl ze starýho pana Marleyho takovej strach :). ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Film byl založený na skutečném životním příběhu o Edu Gainovi z Wisconsinu z 50 let minulého století, sériovému vrahovi a kanibalovi. (Karlos80)
  • Cosette Lee, která hrála matku Roberta Blossoma, byla ve skutečnosti jen o 14 let starší. (Karlos80)

Reklama

Reklama